Kirjoittaja Aihe: Jos arvitsee tuhansia litroja tehdä sokeriliemiä, niin näin onnistuu helpohkosti  (Luettu 15612 kertaa)

jiihoo II

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1185
    • Profiili
Jos arvitsee tuhansia litroja tehdä sokeriliemiä, niin
« Vastaus #15 : 26.08.16 - klo:13:02 »

Vai betonimyllyä

Mulla olisi sähköllä toimiva veneen perämoottori. Toimii 12 v virralla. Voisi sotkea kumiveneessä vaikka.

Betonimyllyä tässä viimeksi tarvitaan.

Härveleissä löytyy.

jger

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 203
    • Profiili
Vs: Jos arvitsee tuhansia litroja tehdä sokeriliemiä, niin
« Vastaus #16 : 26.08.16 - klo:13:15 »

Vai betonimyllyä

Mulla olisi sähköllä toimiva veneen perämoottori. Toimii 12 v virralla. Voisi sotkea kumiveneessä vaikka.

Betonimyllyä tässä viimeksi tarvitaan.

Härveleissä löytyy.
;D Sä olet loistavan hapan, jos ideat eivät ole omiasi.
-- Juha

jiihoo II

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1185
    • Profiili
Vs: Jos arvitsee tuhansia litroja tehdä sokeriliemiä, niin
« Vastaus #17 : 26.08.16 - klo:14:37 »

Vai betonimyllyä

Mulla olisi sähköllä toimiva veneen perämoottori. Toimii 12 v virralla. Voisi sotkea kumiveneessä vaikka.

Betonimyllyä tässä viimeksi tarvitaan.

Härveleissä löytyy.
;D Sä olet loistavan hapan, jos ideat eivät ole omiasi.

Totta.
Kaikki pitää olla mun keksimää, kuten sokerin liuottaminen veteen.
.
Veden kuumuus on kuitenkin se avaintekijä. Ei se härveli.

.
« Viimeksi muokattu: 26.08.16 - klo:14:40 kirjoittanut jiihoo II »

jiihoo II

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1185
    • Profiili
arvitsee tuhansia keksijöitä
« Vastaus #18 : 26.08.16 - klo:14:47 »
.
Pikku-Kalle oli maantiedon tunnilla.

Opettaja kysyi, kuka tulee näyttämään, missä on Amerikka.
Pikku-Kalle viittasi ihan peijoonisti, ja hän sai näyttää.

Opettaja kysyi, kuka löysi Anerikan?.
Silloin Kalle purskahti itkuun:" Minä ite"

jger

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 203
    • Profiili
Vs: Jos arvitsee tuhansia litroja tehdä sokeriliemiä, niin
« Vastaus #19 : 26.08.16 - klo:16:14 »
Veden kuumuus on kuitenkin se avaintekijä. Ei se härveli.

Kuumaa vettä on padat ja hanat täynnä.
-- Juha

jiihoo II

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1185
    • Profiili
Vs: Jos arvitsee tuhansia litroja tehdä sokeriliemiä, niin
« Vastaus #20 : 26.08.16 - klo:16:56 »
Veden kuumuus on kuitenkin se avaintekijä. Ei se härveli.

Kuumaa vettä on padat ja hanat täynnä.

No perkele. Enää puuttuu sokerit.

jger

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 203
    • Profiili
Vs: Jos arvitsee tuhansia litroja tehdä sokeriliemiä, niin
« Vastaus #21 : 26.08.16 - klo:17:24 »
Veden kuumuus on kuitenkin se avaintekijä. Ei se härveli.

Kuumaa vettä on padat ja hanat täynnä.

No perkele. Enää puuttuu sokerit.
Nop! Vai puuttuuko jotain oleellista? Et kuitenkaan arvaa.. Härveli!
-- Juha

Tykimies

  • Seniori
  • ****
  • Viestejä: 338
  • L-Suomi Kauhajoki
    • Profiili

Niin, kuin tästä aiheen aloituksesta olevasta videosta voi itse laskea, niin sokeripussin varistamiseen säliöön, tyhjän pussin heittämisestä roskiin ja uuden pussin ottamiseen kuluu aikaa keskimäärin 6,3 sekuntia. Minuutissa varistelee 10 pussukkaa.

Kymmenessäminuutissa varistelee sata 1kg pussia sokeria suoraan lavalta säiliöön. Toimintaa hidastavat sekoittimien laittaminen pyttyihin ja sekoitettujen kansien laittaminen paikoilleen, sekä valmiiden pumppaaminen isompaan säiliöön. Mitä pienemmillä liikkeillä pärjää, sen parempi. Sokeri lavat kannattaisi olla 90 astetta eri kulmassa peräkärryn päällä (verrattuna videolla olevaan), niin että ne antaisi enemmän tilaa suoraan sokerilavojen ympärille tuleville sekoitus-sankoille.

 

Vinkki:
Sankoihin 8l vettä(kuumaa mieluusti), ja viereen 12 sokeripakettia parijonoon väärinpäin. (siis aina 2 pakettia rinnakkain)
Siitä kun nykäsee mattoveitsellä 6 kertaa, eli pohjat halki pituussuuntaan, niin voikin ravistella 4 pakettia kerrallaan sankoon.
Se muutama gramma joka pusseihin jää, tai halkeamista tipahtaa on mun mielestä vähäinen aikasäästöön nähden  8)
Ja tuo tietysti useammalle sangolle kerrallaan. Sitten sekoittelee niitä peräjälkeen useaan kertaan porakonevispilällä. (Antaa sokerin "pehmetä" välillä)

Pakko myöntää, että joskus vähän fuskaan. Jos syöttöihin on runsaasti aikaa, niinkuin tänä vuonna, niin saatan laittaa jopa 8,5l vettä (herra siunaa mikä mökä tästä nousee, kaikkihan nuo pitäs nosemaan kuolla  :o). Ero liukenemisessa vaan on kuin yö ja päivä.

jiihoo II

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1185
    • Profiili
Vs: Jos arvitsee tuhansia litroja tehdä sokeriliemiä, niin
« Vastaus #23 : 26.08.16 - klo:20:44 »
Veden kuumuus on kuitenkin se avaintekijä. Ei se härveli.

Kuumaa vettä on padat ja hanat täynnä.

No perkele. Enää puuttuu sokerit.
Nop! Vai puuttuuko jotain oleellista? Et kuitenkaan arvaa.. Härveli!

En olisi arvannut, en.
.
« Viimeksi muokattu: 26.08.16 - klo:20:46 kirjoittanut jiihoo II »

Hyrra2

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 71
    • Profiili
1. Aloittakaa ajoissa.
2. Hankkikaa tilatankki
3. Hankkikaa uppopumppu
4. Hankkikaa tuuman letkua sitä uppopumppua varten
5. Hankkikaa kuution kontteja tarpeen mukaan.
6.Hankkikaa sokeria
7. Hankkikaa vettä
8. Sekoittakaa sokeri ja vesi sopivassa suhteessa tilatankkiin.
9. Kytkekää virrat uppopumppuun ja jättäkää se letku mieluusti sinne tilatankin sisään.
10 Unohtakaa koko juttiu pariksi päiväksi
Lopputulos: niin maan perusteellisen kuumaa ruokintasokeria ilman lämmintä vettä ja kaikki sokerit liuenneet. Samalla uppopumpulla voi siirtää valmiin litkun sinne kuution konttiin.

ps. betonimylly ei todellakaan pelitä tässä hommassa.

pps. vähän putkia ja tarvittavia venttiileitä ja tarvittavia putkenosia, niin voi rakentaa kunnon prosessilaitoksen. Kontit jonoon ja vennttilleillä ohjataan valmis liuos kontteihin tai pyöritellään litkua tilatankissa.

ppps. voi tsiisus!

Niittykukka

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 246
    • Profiili

ps. betonimylly ei todellakaan pelitä tässä hommassa.


Kyllä pelittä jos on niin sanottu tasomylly jota harvoin näkee,  tavaraa menee 1200litraa kerralla.  ;D Se on isojen poikien omatatarve mylly betonin tekoon.  ja voiha sillä vaikka kuoria myös uusia perunoita ja käy se perunan putsaus niillä pienilläkin myllyillä(siis Jiiho kuorii  pottuna pulsaattorilla ja pesee pyykkinsä, pottuilua) ...

Tilatankkeja lienneen maakunnissa vapaina. näissä tilatankeissa on sekoitin, mutta jaksaako se laittaa sokerilitkua riittävästi liikkeelle? Tiestyisti jos vaihtaa isomman moottorin pyörittään sekoittajan lapaa.

Lidlissä sokeri halpaa, mutta isompien määrien lastaus on sieltä vähän ongelmallista.  Tavarasillalta ei saa lavaa tavalliseen peräkärryyn kyytiin. Lava pitää vetää pumpulla etuovesta ulos ja sitten kärryyn. Lavalla on muistaakseni 37? pussia. Pikkuisen oli hankalaa sokerin ostaminen "Natsisiwasta" kun kävin ostoksilla. K-noutotukusta kysyin tarjousta 25 kg:n säkistä, mutta hinta  :o

jkorpi

  • Jäsen
  • **
  • Viestejä: 16
    • Profiili

Niin, kuin tästä aiheen aloituksesta olevasta videosta voi itse laskea, niin sokeripussin varistamiseen säliöön, tyhjän pussin heittämisestä roskiin ja uuden pussin ottamiseen kuluu aikaa keskimäärin 6,3 sekuntia. Minuutissa varistelee 10 pussukkaa.

Kymmenessäminuutissa varistelee sata 1kg pussia sokeria suoraan lavalta säiliöön. Toimintaa hidastavat sekoittimien laittaminen pyttyihin ja sekoitettujen kansien laittaminen paikoilleen, sekä valmiiden pumppaaminen isompaan säiliöön. Mitä pienemmillä liikkeillä pärjää, sen parempi. Sokeri lavat kannattaisi olla 90 astetta eri kulmassa peräkärryn päällä (verrattuna videolla olevaan), niin että ne antaisi enemmän tilaa suoraan sokerilavojen ympärille tuleville sekoitus-sankoille.

 

Vinkki:
Sankoihin 8l vettä(kuumaa mieluusti), ja viereen 12 sokeripakettia parijonoon väärinpäin. (siis aina 2 pakettia rinnakkain)
Siitä kun nykäsee mattoveitsellä 6 kertaa, eli pohjat halki pituussuuntaan, niin voikin ravistella 4 pakettia kerrallaan sankoon.
Se muutama gramma joka pusseihin jää, tai halkeamista tipahtaa on mun mielestä vähäinen aikasäästöön nähden  8)
Ja tuo tietysti useammalle sangolle kerrallaan. Sitten sekoittelee niitä peräjälkeen useaan kertaan porakonevispilällä. (Antaa sokerin "pehmetä" välillä)

Pakko myöntää, että joskus vähän fuskaan. Jos syöttöihin on runsaasti aikaa, niinkuin tänä vuonna, niin saatan laittaa jopa 8,5l vettä (herra siunaa mikä mökä tästä nousee, kaikkihan nuo pitäs nosemaan kuolla  :o). Ero liukenemisessa vaan on kuin yö ja päivä.

Hyvä vinkki. Itse tosin säätelen sokerin määrällä... Joko 14-16 pussukkaa, koska vedet ovat kaikissa 40:ssä säiliössä valmiina. Aina 8L, kun viivatkin löytyy eikä niistä voi poiketa. 

jiihoo II

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1185
    • Profiili
.
Kannattaakin hommata mahdollisimman suuret härvelit. Sitten ne makaavat 50 viikkoa vuodessa jonnin joutavana.  Ehkä tarvitsee oman varastorakennuksen...

Forgiven

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 66
    • Profiili
Paljonko enemmän se 'iso kattila' maksaa kuin se pieni, kun käytettynä löytää...

...jos useammalle vuodelle laskee sen työ vs hinta niin uskon että aika usein se iso ei kovin kalliiksi tule... jos sitä varastotilaa on, ja tottakai sitä on  :-X

Nyt keitellyt.. kait tuo on 10l? kattilassa ja kyllä tuo ottaa hermoon jo parin sadan kilon määrillä...

jiihoo II

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1185
    • Profiili
.
10 litraa kerrallaan, silläkin saa 20 kg liukenemaan.

50 litraa kuumaa vettä kerralla, sillä saa 100 kg liukenemaan. Tarvitaan pari muovisaavia.

Linkous- ja hunajahommissa tarvitsee muutenkin lämmintä vettä pitkin kesää, ja paljon. Hunaja ei juurikaan irtoa kylmällä vedellä.

Lähtisin liikkeelle lämpimän veden yleiskäytöstä, eli pesuvedestä.
Astioita, joissa liuoksen sekoittaa, niitä löytyy muovikaupoista.

Vaihtoehtoja on kymmeniä, ja olosuhteita on kymmeniä