Kirjoittaja Aihe: Ryteikköjen riesa on makuhermojen hellijä (Yle)  (Luettu 2442 kertaa)

marikoistinen

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 226
    • Profiili
http://yle.fi/uutiset/ryteikkojen_riesa_onkin_makuhermojen_hellija/7358303

"Kukkivan horsmikon tuoksu, joka vielä korostuu kun kukkia kuivaa, on samankaltainen kuin mehiläispesien propoliksessa, joka on mehiläisten oma suoja-aine haitallisia mikrobeja vastaan. Propoliksen kombonentteja on muissakin kasveissa ja ne ovat kasvikunnan tehoaineita, joita löytyy pihkastakin, valottaa Peltola.

Tutkijan mukaan mehiläiset saavat horsmikoista raaka-ainetta muun muassa oman yhdyskuntansa suojaamiseen infektioilta. Kirkkaana loistava horsmankukkameri on myös meden keräämiselle otollinen ja tärkeä apaja."

jiihoo II

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1199
    • Profiili
Vs: Ryteikköjen riesa on makuhermojen hellijä (Yle)
« Vastaus #1 : 09.04.18 - klo:14:56 »
.
Luin tätä horsmajuttua. Olihan melkoista satua.

Minä en  ole huomannut että horsma tuoksuu. Ja horsmahunaja on hyvin mieto maultaan.

Kerran kokeilin horsman uutta versoa salaattina. Se raastoi niin makuhermoja, että sen jälkeen en ole tuota herkkua maistanut. Lähinnä voi verrata pajun kuoreen.

Horsma ei suojele mehiläistä bakteereilta. Se kukkii vain 3 viikkoa ja mikä pelastaa mehiläiset sitten 49 viikon ajan. .... Sinänsä on huima juttu, miten toukat pysyvät terveinä kun näkee, mistä mehiläiset juomavetensä noutaa.
Mut ei ainakaan horsmasta.
.
« Viimeksi muokattu: 09.04.18 - klo:17:00 kirjoittanut jiihoo II »