Kirjoittaja Aihe: Onko soija haitallista mehiläisille?  (Luettu 800 kertaa)

jiihoo II

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1199
    • Profiili
Onko soija haitallista mehiläisille?
« : 19.04.18 - klo:11:53 »
.

On hyvin yleinen mielipide, että ei missään  nimessä soijaa mehiläisille. Se on suunnilleen tabun luokkaa.

Soijaa ovat syöneet ihmiset sekä mehiläiset iät ajat. Aasiassa soija on hyvin tärkeä ravintokasvi, ja myöhemmin siitä on tullut lännessä tärkeä rehukasvi. USA ja Brasilia tuottavat 60% maailma soijasta.

Lähes kaikki USA:n soijasta on geenimanipuloitua. Monsaatto kehitti soijasta Roud Uppia kestävän kannan. Eli soijapellosta voidaan poistaa rikkaruohot glyfosaatilla.

Soijapapu on tuoreena hyvin myrkyllinen. Siinä on useampi haitallinen yhdiste. Papua pitää keittää aika kauan. Esim kik-herne on hyvin myrkyllinen ja sitä keitetään 3 tuntia.   No eipä silti, tavallista hernettäkin keitetään aika  kauan ennenkuin  se pehmenee syötäväksi.

Mehiläisille pitää syöttää hyvin hienoa soijaa. Mehiläinen ei pysty pureskelemaan karkeaa jauhoa. Tämän tyyppistä jauhoa voidaan käyttää soijajuomiin. Karkeampi jauho turpoaa vielä ja jyväsen koko moninkertaistuu.

Soija on kasvina erikoinen siinä, että sen aminohappo /valkuaisaine koostumus vastaa pitkälle eläinten  koostumusta.


Kun vertaa äidinmaitoa, lehmän maitoa, pihviä, mehiläisen toukkaa, hiivaa tai kananmunaa toisiinsa, aminohappo koostumus on aika lähellä toisiaan . Se kertoo yhteistä alkuperästä maailmojen alussa.  Kun verrataan kasvin valkuaiseen ja sen aminohappoihin, koostumus on aivan erilainen. Etenkin siemenen varastovalkuainen on usein sellainen että ihminen ei pysty sitä käyttämään. Niinpä suolistobakteerit muuttavat sellaisen ilmatilaa hallitsevaksi pieruksi. Esim lehmä pystyy käyttämään typpirehuja ja muuttaa  aineet ihmiselle sopivaksi ravinnoksi.« Viimeksi muokattu: 19.04.18 - klo:14:36 kirjoittanut jiihoo II »

jiihoo II

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1199
    • Profiili
Vs: Onko soija haitallista mehiläisille?
« Vastaus #1 : 19.04.18 - klo:12:04 »
.
Onko soija haitallista ihmiselle?

Katsokaa soijatuotteiden määrää kaupassa ja päätelkää itse. Minä en tosin syö soijavalmisteita, koska ne maistuvat soijalle..

Kokeilin kerran kasvismakkaraa, mikä se sellainen on? Paketin alareunassa luki soijamakkara. Se oli niin hyvää että maistelun jälkeen annoin loput kissalle.

.
« Viimeksi muokattu: 19.04.18 - klo:14:34 kirjoittanut jiihoo II »