Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jiihoo II

Sivuja: [1] 2 3 ... 76
1
Kesä / Vs: Sikiökakkuja pesistä.
« : 16.06.18 - klo:19:39 »
.
Mikään pesä ei ole jäänyt rakentamatta kakkuja. Jokainen on tehnyt omansa.  Ne tekee sitten kun tekee.

2
Kesä / Vs: Sikiökakkuja pesistä.
« : 16.06.18 - klo:18:29 »
Yksi syy laittaa emo alimpaan laatikkoon olis että minulla ei ole rakennettuja kehiä..

Jestas sentään. Eivät mehiläiset rakenna varastoon kehiä. Sorkit niitten omia touhuja ihan liikaa.

.vaikka laitan valmiit kakut hunajalaatikkoon, eivät mehiläiset sitä heti miehitä. Sitten vasta kun porukka lisääntyy.

3
Kesä / Vs: Sikiökakkuja pesistä.
« : 16.06.18 - klo:18:24 »
.
Sinä vaadit mehiläisiltä liikaa. Ne rakentavat sen minkä tarvitsevat, eikä enempää. Eikä ne sun toiveista tiedä eikä välitä.

Laita se uusi laatikko sikiöiden alapuolelle.  Sikiöiden lämpö karkaa vintille kun pidät siellä tyhjää laatikkoa. Kun porukka laajenee, ne rakentavat alapuolelle, just niiku tekee luonnon pesä laajetessaan

Voit pakottaa emon munimaan pohjuksille, mutta sitten karahtaa koko pesän kehitys karille. Anna niiden kehittyä omalla tahdillaan. Nyt on lämmintä ja on sapuskaa etkä voi niitä potkia sen parempaan suoritukseen.

Ethän voi sikiöalaa jakaa kahtia mielesi mukaan. Emon muninta lopahtaa silloin.4
Kesä / Vs: Sikiökakkuja pesistä.
« : 16.06.18 - klo:13:40 »
.
En ihan ymmärtänyt, mitä on "laittaa emo alalaatikkoon". Koska tarvitset sikiöitä jaokkeeseen, anna emojen munia missä  lystää.

.

5
Kesä / Vs: Sikiökakkuja pesistä.
« : 16.06.18 - klo:00:23 »
Kiitos teille...... voisi ehkä nyt jo laittaa emon alimpaan laatikkoon? kun se on vielä kahdessa... katoin että alin alkaa olla aika tyhjä sikiöistä ainakin paikoittain...

Tapana on kääntää osastot, eli vaihtaa sikiölaatikoiden paikkaa. Näin saadaan kulutettua tasaisesti sikiökakut. Sikiölaatikko  alimmaksi ja emolle järjestyy munintatilaa yläpuolella. Pari kolme vahapohjusta purkaisi rakentamispaineita.

6
.
Parhaita elokuun kasveja ovat puna-apila ja alsikeapila. Ne kukkivat uudelleen niiton jälkeen, jos maassa on vettä.ne antavat siitepölyä pitkään.

Muutenhan Suomen kesässä ei ole luonnon kasveja kukassa elokuussa, koska kasvit valmistautuvat talvehtimaan. Siemenet ovat valmiit ja sitten kerätään juurakkoon energiaa ensi vuotta varten.

Yhtenä vuonna katkaisin perennat kukinnan jälkeen kukkapenkistä, etteivät varret kuluta vettä. Ne tekivät uudet lehdet mutta eivät kukkineet juuri lainkaan seuraavana vuonna. Esim puutarhalupiinilla ja tummalla tulikukalla jos oli normaalisti 5 kukkavartta, katkaisun jälkeen tuli seuraavana vuonna vain yksi kukkavarsi.

7
Kesä / Vs: Huono emo toukokuussa
« : 13.06.18 - klo:09:58 »
Tuo on hyvä.
Saaviin pohjalle lientä  ja  ravistus sinne.

USAssa palolaitokset käyttävät saippuavettä. Saippuan merkistä ei ole tietoa.

8
Kesä / Vs: Huono emo toukokuussa
« : 13.06.18 - klo:09:46 »
.
Ilmeisesti pesässä on kuhnurisikiöitä, ja niissä ilmeisesti punkkeja. Kuhnurisikiöissä tulee enemmän punkkeja koska kehitysaika on pitempi.

Työläisillä ei ole mitään arvoa ja onko siellä enää muuta kuin siitä yhdestä sikiökakusta kuoriutuneet. Tuskin enää talvehtineita.

Varmaan on helpompi aloittaa alusta jaoke kuin että seikkailee enää tuon kanssa.

..

9
Tiedotteet / Vs: Mehiläismäärä.
« : 11.06.18 - klo:13:42 »
.
Rantolalla on ollut hyvä startti ja punkkiasiat hoidettu.

Mulla oli puhdistuslennon jälkeen nyrkin kokoisia pesiä muutama. Pidin niitä hengissä sähkölämmityksen avulla. Nyt ne ovat yhdellä osastolla. Niillä on ollut käyttöä varaemoina.

Täytyy nyt yhdistellä että keräävät vadelmahunajaa.

Viimeinen emon tarve oli viime vuoden ennätyspesässä. Sininen emo. Toukokuussa muni vain yhdellä osastolla ja nyt on hyytynyt puoleen osastoon. Takapuoli on kyllä iso.
.

Pesien kehitys lähti liikkeelle huhtikuun alussa kun tuli lämpöaalto. Lähdön näki siitä, että kaikissa pesissä alkoi kuoriutua samaan aikaa uutta sakkia, eli huhtikuun lopussa. Varaslähtö oli aika selkeä tavalliseen vuoteen verrattuna.

10
.
Kehät kiehuvat vahavedessä, koska kehissä on vahaa. Veteen laitetaan lipeää NaOH, ja se muuttaa vahan saippuaksi. Saippua liukenee veteen. Kun keitinveteen tulee vaahtoa, ja veteen laittaa lisää lipeää, vaahdon määrä pienenee. Lipeää pitää lisätä varovaisesti, ettei keitos räjähdä päälle. Ja laita lipeä kylmään veteen aluksi.

Lopuksi painepesurilla on hyvä putsata keitettyjä kehiä. Sido kehät nippuihin. Käsittely sujuu joka käänteessä paremmin.

Lämpö ei steriloi kehiä vaan lipeä.

11
.
On ihan tullut opittua jotain. Aurinkosulatin ei irrota vahaa kunnolla mustasta kakusta, mutta näin saa aika kohtalaisen tuloksen.

Kun musta kakku on sulanut, kehät kopistellaan irralleen. Sulaneet kennot siirretään valliksi yläreunaan, kuumimpaan  osaan. Siellä ne saavat hautua seuraavan päivän, ellei kaksikin. Kotelosilkki imee itseensä osan vahaa, eikä valu pois.mutta kokkareet ainakin häipyvät..


Vaaleita kakkuja voi panna pinoon, ja ne sulavat melko täydellisesti.  Esim talvella paskotut uudet kakut ovat menneet sulatukseen..

Kun laittaa liikaa sulamaan päällekkäin, vaha vaan paakkuntuu pohjaa vasten. Sen lämmittäminen uudelleen aamulla on sulattimen energian tuhlausta. Sulattimeen tulee tietty annos energiaa, ja se riittää tietyn määrän sulattamiseen.


Ihan mustasta kakusta vaikkei saa vahaa, saa kuitenkin kehän ehjillä  langoilla talteen.
 

12
Kevät / Vs: Edullinen pesän lämmitin
« : 01.06.18 - klo:15:01 »
.
Amazonin otsikoissa on "help contact us", jossa on selitysruutu, johon voi vapaasti selittää, mikä vikana. Lähetyskulut saa takaisin Suomen postikuittia vastaan, jos vika on ollut markkinoinnissa. Vaimo hoiti takas lähetyksen ja valituskirjeen. Mulla ei ole tietsikkaa mökillä.

.

13
Emonkasvatus ja mehiläisten jalostus / Vs: Emokasvatus
« : 30.05.18 - klo:13:32 »
Niin, ei sen toukan siirron kanssakaan kauan voi kupata. Äkkiä se tapahtuu, kun harjoittelee.

kyllähän noita emoja syntyisi, mutta mihin ne sitten panee. Työläin operaatio on tehdä muniville emoille jaokkeet ja niihin on saatava mehiläisiä 3 kakkua per emo.

Muutamana vuonna jalostin kallikisikiön pois tarhasta. Kasvatin ylenmäärin emoja ja laitoin ne saastuneisiin jaokkeisiin.
Yhdestä emosta, jolla ei ollut pesässä oireita, kasvatin 50 jälkeläistä. 80% jaokkeista sairastui kalkkisikiöön.
Sitten taas toisen, yhtä hyvä, jälkeläiset sairastuivat vain 20%.   Tätä rumbaa jatkui 4 vuotta, sitten alkoi  tarha olla immuuni taudille.

Tätä asiaa ei ole oivallettu kovin hyvin maailmalla. Hygieniset emot poistavat nopeasti sairaat kalkkisikiöiset, mutta immuunijutussa on se, että toukat eivät sairastu lainkaan..

Noista ajoista lähtien olen testannut uudet emot 3 kakun jaokkeissa. Äkäisyys on yksi homma jonka huomaa pian kun uudet syntyvät.


14
Emonkasvatus ja mehiläisten jalostus / Vs: Emokasvatus
« : 30.05.18 - klo:10:41 »


Hyvä toukansiirtoneula maksaa 15€, puusta vuoleminen on kyllä takapuolen kaivamista nenän kautta.
Tuskin edes olet kokeillut. Ei mehiläishoito noin vaikeaa ole. .
Tikuilla olen siirtänyt eikä siinä sen kummempaa ole ollut..
.
Kun emonkasvatusohjeita on tehty, ne ei suinkaan ole tehty 20 pesän omistajalle. Kun ennen tein suurhoitajan ohjeen mukaan, sehän oli melkoista puljaamista.


15
Emonkasvatus ja mehiläisten jalostus / Vs: Emokasvatus
« : 29.05.18 - klo:16:26 »
Siellä juutuubissa liiotellaan milloin mitäkin. Normaali pesä se kuitenkin kasvattaa emokennonsa.
Harkitse itse.  Ei tällaisella kuumalla ilmalla niitä voi rutistaa mihin tahansa.
.
Pesällä on parveilukuume päällä, kyllä se kasvattaa, mutta omansa kennoihin vai kasvatuskehään, sen näkee sitten.

Viime kesänä kokeilin vastaavassa tilanteessa 3 eri menetelmää samassa pesässä. Millerin zig-zag kehä antoi parhaan tuloksen

Millerissä otettaan emäpesöstä nuori sikiökakku. Siihen leikataan liuskakuvioita. Työläiset rakentavat kennoja te maan. Liian varhain peitetyt kennot poistetaan.

Katso Googlesta Miller Method queen

Sivuja: [1] 2 3 ... 76