Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pchelovod

Sivuja: [1] 2 3 ... 83
1
Syksy / Vs: höyrypesuri
« : 17.10.18 - klo:07:51 »
Joku jossain kertoi minulle kuulleensa asiasta.  Energiatehokkuus oli ollut heikko ja työnjälki sen mukaista.  Mutta jos on paljon aikaa turaamiseen tai tosi tehokkaat vehkeet, niin mikäs siinä.

2
Syksy / Vs: kaluston desinfiointi
« : 04.10.18 - klo:11:27 »
Kyllä mulla on styrox -kalusto kestänyt kiehuvalla tai kuumalla vedellä pesua.  Saippuana vedessä on kidesoodaa tai konetiskiainetta.  Kiehuvaan upottamista en uskalla edes kokeilla.

3
Minä keräilen niitä juuri tänään pesuun ja varastoon. Samalla laitan hiirenestimet.  Talvi on tulossa kohta.  Pari pesää ei ollut syönyt kaikkea kuukausi sitten annettua loppuun. Ei näyttänyt mahtuvan enempää.  Yksi pesä oli ryöstetty, joten sille annoin vielä annoksen. Jotkut jättävät syöttölaatikot talveksikin.

4
Syksy / Vs: Hunajan kiteytyminen.
« : 01.10.18 - klo:13:39 »
Me oltiin viikko SML:n reissussa ja mökki oli jäähtynyt + 14 C asteiseksi.  Kaikki pullot ja purkit, joissa oli juoksevaa hunajaa olivat kiteytyneet itsestään kovahkoiksi.  Ympätty hunaja taas oli edelleenkin pehmeää.  Lämpötila on siis se tärkeä juttu.

5
Pesät / Vs: mureneva vaha
« : 15.09.18 - klo:14:55 »
Ilmeisesti kuivunut ja kärsinyt välillä kylmyydestäkin, kun murenee.  Jos ei vahalevyjen käyttäminen lämpimässä auringonpaisteessa tai saunassa tms auta niitä notkistumaan, voi ne sulattaa takaisin vahaksi ja valaa uudestaan pohjukkeiksi tai kynttilöiksi.  Toinen juttu on sitten, jos vahaa on jatkettu jollain ...

6
Kirjoita tänne, jos kokeilet.  Mulle kaveru tuo halpaa glyseriiniä ja oksaalihappoa on myös.

7
Kokeiliko kukaan viime tai tänä vuonna tuota glyseriini-oksaalihappotorjuntaa?  Millaiset oli tulokset?

8
Miksikäs ei.  Jos on aikaa värkätä ja seurata miten käy.  Näin lämpimillä keleillä kyllä kaikkein nopein yhdistämiskeino ja pienempään kalustomäärään sopeuttaminen on mehiläisten ravistelu ja kaiken niillä olleen kaluston poisvienti. Ihan vähäisen määrän voi ravistella suoraan toiseen pesään tai nostaa sinne kakkuineen.

9
Kesä / Vs: Tilanpuuteko syy parveiluun?
« : 09.09.18 - klo:08:56 »
Onko muilla kokemuksia syksyisistä parvista ?
Muutama vuosi sitten mulla lähti elokuun lopulla parvi, jonka otin talteen.  Parvi talvehti ihan hyvin  ja toimi seuraavana kesänä.  Mutta se pesään jäänyt yhdyskunta emoineen alkoi kuhnureiden tuottajaksi seuraavana keväänä.  Kun ei ollut parituslentoilmoja syksyllä.  Paras olisi ollut vain yhdistää heti takaisin pesään se parvi.

10
Tiedotteet / Vs: Ampiaiset
« : 08.09.18 - klo:14:00 »
Ampiaisansaan ei kannata laittaa ainakaan hunajaa tai sokerilientä, silloin se vetää puoleensa myös mehiläisiä.  Olutta ja omenamehua on ollut minun muovipulloissani, joiden kaulaosa on leikattu poikki ja laitettu toisinpäin takaisin pulloon.

11
Kuivaa siitepölyä kun laittaa hunajaan, niin kyllä se säilyy.  Ja hunaja kiteytyy niin, ettei se näytä enää samalta.  Itseltä meni kerrän kerääjässä sateen takia siitepöly märäksi.  Laitoin sen hunajan sekaan ja söin sitä puoli vuotta ja hyvin säilyi.

12
Kokeile itse.  Kyllä siitä sekoituksesta saa aikaan puuronkin, jos hämmentelee.  Mutta nopeastihan se seos kiteytyy.

13
Vaha voi liian kosteassa tai umpiossa (muovipussissa) säilytettynä homehtua.  Kokeile sulattaa sitä kiehuvassa vedessä ja jäähdyttää sen jälkeen.  Kun toistaa tuon vesipesun pari kertaa, näkee lopputuloksen.

14
Aloittajien kysymyksiä / Vs: Sokeriliuos
« : 01.09.18 - klo:07:12 »
Hitaammille syömäreille olen lorauttanut syöttölaatikkoon sokeriliuoksen sekaan etikkaa, ettei liemi ja syöttölaatikko ala homehtumaan.  Tymolia olen myös liuottanut alkoholin sekaan, mutta tähän asti laittanut sitä vain liemeen, joka ei ole tullut syötyä/syötettyä ja varastoituu täten seuraavaan syksyyn. Säästö se on vähäinenkin säästö.

15
Jos ostat vaakan jostain liikkeestä tai naapurilta, katso onko siinä kalibrointiominaisuus. Kaikkia vaakoja tarkastajat eivät suostu vaakitsemaan.  Mulla esim olisi yksi kruunattava vaaka ylimääräisenä ja se on leimattu tämän vuoden loppuun saakka.  Mutta sen lähetyskustannukset sinulle ja tarkistusmaksu olisi jo kalliimpi kuin itse vaaka. Eli antaa ruostua vain tuonne nurkkaan.  Parasta ostaa vaaka valmiiksi kruunattuna jostain Vaakatalosta.

Sivuja: [1] 2 3 ... 83