Kirjoittaja Aihe: pakastimessa  (Luettu 3433 kertaa)

chingis

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 182
    • Profiili
pakastimessa
« : 13.07.16 - klo:18:51 »
Hei

Voiko kiteytynyt hunaja säilyttää pakastimessa, säilyttääkseen myyntikelpoisuuden? Ja tapahtuuko mitään hunajalle?
Kiitos vastauksesta

Pchelovod

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1194
  • Pohjois-Savo, Leppävirta
    • Profiili
Vs: pakastimessa
« Vastaus #1 : 13.07.16 - klo:21:07 »
Voi tietenkin, mutta mitä mieltä on säilyttää kiteytynyttä hunaa pakastimessa.  Säilyyhän se kiteisenä muutenkin.  Pakastimessa säilytettynä sen ominaisuudet eivät tietenkään muutu ainakaan huonompaan suuntaan.
Yleensä, jos hunajan halutaan säilyvän juoksevana pidempään, se pakastetaan

jiihoo II

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1129
    • Profiili
Vs: pakastimessa
« Vastaus #2 : 14.07.16 - klo:04:55 »
.pakastaminen on vaan hurjan kallista.

Lasketaan..

Kerrostalon neliö lattiaa....5000 €
Pakastin.....500
Sähkö......???

Eikä hunaja tee pakastimessa yhtään mitään.

Kun juoksevan hunajan pakastaa, ja sitten ottaa kulutukseen, se alkaa kiteytymään saman tien. Äärettömän kallista touhua. Kotimainen ruoka on tuottajien mielestä halpaa. Näin siitä saa sopivan hintaista.
« Viimeksi muokattu: 14.07.16 - klo:05:00 kirjoittanut jiihoo II »

Pchelovod

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1194
  • Pohjois-Savo, Leppävirta
    • Profiili
Vs: pakastimessa
« Vastaus #3 : 14.07.16 - klo:06:40 »
Pakastaminen on hyvä tapa siirtää töitä vuodella.  Mulla käy paljon mansikankeräilijöitä, jotka mansikkakauden aluksi sulattavat pakastimen, keittävät siellä koko vuoden säilytetyistä marjoista mehua ja laittavat uudet tuoreet marjat tilalle unohtaakseen ne sinne taas vuodeksi.

Tykimies

  • Seniori
  • ****
  • Viestejä: 338
  • L-Suomi Kauhajoki
    • Profiili
Vs: pakastimessa
« Vastaus #4 : 14.07.16 - klo:11:47 »
Jaa, sitä voi käyttää noinkin.
Meillä taas säilytetään keskikerroksessa ruokatarpeita joita ei koskaan tulla käyttämään. Kerran vuodessa phjakerros nakataan roskiin, ja keskikerroksesta tulee uusi pohjakerros. Pinnassa olevaa ehkä 1/3 tila on vaihtuvaa tavaraa jota jopa käytetään, kunnes se uppoaa keskikerrokseen.
Arkkupakastimesta ei koskaan edes muista mitä sielä on. Kaappipakastimeen menee vähemmän, mutta luulen että olisi silti taloudellisempi ratkaisu  ;D

jiihoo II

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1129
    • Profiili
Vs: pakastimessa
« Vastaus #5 : 14.07.16 - klo:14:35 »
Meillä oli 400 litraa Helsingissä pakastintilaa. Tehtiin keittiöremontti ja nyt on kylmäkaappi-pakastin. Siinä on 90 l pakastin.Hyötytilaa siinä on ehkä 40 l.
 Vaimo sanoi ehdottoman EI kaikelle lisäkapasiteetille.


skizz

  • Jäsen
  • **
  • Viestejä: 14
    • Profiili
Vs: pakastimessa
« Vastaus #6 : 14.07.16 - klo:16:03 »
Nopeutunut kiteytyminen yllätti ensikertalaisen... Mulla ainakin juoksevana pakastettu hunaja alkaa pakastuksen jälkeen kiteytymään turbovauhtia. Kirkasta pakkasessa mutta kun sulaa niin samantien lähtee kiteytymään ja parissa päivässä on jo hienoja kiteitä täynnä ja juoksevuudesta enää muisto... Käyttäytyykö kaikki hunaja näin vai riippuuko kasveista yms? Kosteusprosentti oli 17 tuossa erässä, joten ei pitäisi liian märkääkään olla. Onneksi ei tullut pakastettua kun muutama tölkki omaa käyttöä varten. Kun luulin että kiteytyminen jatkuu normaalivauhtia sulatuksen jälkeen...