Kirjoittaja Aihe: Varaudu kevään karhuvahinkoihin – huolla aidat käyttökuntoon  (Luettu 3338 kertaa)

tuulalehtonen

  • Jäsen
  • **
  • Viestejä: 11
    • Profiili
http://www.mehilaishoitajat.fi/?x118281=3181497

Karhuaidat kannattaa huoltaa toimintakuntoon mahdollisimman pian. Karhuaidat olisi hyvä olla toiminnassa Etelä-Suomessa jo nyt ja Keski-Suomessa 1.4. ja Pohjoisessa säiden mukaan pari viikkoa myöhemmin. Ensimmäisenä kannattaa suojata ne tarhat, joissa vahinkoja on ollut aiemmin. Kiristä aitalangat ja vie akut tarhoille heti, kun se säiden puolesta on mahdollista. Jos et ole pystyttänyt aitatolppia syksyllä, tee se heti kun routa sulaa.

Jos sinulla ei vielä ole aitaustarvikkeita, kannattaa tilata tarvikepaketti Farmcompilta, jos seudulla on ollut vahinkoja viime vuonna. Karhuvahinkojen estämiseksi on varattu Maa- ja metsätalousministeriöstä varoja, jotta mehiläistarhaajat saavat karhuaitapaketteja riskialueille. Aitapaketteja voi tilata kaikki tarhaajat pesämäärästä riippumatta. Akku ei kuulu pakettiin.

Varovaisuutta ja vahinkojen seurantaa

Muistattehan, jos tarhoilta löytyy tuoreita havaintoja karhuista, tulee noudattaa varovaisuutta. Ohjeita karhun kohtaamiseen löydät SML:n sivuilta.

Tänä keväänä ei ole vielä SML:n tietojen mukaan tapahtunut karhuvahinkoja. Seuratkaa kuitenkin karhuvahinkokartalta tulevia vahinkoja. Ilmoitattehan myös kaikista tapahtuneista karhuvahingoista liitolle!

Karhuvahinkolomake ja kartta: http://www.mehilaishoitajat.fi/mehilaishoitajille/karhut/