Kirjoittaja Aihe: pakkaus  (Luettu 7766 kertaa)

chingis

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 182
    • Profiili
pakkaus
« : 06.07.16 - klo:12:13 »
Hei

Jos pakataan purkkeihin 200 kg hunajaa, se on vuoden sato, ymppäyksen jälkeen hunajan on lämmitettävä ja kaadettava astiaan, joka on varustettu hunajahanalla, ja pakattava. Hunaja lämmetään 20 l ämpäreissä vesihauteessa. Olisiko se järkevä tai olisiko muu parempi vaihtoehto?

 
Kiitos vastauksesta

WKS

  • Vieras
Vs: pakkaus
« Vastaus #1 : 06.07.16 - klo:12:50 »
Jos sato on vain 200kg niin pakkaa heti ymppäyksen jälkeen myyntipurkkeihin.

jiihoo II

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1199
    • Profiili
Vs: pakkaus
« Vastaus #2 : 06.07.16 - klo:16:44 »
Jos sato on vain 200kg niin pakkaa heti ymppäyksen jälkeen myyntipurkkeihin.

Tulee kivikovaa  tavaraa. Tuollaista en missään nimessä tee, enkä ole tehnyt.

jiihoo II

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1199
    • Profiili
Vs: pakkaus
« Vastaus #3 : 06.07.16 - klo:16:52 »
Hei

Jos pakataan purkkeihin 200 kg hunajaa, se on vuoden sato, ymppäyksen jälkeen hunajan on lämmitettävä ja kaadettava astiaan, joka on varustettu hunajahanalla, ja pakattava. Hunaja lämmetään 20 l ämpäreissä vesihauteessa. Olisiko se järkevä tai olisiko muu parempi vaihtoehto?

 

Ymppäyksen jälkeen hunajaa sekoitetaan useampana päivänä, jotta kiteet jakautuvat.

Kun hunaja on tarpeeksi sakeaa ja jäykkää, lasketaan hunaja sekoitussaavista 20 litran ämpäreihin. Ämpärit laitetaan viileään, jotta tavara kiteytyy loppuun asti.

Kun tavara on kovettunut, isot sankkot pehmennetään vesihauteessa, saunan lauteilla tai lämpökaapissa . Ne kaadetaan taas tuohon hanalliseen  saaviin. Annetaan kuplien nousta ylös yön yli ja sitten purkitetaan.




WKS

  • Vieras
Vs: pakkaus
« Vastaus #4 : 06.07.16 - klo:17:08 »
Jos sato on vain 200kg niin pakkaa heti ymppäyksen jälkeen myyntipurkkeihin.

Tulee kivikovaa  tavaraa. Tuollaista en missään nimessä tee, enkä ole tehnyt.

ei tule, huonelämmössä on pehmeää. ymppäyksen jälkeen voi vielä kerran pari vatkata ennen purkittamista jos haluaa vielä pehmeämpää.

sitä tässä tarkoitin että 200kg satsia ei kannata missään ämpäreissä varastoida, vaan heti kun ymmpäys on valmis, eli ollaan tyytyväisiä tuotteseen niin purkkeihin ja myyntiin.
« Viimeksi muokattu: 06.07.16 - klo:17:12 kirjoittanut WKS »

jiihoo II

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1199
    • Profiili
Vs: pakkaus
« Vastaus #5 : 06.07.16 - klo:17:38 »
.
Siitä vaan sitten

Riippuu mistä kasvista hunaja on peräisin.

Mutta olen tehnyt pehmeää hunajaa 50 vuotta, ja tiedän ihan tarkkaan miten saadaan erikausia kovuusasteita hunajaa.

jiihoo II

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1199
    • Profiili
Vs: pakkaus
« Vastaus #6 : 06.07.16 - klo:17:40 »
[

ei tule, huonelämmössä on pehmeää. ymppäyksen jälkeen voi vielä kerran pari vatkata ennen purkittamista jos haluaa vielä pehmeämpää.

sitä tässä tarkoitin että 200kg satsia ei kannata missään ämpäreissä varastoida,.

No ihan puppua puhut.


jiihoo II

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1199
    • Profiili
Vs: pakkaus
« Vastaus #7 : 06.07.16 - klo:17:49 »
[

sitä tässä tarkoitin että 200kg satsia ei kannata missään ämpäreissä varastoida, vaan heti kun ymmpäys on valmis, eli ollaan tyytyväisiä tuotteseen niin purkkeihin ja myyntiin.

Tzingis aikoo laajentaa hunajahomnaa, ja hunajan laatu on se, jolla kilpaillaan. Jokainen hunajaerä on arvokas tässä kilpailussa.

200 kg on iso määrä hunajaa, ja miksi se pitäisi puliveivata markkinoille vähimmän vaivan taktiikalla

Ensin hoidat vuoden ympäri pesiä, ja ratkaisevalla hetkellä alat säästelemään vaivojasi.

Taitaa tämä foorumi olla puolillaan luusereita.
..


chingis

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 182
    • Profiili
Vs: pakkaus
« Vastaus #8 : 06.07.16 - klo:18:04 »
Jos ympätään pakkausastia hunajahanalla tilavuus 140 kg, kuinka astia lämmitetään edullisella ja helpolla tavalla ja kaluilla, jotta saadaan hunajaa liikkeelle hanan kautta purkkeihin?
Kiitos vastauksesta

Pchelovod

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1231
  • Pohjois-Savo, Leppävirta
    • Profiili
Vs: pakkaus
« Vastaus #9 : 06.07.16 - klo:18:20 »
Jos ympätään pakkausastia hunajahanalla tilavuus 140 kg, kuinka astia lämmitetään edullisella ja helpolla tavalla ja kaluilla, jotta saadaan hunajaa liikkeelle hanan kautta purkkeihin?
Sähköpatteri alle tai kylkeen kiinni. Lämpöpuhallin. Tai sitten vaippalämmitin, joksi kelpaa vesipatjan alle laitettava litteä muovilätkä, jos sellainen talosta löytyy.

jiihoo II

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1199
    • Profiili
Vs: pakkaus
« Vastaus #10 : 06.07.16 - klo:19:03 »
.
Minulla on ollut eristelevyistä tehty kaappi. Ne ovat irtolevyjä, jotka laitan tynnyrin päälle nauloilla kiinni.
Levyt on helppo tehdä kun 3 cm eristelevyt liimataan pu-liimalla kiinni isommiksi laatoiksi Sisällä on lämmitin ja 15 euron kylmäilma-pugallin. Sanaa puhallinta käytän lingottavan hunajan lämmitykseen.
Kaapin pitää olla väljä että ilma liikkuu.


Pari vuotta olen käyttänyt noita 20-litran sankkoja ja vesihaudetta. Hirveää puljaamista.  Lämpökaappi-systeemillä saan purkitettua 350 kg yhdessä päivässä . Noilla ämpäreillä aika menee ilmakuplia odotellessa.

Hunajan viimeistelyssä on monta vaihetta ja niissä syntyy roskahunajaa paljon, jos tekee hommat pikku erissä.


Mulla on on kaksi 200  litran tynnyriä (350 kg). Toinen on linkoushuoneessa lämpimässä, jolloin lämmin hunaja selkeytyy helposti 25C:saa.

 .
Siitä siirrän sen viileälle puolelle toiseen samanlaiseen tynnyriin. Kiteytyminen lähtee liikkeelle .viileässä  19C:saa ha  prosessi etenee nopeasti.


Takaisin lämmittäminen vie usean päivän aikaa, mutta eihän hän siinä vieressä tarvitse olla.
.

Tavaran toimittaminen asiakkaille viivästyi pikku puljaamisen takia ja laatu oli huonompi.
.

jiihoo II

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1199
    • Profiili
Vs: pakkaus
« Vastaus #11 : 06.07.16 - klo:19:08 »
.
VAIVAAMINEN

sähköllä toimiva betonin sekoittaja on tarpeeksi vahva vaivaamiseen. Mutta tämä kone haukkaa herkästi ilmaa hunajaa, ja jauhaa kuplat vaahdoksi.

Ei auta kun tehdä uusi härkin koivulankusta.
Hidas käänteleminen tuottaa paremman tuloksen..

WKS

  • Vieras
Vs: pakkaus
« Vastaus #12 : 06.07.16 - klo:19:41 »
[

sitä tässä tarkoitin että 200kg satsia ei kannata missään ämpäreissä varastoida, vaan heti kun ymmpäys on valmis, eli ollaan tyytyväisiä tuotteseen niin purkkeihin ja myyntiin.

Tzingis aikoo laajentaa hunajahomnaa, ja hunajan laatu on se, jolla kilpaillaan. Jokainen hunajaerä on arvokas tässä kilpailussa.

200 kg on iso määrä hunajaa, ja miksi se pitäisi puliveivata markkinoille vähimmän vaivan taktiikalla

Ensin hoidat vuoden ympäri pesiä, ja ratkaisevalla hetkellä alat säästelemään vaivojasi.

Taitaa tämä foorumi olla puolillaan luusereita.
..


Taisit ymmärtää väärin. Kyllähän se ymppäys tehdään kunnolla ja ajan kanssa, mutta turhaa sitä on säilyttää useita kuukausia 20kg ämpäreissä ja sitten taas lämmittää,  kun sitä voi purkittaa sitä ennen ja myydä. Valmiista tuotteesta tästä puhutaan. Kun kyse on 200kg, eri asia sitten kun on enemmän niin ei kannata purkittaa ennnen myyntiä.

Luusereita ollaan me kaikki, kun täällä jaksetaan hengailla.
« Viimeksi muokattu: 06.07.16 - klo:19:43 kirjoittanut WKS »

jiihoo II

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1199
    • Profiili
Vs: pakkaus
« Vastaus #13 : 06.07.16 - klo:20:44 »
.
Sä nyt sekoilet noitten juttujen kanssa

Minulle on tärkeää mitoittaa myynti niin, että minulla on tarjota vakiasiakkaille hunajaa toukokuuhun asti.
Ei ole mikään kiire myydä.

Kun joskus tavara on loppunut maaliskuussa, huhu leviää, että olen lopettamassa hoitoa.. Niin ja asiakkaat etsivät uuden toimittajan.


Markkinointiviisaus: On 10 kertaisesti työläämpi hankkia uusi asiakas kuin pitää vanha.



« Viimeksi muokattu: 06.07.16 - klo:20:48 kirjoittanut jiihoo II »

chingis

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 182
    • Profiili
Vs: pakkaus
« Vastaus #14 : 12.07.16 - klo:12:09 »
Saako lämmittää hunaja sähköuunissa ja sitten pakata tölkkeihin?

Kiitos vastauksesta