Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pchelovod

Sivuja: [1] 2 3 ... 81
1
Syksy / Vs: Kuhnuri
« : tänään kello 11:11 »
Mitä tehdä tähän aikaan vuotta työläismunijoiden kuhnurisikiöpesälle?  Yhden sellaisen vahvan pesän minä ravistelin kauas heinikkoon pesien taakse.  Naapurissa olleen yksiosastoisen jaokkeen päälle laitoin sanomalehden sivun ja lentoaukollisen sulkuristikon ja tyhjän laatikon, johon järjestin laatikkoon kuhnurimunijoiden sikiöt.  Pesän eteen laitoin levyn nojalleen ohjaamaan paluulentäjät sulkuristikon lentoaukosta yläkertaan.  Ja syöttö päälle.  Mitä sitten oli tapahtunut 10 päivässä.  Alakerran jaoke toimi hyvin, sanomalehti oli kadonnut laatikoiden väliltä.  Mutta yläkerrassa kuhnurimuninta jatkui vaan.  Poistin sulkuristikon.  Katsotaan nyt alkavatko yläkerran asukkaat uskomaan, että heillä on toimiva oikea emo.

2
Syksy / Vs: Kuhnuri
« : 18.08.18 - klo:20:53 »
Kaikki lähialueen ja sen tarhan viimeiset häädetyt kuhnurit ovat löytäneet viimeisen pakopaikkansa siitä pesästä.  Eikä senkään pesän emoasiat taida olla enää kunnossa?

3
Osto / Vs: Perga
« : 14.08.18 - klo:10:53 »
Mehiläiset näyttävät itse luottavan paremmin  omiin varastoimiinsa vanhoihinkin pergakakkuihin.  Sama kakku saattaa löytyä pesästä usean vuoden ajan.  Mitä nyt vähän käyttävät ja täydentävät.

4
Ei Evira ota mitään kantaa siihen, jos sinä palkkaat nuoren työntekijän myyntihommiin.  Eviraa voi pimenninkin kiinnostaa myyntilupanne ja pakkausmerkinnät.  Jos velipoikasi alkaisi yrittäjäksi ostaen hunajan sinulta ja pannen voiton taskuunsa, säästyisit sinä kaikilta paperihommilta.

5
Aloittajien kysymyksiä / Vs: Ryöstö...
« : 10.08.18 - klo:17:34 »
Samassa tarhassa olevien jaokkeiden talviruoan syöttö kannattaa siis ryöstelyn pelossa aloittaa vasta viikonlopun jälkeen, jolloin viilenee.  Toivottavasti ei kylmene kerralla liikaa, että eväs kelpaa pienille jaokkeille.

6
Ruokinnan voit aloittaa heti, kun olet ottanut pesästä ne hunajakakut itsellesi, jotka haluat.  Ja ruokinta kannattaakin aloittaa, jollei luonnossa ole enää mitään kerättävää.  Jos saat pesälle syötettyä 20 - 25 kg sokeria ne pärjäävät kyllä kevääseen.  Etelämpänä maata vähemmälläkin.  2 farrarilla talveutus on aika normaalia.  Aluksi voi näyttää siltä, etteivät kaikki mehiläiset mahdu pesään.  Jos se säälittää, anna niille vaikka pesään alimmaiseksi tyhjä laatikko, jonka ota pois muutaman viikon kuluttua.  Siitepölykakkuja laita alimpaan laatikkoon syyssikiöintiä varten muutama.  Ylempään kevätkehitystä varten. Siitepölykehien paikka aina keskusteluttaa.  Minä laitan alimpaan laatikkoon niitä toiseksi laitimaisiksi.  Ylälaatikkoon en laita täysiä siitepölykakkuja koskaan keskelle. Ylälaatikon voi laittaa myös ilman siitepölykakkuja, jos on valmis palauttamaan niitä pesille heti kohta lepän kukinnan jälkeen.

7
Kaikki riippuu nykyisten mehiläisten määrästä.  Jos niitä on paljon (kesämehiläisiä), ne ehtivät rakentamaan pohjukkeitakin, jos vain sokeria ja siitepölyä on tarpeeksi tarjolla.   Jos mehiläisiä on vähän, on parempi lingota hunajakakkuja ja palauttaa niitä talvehtivaan pesään, niin kesämehiläisten työksi jää vain varastoida talviruoka.  Talvimehiläisiä pitäisi pyrkiä säästämään kaikelta mahdolliselta työltä ja punkeilta, että niistä tulisi pitkäikäisiä.

8
Syksy / Vs: Yli 30 astetta
« : 31.07.18 - klo:14:14 »
Hyvin toimii Scott Autoflow, motoroitu hengityslaite, kun laittoi puhaltamaan tuuletusilmaa amerikkalaismallisen puvun ja kypärähupun liitoskohdasta leuan alle.

9
Hunajan käsittely ja pakkaus / Vs: vaharuuvi hankinnassa
« : 26.07.18 - klo:06:08 »
Ostin sitten tuon 50 kg Lysonin ruuvin.  Tämä on ilmeisesti tarkoitettu kuorimalinjaan, eli siinä menee läpi paljon hunajaa ja kuorimavahat liukkaasti mukana. Mulla kun ei ole hunajapumpua, käytän tätä ruuvia erikseen.  Käsin kuorittujen kakkujen kuorimavahat ovat edelleenkin yön yli kuorima-altaan verkon päällä valumassa ja seuraavana päivänä työnnän ne tämän ruuvin kitaan.  Puinen perunapulikka on oltava työkaluna, että ne saa siihen menemään, muuten ne holvaantuvat heti. Sitten tulee kuivia ja kauniita vahakiekuroita.  Pitäisiköhän rakentaa syöttökurkkuun vielä joku mekaaninen painin tai mäntä, joka syöttäisi vahat ruuviin?

10
Kesä / Vs: Jaoke.
« : 16.07.18 - klo:14:16 »
Onko siinä kennojen määrässä siis käytännössä mitään eroa hiljaisen emonvaihdon ja hätätilanteen välillä? Olen tähän asti kuvitellut, että hiljaisessa emonvaihdossa niitä on vain muutama ja hätätilanteessa paljon.

Eipä juuri. Mutta selvä ero on parvikennojen lukumäärään verrattuna. Hiljaisen emonvaihdon kennoja yrittävät mehiläiset hoitajan toimista huolimatta aina muutamaa .  Ja pesän emo munii niihin ja jatkaa pesässä kauankin.  Jos poistaa sellaisen kennon, mehiläiset tekevät niin kauan uuden, kuin emo on olemassa.  Hätäkennoja tekevät kun emoa ei enää ole, tai emo on sulkuristikon toisella puolella.  Joskus eivät ehdi ainoaakaan, jos emo katoaa. 

11
Kesä / Vs: Jaoke.
« : 16.07.18 - klo:06:09 »
Jos pesässä on hätäkennoja, voiko siellä olla samaan aikaan olla toimiva emo?
Tottakai voi.  Mulla kaikki emonvaihdot tapahtuvat juurikin hätäkennoilla hunajapuolella ja vielä ihan tarkoituksella.  Sitten niistä tulee kaksiemokuntia siihen asti, kunnes tuhoan vanhan emon, tai jaan pesän kahtia.  Joskus hiljaisen emonvaihdon kennoja on sikiöosastossa ja siellä vanha emo vaan tikittää ilman aikomustakaan parveilusta.

12
Kesä / Vs: Jaoke.
« : 15.07.18 - klo:16:55 »
Mulle kävi semmonen kämmi, että tappoivat samassa pesässä syntyneen, varttuneen ja munimaan aloittaneen vastamerkatun emon ja se löytyi pesän edestä samana iltana. Erehdyin vain vaihtamaan kahden sulkuristikoilla toisistaan kauas samassa tornissa eristettyjen eri sikiölaatikon paikkoja keskenään.  Ei ne samanpesän hajuiset emot ole mehiläisille sittenkään aina niitä niiden oikeita.

13
Kesä / Vs: Jaoke.
« : 15.07.18 - klo:13:45 »
Eipä mitään sen kummempaa, kuin että olet jotenkin laittanut jaokkeeseen mehiläisten mukana nuoren, sinulta salaa syntyneen emon. Niitähän nyt on pesät pullollaan, eikä kaikki parvien mukaan lähde.  Mehiläisetkö sitten listivät sen ostoemon?

14
Syksy / Vs: Peittosikiöitä ruokinnan alussa.
« : 11.07.18 - klo:15:17 »
15.-20. elokuuta kun katsoo sikiöalaa, niin ennustettavasti talvipallo tulee olemaan saman suuruinen.  Jaokkeisiin pitäisi nyt laittaa n. 4 peittosikiökakkua ja elokuulle tultaessa 5, että niistä tulisi ulkona talvehtivia.  Farrareissa laskettaessa vielä 1/3 enemmän.

15
Suomalaisen laatuhunajan rajahan on 19 %.  Ja ensimäisenä myytävä hunaja syödään yleensä aika nopeasti. 

Sivuja: [1] 2 3 ... 81