Kirjoittaja Aihe: foodie from finland- ohjelman hunaja ulkomaista.  (Luettu 6668 kertaa)

Emo

  • Seniori
  • ****
  • Viestejä: 296
    • Profiili
Maaseudun tulevaisuudessa oli juttu hunajan pakkaajasta,  joka liikkuu markkinoinnin suhteen aika harmaalla alueella. On varmaan tuttu alalla kauemmin olleille, kun minäkin asiaan heti harrastuksen alussa törmäsin. Tuttu rouva oli ostanut kyseisen pakkaamon hunajaa ja se oli syömäkelvotonta. Niin oudon makuista että päätyi roskiin.

Kotisivuilla mainostettiin kotimaista työtä. Purkit on painettu Suomessa.  Ja omaa mehiläistarhausta.  Ei taida myyntiin riittää?

Mietin vaan että 'aloittelevien' hunajan käyttäjien innostus laantuu alkuunsa,  jos vahingossa ostavat kys hunajaa. Ja eipä se mikään suomalaisen ruuan viennin mainoskaan ole.

Uskallan lisätä tähän vielä senkin, että suosittelin ostamaan tunnetun suomalaisen tuottajan hunajaa.  Ja kuulin että hunaja hyllyllä toinen rva oli sitä myös suositellut ja kertonut ostavansa aina samaa. Sellaista hunajaa ulkomaille kannattaisi viedä.

Pchelovod

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1231
  • Pohjois-Savo, Leppävirta
    • Profiili
Vs: foodie from finland- ohjelman hunaja ulkomaista.
« Vastaus #1 : 12.09.15 - klo:11:33 »
Vähän enemmän tuntomerkkejä!  Vaikka että osattaisiin oikeassa läänissä epäille toinen toisiamme.

Mulla on venäläisiä asiakkaita, jotka saisivat Suomesta hunajaa kaupastakin.  Mutta ostavat mielummin suoraan tuottajalta, vaikka hinta on kalliimpi kuin kaupoissa.

Emo

  • Seniori
  • ****
  • Viestejä: 296
    • Profiili
Vs: foodie from finland- ohjelman hunaja ulkomaista.
« Vastaus #2 : 12.09.15 - klo:12:02 »
Siis lehden jutussa ihmeteltiin lähinnä sitä,  miksi ulkomaista hunajaa myyvä on mukana ruokaa suomesta - hankkeessa. Vie siis tuomansa hunajat takas ulkomaille.

Taitaa olla Suomen suurimpia pakkaajia ja Uusimaa taitaa olla osoite. Perinteikäs toimija. Mutta markkinointi ei minun talousoikeus-osaamisen mukaan kyllä ole asiallista vaan ihan törkeästi harhaan johtavaa. Yhtäkin purkkia mainostetaan perinteikkään ja että sellaisessa aikoinaan myytiin hunajat. En usko että aikoinaan kuitenkaan myytiin ulkolaista hunajaa jota epäilen kys purkissa nykyään olevan. Mutta alkuperää ei sivuilla kerrota.

Emo

  • Seniori
  • ****
  • Viestejä: 296
    • Profiili
Vs: foodie from finland- ohjelman hunaja ulkomaista.
« Vastaus #3 : 12.09.15 - klo:12:11 »
Mulla kauppa kävis enemmän kuin hunajaa on, joten suosittelen ostamaan esim. Mesimestarin hunajaa kaupasta. Se on pehmeää ja hyvää, käyn välillä hunajahyllyllä tarkistamassa ja puristelemassa purkkeja. Ja itsekin ostan välillä muiden tuottajien hunajaa, kun haluan vertailla ja oppia myös mauista.  Ja olenkin törmännyt mm mahtavan herkullisen luomuhunajaan. Mutta tuontihunajat on aivan eri makuisia ja ero on kotimaisen hyväksi. Joten siksi olisi hyvä jos ihmiset tietäisi mitä ostavat.


SPP

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 79
  • Stadin tarhaaja
    • Profiili
Vs: foodie from finland- ohjelman hunaja ulkomaista.
« Vastaus #4 : 12.09.15 - klo:12:26 »

Mitäs täällä kiertelemään. Se on

Hunajainen Sam Oy |
www.hunajainensam.fi/
Herkulliset hunajareseptit ja laajin valikoima hunajatuotteita |

japekan

  • Jäsen
  • **
  • Viestejä: 43
  • Etelä-Häme
    • Profiili
Vs: foodie from finland- ohjelman hunaja ulkomaista.
« Vastaus #5 : 12.09.15 - klo:13:13 »
Ei ole yks ei kaksi kertaa kun olen hunajahyllyn äärellä kehottanut kotimaista hunajaa hakevia katsomaan tarkemmin, mistä se kotimaisen perheyhtiön hunaja oikeasti on peräisin. Kohta menee mielikuva vielä pahemmin sekaisin kun alkavat myydä viime kesänä ostamaansa oikeasti kotimaista sotkettuna ulkomaiseen. Varmaan oikein joutsenlipulla.
No jotenkin en kehtaisi luoda noin väärää mielikuvaa asiakkaalle...

marikoistinen

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 226
    • Profiili
Vs: foodie from finland- ohjelman hunaja ulkomaista.
« Vastaus #6 : 22.09.15 - klo:13:22 »
Kyseinen Maaseudun Tulevaisuuden juttu oli tehty sen perusteella, että vinkkasin toimitukseen blogitekstistä, jonka omaan blogiini kesällä aiheesta kirjoitin.

http://kulutusjuhla.fi/2015/07/food-from-finland-vai-sittenkin-hunajaa-meksikosta/

Kyse ei sinällään siis ole siitä, että SAM-hunajassa olisi jotain vikaa. Kyse on siitä, että vikaa on vientiohjelmassa, jos Food From Finland -otsakkeen alle riittää se, että yrityksen toimintaosoite on Suomessa. Etenkin, kun Food from Finlandin nettisivuilla niin kehutaan suomalaista luontoa ja sen tuomaa makua tuotteisiin.

"The genuine taste of Finnish Food derives from our pure lakes, farmlands and forests. With our unique food products and services, we want to promote your health, well-being and vitality. We invite you to join the world of excellence Finnish food."

marikoistinen

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 226
    • Profiili
Vs: foodie from finland- ohjelman hunaja ulkomaista.
« Vastaus #7 : 22.09.15 - klo:13:24 »
Toki SAM-hunajasta kantautuu myös minulle säännöllisestä palautetta eli sitä, että ihmiset kuvittelevat ostavansa suomalaista hunajaa.

Tästä aiheesta olen kirjoittanut liiton blogiin esimerkiksi toukokuussa http://hunajalla.blogspot.fi/2015/05/laheisyyden-laikohdys-eli-iedatko-mista.html

Emo

  • Seniori
  • ****
  • Viestejä: 296
    • Profiili
Vs: foodie from finland- ohjelman hunaja ulkomaista.
« Vastaus #8 : 22.09.15 - klo:14:13 »
Näyttää siltä että  sam kotisivut on muutettu. Ehkä jo aikoja sitten. Mutta kuitenkin nyt sieltä selviää että hunaja ei ole kotimaista. Ja meidän lähikaupassa sam hunajat oli ulkomaisten hyllyssä. Kauppa selvästi huomioinut asian. Kotimaiset oli paremmin esillä. Eikä hinnassa ollut eroa. Oli useamman tuottajan pehmeää hunajaa hävyttömän halvalla 😞.

Mutta silti erikoista että käsittääkseni suomalaisen veronmaksajan tuella viedään suomalaisena herkkuna tuontitavaraa takas ulkomaille. Aika löyhät on kriteerit suomalaiselle ruualle jos riittää, että sitä myy suomalainen yritys. Miten projektin yritykset on valittu? Hienoa että asia on nostettu esille. Mitenkä asiaan saisi muutoksen...

satunnainen

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 138
    • Profiili
Vs: foodie from finland- ohjelman hunaja ulkomaista.
« Vastaus #9 : 11.01.16 - klo:10:40 »
Jos suomalaista mehiläishoitajaa ei rasittaisi yhteiskuntamme asettamat yleiset kustannukset niin voimakkaasti,  kun ne nyt tekevät. Voitaisiin suomalaista hunajaa myydä eurooppaan enemmän,  kun sitä pystyttäisiin koskaan täällä tuottamaan.
Kaiken hunajan voisi myydä vielä luomu statuksella.

Kraini15

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 164
  • Harrastelijatarhuri / Eurajoki
    • Profiili
Vs: foodie from finland- ohjelman hunaja ulkomaista.
« Vastaus #10 : 11.01.16 - klo:16:13 »
"Jos suomalaista mehiläishoitajaa ei rasittaisi yhteiskuntamme asettamat yleiset kustannukset niin voimakkaasti".

Mitähän nämä rasitteet mahtavat olla ? Tietääkseni mehiläishoitaja ei rasiteta mitenkään enempää kuin mitään muutakaan yritystoimintaa, maataloutta tai muuta tuotantoa.

Jiihoo

  • Vieras
Vs: foodie from finland- ohjelman hunaja ulkomaista.
« Vastaus #11 : 11.01.16 - klo:18:03 »
Jos suomalaista mehiläishoitajaa ei rasittaisi yhteiskuntamme asettamat yleiset kustannukset niin voimakkaasti,  kun ne nyt tekevät. Voitaisiin suomalaista hunajaa myydä eurooppaan enemmän,  kun sitä pystyttäisiin koskaan täällä tuottamaan.
Kaiken hunajan voisi myydä vielä luomu statuksella.

Vai niin.

Meillä oli 10 vuotta sitten valtavat sadot. Kun sitä yritettiin myydä ulkomaille, saatiinko yksi rekallinen kasaan.
Ensimmäinen rekallinen hylättiin Saksassa, koska hunajaa oli kuumennettu liikaa.


satunnainen

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 138
    • Profiili
Vs: foodie from finland- ohjelman hunaja ulkomaista.
« Vastaus #12 : 11.01.16 - klo:18:16 »
Saattaa ola että on vaikea hahmottaa yhteiskunnan kokonaisuutta, mutta se kyllä avautuu, jos viitsii nähdä hieman vaivaa.
Yleisillä kustannuksilla tarkoitetaan niitä kustannuksia,  jotka syntyvät julkisista palveluista.(Kuntien ja Valtion). Niitä rahoitetaan veroja keräämällä ja siirtyvällä verotuksella,  joka on nykyisin yhä enevässä määrin velkaa.
Tämä kustannuserä uskotaan saatavan maksuun sillä että suomi kehittyy,  teollisuustuotanto ja yhtesön toiminnot digitalisoinnin avulla tehostuu.Yhteiskuntamme siis tulee tuottavammaksi.
Kukaan järjissään oleva suomalainen ei ole voinut kuvitella että puolukoita tai käpyjä keräämällä saataisiin nämä kustannukset katettua.

Tämä tarkoittaa siis että käsityö on kauttaaltaan täysin kannattamatonta . Meihiläishoito on mitä suurimmassa määrin myöskin käsityötä,  kuten marjojen poimiminen.
On käsittämätöntä että suomessa edelleen verotetaan ankarasti näitä käsitöitä,  joiden suurin merkitys on aivan muu, kuin tulonmuodostus..
Marjojen ja hunajan arvo on siinä että ne ovat paikallisesti hyödyttäviä,  lähinnä terveys ja ympäristön hyvinvoinnin kannalta.
Varroa punkin tulon jälkeen pienet tarhaukset n.30 pesää,  ovat lähinnä vapaaehtoistyötä ympäristön hyväksi,  sen monimuotoisuuden säilyttämisen varmistamiseksi.
Nämä luonnon puolesta työskentelevät tarhaajat kuuluisi vapauttaa kokonaan veroista ja maksuista.
Muut isommat tarhaajat ja käsityöläiset kuuluisi saattaa samaan asemaan,  kuin mailmalla jo muut samaa työtä ja tulosta tekevätkin ovat,  eli käytännössä nimelliselle verotukselle.esin 15-25 %

Jiihoo

  • Vieras
Vs: foodie from finland- ohjelman hunaja ulkomaista.
« Vastaus #13 : 11.01.16 - klo:20:09 »
.
Minulla on kyllä sadot suurentuneet varroan tulon jälkeen.

Varroa nääs tappoi pohjoismaalaisen mörököllin. Hoito tuli paljon helpommaksi.

Samaan aikaan huomasin, että hunaja ei tule pihaan mehiläisten avulla vaan peräkärryllä
Pitää siirtää pesät hyville laitumille. Muuten hommasta ei tule yhtikäs mitään..

Suurin verotus mehiläishoidossa tapahtuu auton ja polttoaineen kautta.
« Viimeksi muokattu: 11.01.16 - klo:20:11 kirjoittanut Jiihoo »