19.11.17 - klo:08:45

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Muihin aiheisiin sopimattomat / Vs: Manukaa kissan syöpään.... raastupaan
« Uusin viesti kirjoittanut Pchelovod 17.11.17 - klo:11:20 »
Toivottavasti oppii muori käyttämään kotimaista hunajaa, eikä tuontisellaista!
2
Muihin aiheisiin sopimattomat / Vs: Manukaa kissan syöpään.... raastupaan
« Uusin viesti kirjoittanut Niittykukka 17.11.17 - klo:09:53 »
Täähän oli kuin iltapäivälehden lööppi...... 8)
3
Muihin aiheisiin sopimattomat / Manukaa kissan syöpään.... raastupaan
« Uusin viesti kirjoittanut jiihoo II 16.11.17 - klo:23:56 »
.
Englantilainen rouva hoiti kissan haavaa manuka-hunajalla. Haava oli pahassa kunnossa, ja osoittautui syöväksi. Rouva sai raastuvassa 615 puntaa sakkoa eläimelle aiheutetusta kärsimyksestä ja kiellettiin vuodeksi pitämästä eläimiä.

4
Muihin aiheisiin sopimattomat / Vs: Sokerin tuotanto vapautuu Eu.:ssa
« Uusin viesti kirjoittanut jiihoo II 14.11.17 - klo:17:35 »
Arveluja vaikuttaako  sokerin hintaan kaupassa ?

Mistä on kysymys: Sokerin tuotantokiintiöt poistuvat koko EU:ssa syyskuun lopussa, eli yhtiöt voivat tämän syksyn sadosta lähtien tuottaa jokaisessa jäsenmaassa niin paljon sokeria kuin haluavat.

Suomen ainoa sokeritehdas Sucros pyrkii muiden mukana nostamaan oman tuotantonsa 100 000 tonniin vuodessa. Tavoite on neljänneksen suurempi kuin historiaan siirtyvä 81 000 tonnin kiintiö


Sokerin tuotanto EUssa, kuva

http://www.comitesucre.org/site/wp-content/uploads/2015/06/LCA_EU_Beet_Sugar.jpg

.
5
Hunajan käsittely ja pakkaus / Vs: vielä hunajan lämmityksestä
« Uusin viesti kirjoittanut jiihoo II 11.11.17 - klo:19:10 »
.
Itse olen purkittanut 200 litran tynnyreistä. Se on 350 kg. Tynnyrin ympärillä on kuitulevystä tehty kaappi irtoseinillä. Kun sitä lämmitti viikon puhaltimella, lämmin puolikiteinen tavara tuli helposti purkkiin ja kuplat nousivat pintaan. Kaappi ei ylikuumentunut.  Vaikka lämmitys kesti viikon, eihän sille mitään tarvinnut tehdä sinä aikana, ja 350 kg meni purkkiin yhtä soittoa.  Purkitus pienemmissä erissä vie lopulta pidemmän ajan.
6
Hunajan käsittely ja pakkaus / Vs: vielä hunajan lämmityksestä
« Uusin viesti kirjoittanut khl 11.11.17 - klo:13:54 »
kiitos taas kaikille vastauksista, lämpökaappi toimi hienosti , ei mennytkään ikuisuutta niin kuin odotin, vajaa pari vrk. riitti ja hunaja pehmenikin aika tasaisesti ja on purkeissa :)
7
Hunajan käsittely ja pakkaus / Vs: vielä hunajan lämmityksestä
« Uusin viesti kirjoittanut MikkoN 06.11.17 - klo:14:41 »
.

Teit ihan oikein, noin sille isossa astiassa käy, kiteytyy kiinteäksi.

Ei kannata väkisin lapioida ellei ole hirmuinen kiirus.

Pitää lämmittää että saa järkevästi purkitettua mutta juoksevaksi ei tule keitellä!

Jos se iso pytty on lämpökaapissa jossa puhallin ja lämpötila 40 astetta niin 2vrk riittää. Tämän jälkeen kierukalla hunaja sekaisin ja kaato hanalliseen astiaan josta purkitus. Purkit sitten saa olla huoneen lämmössä jotta mahdolliset ilmakuplat poistuvat.

.
8
Hunajan käsittely ja pakkaus / Vs: vielä hunajan lämmityksestä
« Uusin viesti kirjoittanut jiihoo II 04.11.17 - klo:12:43 »
.
Jos muovisaavi mahtuu saunan pataan, ja vesi on 55 astetta, hunaja pehmenee purkituskuntoon yön yli oltuaan. Kun saavin laittaa veteen, lämpötila putoaa välittästi, koska saavilla on oma lämpötilansa. Alle 55 asteessa ei tapahdu oikein mitään kun minä laitan 25 kg ämpärin sinne hautumaan.
9
Hunajan käsittely ja pakkaus / Vs: vielä hunajan lämmityksestä
« Uusin viesti kirjoittanut Pchelovod 04.11.17 - klo:11:18 »
Ei sulla välttämättä mennyt mikään vikaan, vaan hunaja kiteytyi ihan itsekseen kun oli kerran oikeassa lämpötilassa.  Mutta millaiseksi se kiteytyi, tunnet sen oman kielesi päällä.  Tämän kesän hunajissa on mulla ollut ainakin paljon valkoapilaa ja siitä on tullut pienikiteistä olipa ympätty tai ei.  Sinä et vain ehtinyt hämmentelemään, vaivaamaan hunajaasi.

Kannattaakohan sinun sulattaa tuota hunajaa siis täysin juoksevaksi ollenkaan, jos sen kiderakenne on jo nyt hyvä. Uutta ympäystä et ehkä edes tarvitse. Lämmität sitä kaapissasi vaikka yön yli ja hämmentele aina kun vain pystyt. Kun se on sen verran pehmeää, että sen voi purkittaa, anna hunajan seistä saavissa päivä - pari ennen purkitusta. Vaippalämmittimellä saisit saavillisen pehmeäksi muutamassa tunnissa ja hunajaan painettavilla vastuksilla vielä nopeammin.
10
Hunajan käsittely ja pakkaus / vielä hunajan lämmityksestä
« Uusin viesti kirjoittanut khl 04.11.17 - klo:08:48 »
osaako kukaan sanoa mitä ottaa aikaa kun lämmittää kovettunutta hunajaa 40 kg:n muovisaavissa purkitus kuntoon? siis lämpökaapissa jossa puhallin ja lämpö patteri, hunaja huoneen lämpöistä mutta kovaa. vai pitäisikö lapioida väkisin pariin pienempään astiaan? tein valmiiiksi kiteytyneestä hunajasta ympin mutta hunaja tuli kuitenki kovaksi parvekkeella , lämpö n. 10 astetta , eikä pehmene huoneen lämmössä. ostin mesimestarin tämän vuoden pehmeää  hunajaa josta ympin tein, en tiedä mikä meni vikaan, oliko ehkä siinä että hunaja ehti hiukan kiteytyä ennen kuin laitoin ympin siihen. olisiko pitänyt laittaa välittömästi  linkouksen jälkeen?
Sivuja: [1] 2 3 ... 10