Kirjoittaja Aihe: tiaiset pesillä  (Luettu 2109 kertaa)

khl

  • Jäsen
  • **
  • Viestejä: 13
    • Profiili
tiaiset pesillä
« : 30.12.13 - klo:21:42 »
On taas uusi miettimisen aihe tullut lintujen muodossa. eli onkohan linnuista ,lähinnä talitinteistä kuinka paljon haittaa mehiläisille kun tuntuvat mieltyneen enemmän mehien pesiin
 kuin talipalloihin ja siemeniin joita on kyllin tarjolla. Rakensin jo aikaisemmin alkutalvesta lentoaukon eteen myyräverkosta esteen etteivät pääse ainakaan sisälle nokkimaan mutta tuossa tapanina kun pääsin käymään pesillä niin tinttejä pyöri pesien päällä ja ympärillä enemmän kuin ruokinta läutojensa kimpussa. eivät kai niin paljon niistä tykkäisi ellei sieltä joskus joku makupala irtoaisi. tapanina oli + 5 astetta ja näin pari mehiläistä lennossakin, eli vaikka linnut eivät kaikkia mehiläisiä syökään niin onko noista vakavaakin haittaa jos jatkuvasti koputtelevat pesiä? En ole tällaista pesiin mieltymistä ennen nähnyt vaikka lintuja on lähitienoolla ollut ennenkin ja muutama vuosi on samassa paikassa ollut joitakin pesiä.

Jiihoo

  • Vieras
Vs: tiaiset pesillä
« Vastaus #1 : 16.01.14 - klo:11:59 »


En ole yleensä välittänyt tinteistä, mutta nyt ne näyttävät häsläävän muutaman pesän kimpussa jatkuvasti. Ei näytä hyvältä.
.
Katsoin tarkemmin pesiä. viikko sitten. 3 vierekkäistä pesää ja lumi täynnä tintin jalan jälkiä.
Mehiläisiä tulee ulos vaikka on - 10 astetta pakkasta. Jatkuva häirintä tehoaa.


Entäs sitten....tuollaisessa tapauksessa ei maapeitekangas ei yksin auta. Tintit menevät suojan alle nokkimaan, kun niillä on selvä osoite.

Leikkasin  10 mm verkosta palaset ja taivutin ne etuseinän suojaksi ja lentolaudan yli. Homma ei ollut suuri verrattuna siihen, mitä vahinkoa tinttilauma saa aikaan jatkuvalla ruokailulla.