Kirjoittaja Aihe: Aurinkosulattimen käyttö  (Luettu 210 kertaa)

jiihoo II

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1143
    • Profiili
Aurinkosulattimen käyttö
« : 02.06.18 - klo:13:08 »
.
On ihan tullut opittua jotain. Aurinkosulatin ei irrota vahaa kunnolla mustasta kakusta, mutta näin saa aika kohtalaisen tuloksen.

Kun musta kakku on sulanut, kehät kopistellaan irralleen. Sulaneet kennot siirretään valliksi yläreunaan, kuumimpaan  osaan. Siellä ne saavat hautua seuraavan päivän, ellei kaksikin. Kotelosilkki imee itseensä osan vahaa, eikä valu pois.mutta kokkareet ainakin häipyvät..


Vaaleita kakkuja voi panna pinoon, ja ne sulavat melko täydellisesti.  Esim talvella paskotut uudet kakut ovat menneet sulatukseen..

Kun laittaa liikaa sulamaan päällekkäin, vaha vaan paakkuntuu pohjaa vasten. Sen lämmittäminen uudelleen aamulla on sulattimen energian tuhlausta. Sulattimeen tulee tietty annos energiaa, ja se riittää tietyn määrän sulattamiseen.


Ihan mustasta kakusta vaikkei saa vahaa, saa kuitenkin kehän ehjillä  langoilla talteen.
 
« Viimeksi muokattu: 02.06.18 - klo:15:37 kirjoittanut jiihoo II »