Kirjoittaja Aihe: Miksi pihlaja on pyhä puu  (Luettu 4742 kertaa)

jiihoo II

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1201
  • Profiili
Miksi pihlaja on pyhä puu
« : 07.02.17 - klo:13:50 »
Englannista on tällainen tarina

Kännös googlen

Mytologia ja symboliikka
Punainen väri pidettiin paras väri taistelussa  pahaa vastaan, ja niin pihlaja, sen kirkkaan punaisia ​​marjoja, on ollut pitkään yhdistetty taikuuteen ja noitiaïn. Sen vanha Celtic nimi on "haettavan na ndruad ', joka tarkoittaa velhonpuu. Irlannissa se oli istutettu lähellä taloja niiden suojaamiseksi henkiä vastaan, ja Walesissa pihlaja istutettiin kirkkomaahan. Pihlajan kaataminen  pidettiin tabuna Skotlannissa.(PS: Brittein saarilla pihlaja on noitien puu ja Venäjällä pihlaja pitää noidat poissa)
« Viimeksi muokattu: 10.02.17 - klo:09:56 kirjoittanut jiihoo II »

jiihoo II

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1201
  • Profiili
Vs: Miksi pihlaja on pyhä puu
« Vastaus #1 : 07.02.17 - klo:14:06 »
Katselin netistä, mikä selitys löytyy Suomesta pyhälle pihlajlle. Jos sellainen selitys oli, se on ainakin kadonnut suomalaisten muistista.


« Viimeksi muokattu: 07.02.17 - klo:14:55 kirjoittanut jiihoo II »

jiihoo II

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1201
  • Profiili
Vs: Miksi pihlaja on pyhä puu
« Vastaus #2 : 07.02.17 - klo:14:51 »
.

Saksa, pihlaja - pyhä puu................rowan on englantia

Saksalaisille, Rowan oli omistettu Ukkosenjumalan Thor.
Vuonna Göttersage Edda on raportoitu, että hän pelasti Thor. Koska tämä Metsästys ajautunut joki ja nousi hänet kaulaansa, hän sai haara pihlaja kiinni ja pystyi siten pelastaa heidät raivoaa nykyisestä.
Siksi puu on Norjassa myös Thorsbjörg (Thors Encounter)
No tältä ajalta on säilynyt usko joissakin osissa Saksan että Rowan pitää salama. Tätä varten kypsät hedelmät ovat seppeleitä tai nippuina ikkunaa vasten tai katolla hirtettiin (bulk, 1994).

Vanhassa Euroopan kansojen että Rowan oli puun mystisestä uskomuksia oli tiiviisti yhteydessä ja pidettiin pyhänä. Pyhä Heine, oraakkeli tuomioistuimet ja tuomioistuinten paikoissa ympäröi sitä.
Rowan sanoi Celtic Druids, "Puu tietäjä", valta suojautua pahaa ja noituutta. Miksi he tekivät wands tästä pyhä puu (www.arte-misia.de).
Kauneus ja armo Rowan, Celtic papit innoittamana, jotta se elämän puusta. Siellä on keväällä ensimmäisenä belaubenden puulajeja ja siksi tuli symboli heräämistä jälkeen kuollut talven tehty (www.baum-des-jahres.de).


PS: venäläisestä käännöksestä näkee että jumalilla on ollut kovat juonittelut Thoria vastaa.
.
« Viimeksi muokattu: 10.02.17 - klo:09:57 kirjoittanut jiihoo II »

jiihoo II

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1201
  • Profiili
Vs: Miksi pihlaja on pyhä puu
« Vastaus #3 : 07.02.17 - klo:14:56 »

Eesti

Pihlaja on taikapähkinä
 kirjoitti MissH - 25 maaliskuu 2014

IMG_4802  Pihlahal on suuri voima, ja voima, sillä pihlaja on taikapähkinää.  Pihlakamarjal on myös ilkeä luonne - pentagrammi pentagrammi tai puun hedelmistä.

 Pihakas välikappale, joka suojaa ulkopuolelta vastaan noituus.  Samanlaisia ​​suoja voi myös tarjota väliaikainen puut - tammea, villiruusut, kataja.  Rowan tyydyttää eniten.

 Tree kasvavaa valtaa

 Rowan istutettu ympäri taloa voitaisiin edelleen välttää noituutta tai yksinkertaisesti naapureiden pahasoovlikkust.  House uudelleenistutettu rowantrees uskotaan suojella talon, jopa piksetabamuse.

 Jotkut ovat jopa pelätään asuinrakentamisessa lähellä laiturit istutettu pihlaja.  Setukaiskunnan perinne katsoo, että uskottiin, että jos talo on lähellä pihlaja kasvaa ihmisen käsivarren paksuinen, se voi olla vanhin perheenjäsen kuolla.

 Onko valta hänen ilmeinen pihlajan vähenõudlikkuses: kun kävelet rannikolla ja nähdä luodolle maaninal tai kasvavia puita, voit olla melko varma, että tämä on pihlaja.  Linnut levittämisen jälkeen se kasvaa joskus vanhat seinät ja rauniot, jopa toinen puustosta.  Pihlaja aikoo kasvattaa vähenõudlikkuses lähes kaikkialla, mutta vanhempi päät, se kaipaa enemmän valoa.

 Pihelgas pidetään hyvänä mittana estämisestä pahan.  Pitkä Pihelgas katkaista varren pää edellä toi kotiin, nykivä lämmitin, ajettu kappaleiksi, latvan sivuoksat sidottu yhteen, tehty 9 solmua sitoutumiskohta erilleen, tuo päästää lauman pois päivän välillä eläimet pois - se ei aio tavata eläimiä   jälkeen (Pärnumaa).  Ehkä ajaa karjan läpi portin väliin kauluksen Pihelgas.

jiihoo II

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1201
  • Profiili
Vs: Miksi pihlaja on pyhä puu
« Vastaus #4 : 07.02.17 - klo:15:01 »
Venäjä

Rowan - pyhä puu Druidit

 19.09.2011


 Muinaisista ajoista  pidettiin että pihlajalla on parantavia voimia on  ja maaginen puu, ajaa pois pahat henget talosta, lähellä jossa se kasvaa.  Sen marjat kuten teeri ja teeri, ja infuusioon ja decoctions pihlajan edelleen hyvin käytetty kansanlääkinnässä.

Рябина  Scandinavian myyttejä ja pihlaja jumala Thor ovat lähes synonyymejä.  On myytti siitä, miten tämä puu on pelasti Tooran, kun hän halusi tuhota muita jumalia.  Sittemmin Nordic kansojen on sananlasku: "Rowan - pelastuksen Tooran."

 Mukaan luullaan pihlaja tekee ihmisen elämässä ja tilata terveellisen alun.  Talon vieressä joka kasvaa pihlaja, saavuttamattomissa korruptioon ja kateus.  Varsinkin pitkä arvostettu pihlaja, kasvanut siemenistä jotka ovat pudonneet lintu.  Tämä "lentävät pihlaja" yleensä kasvaa rinteillä, katolla tai seinän talon, voi kasvaa muut puut.  Pohjoismaalaiset kunniaa "haihtuva pihlaja", hyvitetään hänen vahvat ominaisuudet torjuttava pahoja henkiä.  Going tiellä illalla tai yöllä, sinun täytyy pureskella marjat tämän puun.  Sitten pahat henget eivät voi vahingoittaa matkustaja.  Rowan ja tallentaa paholaisesta.  Voiko se ilmoittaa sijainnin aarretta.

 Druids kunniaksi pyhä puu järjestetty juhlia toukokuun alussa ja syyskuussa.  Ensimmäisessä on kaksi venäläisen festivaalin omistettu pihlaja.  Toukokuussa yleensä 3 tai 13: nnen ja vietetään "Ash päivä", saapumisen jälkeen kristinuskon tuli päivä Pyhän Ristin.  Aiemmin päivällä talossa lisättiin armfuls oksat pihlaja.

 Tähän päivään on paikkoja Venäjällä, jossa pakanat sanovat, "Rowan syntymäpäiväjuhlat."  Ensimmäisen kerran sitä vietetään lopussa, auraus aikana avaaminen lehdet pihlaja.  Kukinta pihlaja juhlia kuluttua istutuksesta.  Kypsytys pihlaja samaan aikaan uusi vuosi - sadonkorjuun aikaan ennen vanhaan.  Neljäs "syntymäpäiväjuhlat pihlaja" merkki ilmestyy talvella, kun sen marjat makeisia rankan pakkasta.  Kun nämä "name-day" aloitettiin valmistelut uuden vuoden maataloustoiminnan maalla.  Kun kaste Rus "juhla alkoi mukana kellojen soitto, kansanomaisesti kutsutaan" Tuhka ".  Papit eivät tätä pakanallisen loma.  Päinvastoin, ne suositeltavaa tehdä ensimmäinen venäläinen Christian ylittää pihlaja.

 Pihlaja pidetään todella paranemista.  Kansanlääkinnässä käyttää kaikkia kuorta ja lehtiä, marjoja ja silmut.  pihlaja hedelmiä korjataan, kun ensimmäinen halla, kun ne tulevat makea, mutta kuori tai talvella, kun puu on unessa tai keväällä.

 Ihmisissä lääkkeen ominaisuudet pihlaja käytetään hermoston sairauksia, anemia, punatauti, uupumus, virtsakivitauti, reumatismi, kohonnut verenpaine, kihti, maksasairaus.  Se on diaphoretic, tonic, laksatiivinen vaikutus, lisää immuniteetti, suotuisa vaikutus näkökykyä.  Avulla on pihlaja voi vähentää painoa.

 On pihlaja ja ihmiset sovitettava luonnon kanssa.  Jos lehdet kellastuneet - on pakkasella talvella.  Myöhemmin kukinnan pihlaja sanoo lämmin ja kuiva syksy.  Big sato pihlajanmarjoja kertoo tulevasta sateinen ja kylmä syksy.  Merkkejä pihlaja - yksi uskollisimmat ihmiset merkkejä.
« Viimeksi muokattu: 10.02.17 - klo:09:32 kirjoittanut jiihoo II »

jiihoo II

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1201
  • Profiili
Vs: Miksi pihlaja on pyhä puu
« Vastaus #5 : 10.02.17 - klo:09:35 »
Tässä toinen käännös Venäjän kielestä. Onko jotain tuttua


Pihlaja - tree Druids Pihlaja ikimuistoisista ajoista ja sitä varten maagisia parantavan ominaisuuksia. Esi-isämme uskoivat, että reipas ja noituus ohitus talo, lähellä joka kasvaa pihlaja. Punaiset marjat se kokoontui nykyisen metsäkanalintujen ja kanalinnut, ja pihlaja tinktuurat ja decoctions ja on edelleen laajalti käytetty kansanlääkinnässä.

Mielenkiintoista on, että skandinaavisessa mytologiassa pihlaja liittyy jumala Thor. On legenda, että utelias ja jumalattoman jumala Loki otti jumalattaren Freija: n Falcon höyhenpeite, päätti lentää pihaan jättiläinen Heirred. Kuitenkin Heirred näki, että alle peite Loki Falcon piilossa, lukittuna se tavaratilaan, ja kielsi kolmen kuukauden nälkää. Sen jälkeen anna vapaus, mutta yhdellä ehdolla - että houkutella hänet Thor ilman hänen puolustava attribuutteja - käsineet, vyöt voimaa ja henkilöstö. Loki teki sen, mutta "käydä" Thor päätti vierailla giantess Grid, joka peläten petos Heirred, lainasi Thor hänen käsineet, vyö ja henkilökunta ... Menossa Heirred Thor vimur joki saavutti joen suurin kaikista jokien maailmassa. Käyttämällä Belt voima, hän pääsi keskelle, mutta hän huomasi, että vesi alkoi saapua, ja hyvin nopeasti, ja nyt hän on kääntynyt olkapäät veteen ... Tulvat syyllinen oli tytär Heirred, joka oli jäillä ja katselin, kun Thor taistelee kuiluun. Poimien pohjasta kiven jokien, jumala heittivät hänet nuori giantess, jolloin pato. Sen jälkeen hän huomasi pian rannalla ja ulos, tarttui haara pihlaja. Koska skandinaavit syntyi sanonta "Pihlaja - pelastuksen Tooran." Itse asiassa, pihlaja on auttanut paitsi Tooran, mutta tarttui Belt Loki voimia, ilmeisesti, vapisemaan oman pettämistä ja sen seurauksista ... Sitä paitsi, Norse uskomuksia, pihlaja on symboli ja heijastus kaulakoru Freya, rakastettu jumalan Odin ...

Tämä puu, mukaan luullaan, pystyy järjestämään elämään, jotta se kohtuullinen, terveen alun. Envy ja vahingot ohittaa kotibileissä, joka kasvaa lähellä pihlaja.

Arvostetaan etenkin ns "lentävä pihlaja." Tämä puu, kasvanut siemenistä putosi lintuja. Useimmiten se kasvaa vuorella, seinälle tai talon katolle, ja joskus toisaalta puu. Mukaan asukkaat Scandinavia, lentävät pihlaja - tehokkain Talisman pahoja voimia. Esimerkiksi meneillään matkalle pimeässä, on tarpeen pureskella marjat pihlajan tällaisia. Muuten pahat henget voi lumota matkustava ja riistää häneltä mahdollisuuden liikkua. Se suojaa lentäviltä pihlaja ja paholainen. Ja hän on loistava ominaisuus määrittää piilotettuja aarteita. Voit tehdä tämän, leikkaa pois illansuussa pihlaja oksia ...

Druidit kunnioitettu pyhä pihlaja ja järjestetään kunniaksi hänen festivaali kymmenen päivän toukokuuta ja syyskuussa. Ja Venäjällä suosittu mieli on säilynyt meille kaksi koko loman kunniaksi pihlaja. Ensimmäinen - ns "Ash päivä", joka jossa tuloajat kristinuskon kutsutaan päivä Pyhän Ristin. Juhlimme se kuuluu toukokuussa yleensä 3rd tai 13. päivä. Muinaisina aikoina tänä päivänä päätettiin tehdä kotona armfuls pihlaja oksat.

Venäjällä ja alueilla, joilla säilynyt pakanallinen loma "Rowan syntymäpäiväjuhlat." Ensimmäistä kertaa hän mainitsi lopussa aurauksen, kun paljastui pihlajan lehdet. Kylvön jälkeen juhli kukinnan pihlaja ja syksyllä, kun kypsynyt pihlaja, vietetään uudenvuoden - kuten tiedätte, hän käyttää samaan aikaan sato ... Edellisen kerran Ash festivaali juhlittiin talvella, kun marjat tulevat kovaa ja makea, todella kypsä. Se merkitsi valmistautuminen uuteen maatalousvuonna. Näin ollen "Pihlajan nimipäivä" juhli neljä kertaa vuodessa. Kynnyksellä kristinuskon juhla alkoi mukana kellojen soitto, joka kutsuttiin pihlaja. Muuten, papit eivät vastusta tätä pakanallista riitti, päinvastoin, kannusti ensimmäinen kastetut kristityt ristikuviot pihlajan.

Mitä parantavaa ominaisuuksia pihlaja, kaikki tulee pelata - ja hedelmiä, ja kuorta, ja lehtiä, ja nuppuja ... Ja hedelmät poimitaan kun ensimmäinen halla, ja kuori - tai sydäntalvella, kun katsotaan, että puu on unessa, tai keväällä.

Pihlaja käytetään yleisesti linnoittaminen agentti . Se on välttämätön anemia, uupumus, hermoston sairaudet, on hyvä kuin diaphoretic ja laksatiivinen. Mehu lehdet pihlaja parannuskeinoa punatauti, marjat auttaa korkea verenpaine, hoitoon reumatismi, kihti, virtsakivitauti. Rowan vahvistaa immuunijärjestelmää, parantaa visio, auttaa maksasairaus. Niille, jotka haluavat luonnollinen tapa ja ilman terveysriskejä vähentää painoa , on tarpeen juoda keittäminen pihlaja.

Liittyy pihlaja ja kansallisia merkkejä. Siten uskotaan, että jos se lehti muuttui keltaiseksi nopeammin, odottaa kylmä talvi. Jos puu kukki myöhään, syksyllä on kuiva ja lämmin. Jos pihlaja paljon, syksy kylmä fall, todennäköisesti, sateinen ... "Pihlaja" merkkejä pidetään keskuudessa uskollinen.

Источник: https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=fi&prev=search&rurl=translate.google.fi&sl=ru&sp=nmt4&u=http://www.myjane.ru/articles/text/%3Fid%3D10014&usg=ALkJrhi_lD8VcI0YuLyK1_BLOMwrgvBmFA
« Viimeksi muokattu: 10.02.17 - klo:09:41 kirjoittanut jiihoo II »

jiihoo II

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1201
  • Profiili
Vs: Miksi pihlaja on pyhä puu
« Vastaus #6 : 10.02.17 - klo:09:45 »
.
Tuossa on mielenkiintoinen kohta lopussa. On sellainen sanonta Suomessa, että jos on pihlajassa paljon marjoja, tulee kylmä talvi.

Tuossa tekstissä sanotaan, että jos lehdet kellastuvat aikaisin, tulee kylmä talvi.

Itse olen huomannut, että kun on paljon raakileita pihlajassa, puu siirtää energian lehdistä marjoihin ja lehdet kellastuvat ja ruskettuvat aikaisin.  Sitten puu pitää välivuoden ja  kokoaa energiaa itseensä.


jiihoo II

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1201
  • Profiili
Vs: Miksi pihlaja on pyhä puu
« Vastaus #7 : 10.02.17 - klo:09:58 »
.
Puola

En löytänyt mitään mainintaa

Ranska

Löytyi maininta että pihlaja on kelttien keskuudessa taikapuu