Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jiihoo II

Sivuja: [1] 2 3 ... 78
1
Syksy / Vs: Kuhnuri
« : 19.08.18 - klo:14:15 »
.
3 vuotta  sitten menetin pari emoa pesän siirroissa. Ne tekivät uudet emot, mutta ne eivät pariutuneet sateiden takia. Elokuun lopussa sitten oli kuhnureita tosi paljon ja sikiöt päälle.

Nämä munijat olivat paritumattomia emoja.

Siivilöin kuhnurit pois sulkuristikolla. Mehiläisiä oli jäljellä reilusti. Vahvistin jaoketta vanhoilla mehiläisillä. Jossain marraskuun tienoilla vahvistukset olivat kadonneet jaokkeesta.


2
Syksy / Vs: Ampiaisia
« : 15.08.18 - klo:19:01 »
Tapan pesiä jos niistä on harmia. Muuten amppari on hyötyeläin. Se syö puutarhasta tuhohyönteisiä. Kirvat ovat sen herkkua.

Yhtenä vuonna löysin 2500 m2 tontilta 20 pesää. Suurin osa oli maapesiä, eli aloittaneet hiiren koloissa.
Viimeinen löytyi syyskuussa portin pielestä, maapesä.

Cooperin 2-tehoinen spray on pätevä aine. Sähköinen kärpäslätkä on myös hyvä.

Linkoushuoneessa pussiton pölyimuri on ykkönen kun imee ötökät työvalosta.

3
Syksy / Vs: Ampiaisia
« : 15.08.18 - klo:10:39 »
.
Niitä ampiaispesiä on kaikkialla. En edes tiedä, kuinka pitkiä saalistusmatkoja ne lentävät ja kuinka monta pesää on 2 km säteellä.  Ei niitä luonnosta voi hävittää. Et taida löytää montaa kuningatarta pesän vällyistä. Itse en ole koskaan löytänyt.

4
Osto / Vs: Perga
« : 14.08.18 - klo:11:34 »
.
Kyllä minä laitan vanhankin siitepölykakun pesään sikiökakkujen väliin, jotta mehiläiset vapauttavat kakun käyttöön.ne syövät siitepölyn pois ja täyttävät kakun sikiöillä.

Mehiläisellä on systeemi, että jos ne syövät heikkolaatuista siitepölyä, ne joutuvat syömään sitä niin paljon enemmän, että syntyy tarvittava toukkamehu. 

Luonnossakin on heikkolaatuista siitepölyä kuten lepällä, eikä sitä tule monenakaan päivänä huhtikuussa. Silmän iloksi lähinnä. Riippuu paikasta.

Ihan tavallinen tilanne on, että ei ole minkäänlaista siitepölyä ja silloin mehiläiset käyttävät vararavintona toukkia.

Viime keväänä ihmettelin, kun pesät söivät tavallista vähemmän valkuaistaikinaa. Kuitenkin kun arvioin, minkä kokoinen oli sikiöala, niin se oli maksimissaan, eli niin iso kuin sen kokoisella porukalla voi olla. Kunnat olivat vain pieniä pitkittyneen puhdistuslennon jälkeen.
Otti oman aikansa että 4 kakun miehitys kasvoi koko osaston miehitykseksi.

.

5
Osto / Vs: Perga
« : 13.08.18 - klo:23:21 »
.
Tautien takia siitepöly säteilytetään ja hinta on sitten korkea.

Olen tehnyt seosta 7 vuotta vanhasta siitepölystä ja lopputuloksessa en huomannut mitään. Hiivasta ja soijasta tuli aminohapot. Siitepölystä tuli aromi.

Olen myös käyttänyt 11 vuotta vanhaa umpiopakattua hiivaa, ja sekin täytti tehtävänsä. Hiiva jopa lähti käymään, kun sai vettä.

Vanhaa soijajauhoa en ole uskaltanut antaa mehiläisille, jos siinä on rasvaa. Soija yolkissa on 20% rasvaa ja se varmaa eltaantuu
 3 kuukaudessa.

.

6
Osto / Vs: Perga
« : 13.08.18 - klo:21:46 »
.
Täsmennän  juttuja

Mehiläisten kannalta siitepöly, mehiläisleipä ja perga ovat  sama asia.


Mutta jos myy siitepölyä, se on pesän suulta kerättyä tavaraa.

Perga tai mehiläisleipä on kennoista otettua maitohapolla käynyttä tavaraa ja väri on ruskea.

Myytäviä tuotteita ja hintoja näkee  näkee ebay beebread nimellä.

7
.
Sekoilu lihan ja proteiinin kanssa on mennyt nyt liian pitkälle. Lihaa ei saisi syödä, mutta proteiinia pitäisi olla vähän joka paikassa. Liha ja proteiini on suunnilleen sama asia.

On esim kasvismakkaroita. Pienellä lukee soijamakkara.

Proteiinit koostuvat aminohapoista.Geenit kertovat, mihin järjestykseen aminohapot kytketään toisiinsa..Niistä sitten syntyy erilaisia elimiä ja muuta sellaista, mikä pitää otukset elossa.

8
.
Kun lukee noita mehiläisleipä-kirjoituksia, niistä ei tiedä, onko ne totta vai tarua. Enimmäkseen tarua.

Siitepöly on erittäin herkkä pilaantumaan. Ohjeitten mukaan siitepöly pitää kerätä joka päivä ja pallerot pitää pakastaa saman tien.

Siitepölypallero sisältää 30% hunajaa. Hunajan avulla mehiläinen saa kerättyä pölyn jalkaansa.

Kerääjämehiläinen tiputtaa itse siitepölypallot kennoon ja kotimehiläiset painelevat pallot tiiviisti kennoon. Suurin osa siitepölystä käytetään sanan tien toukkaruoan valmistukseen. Samoin 3-5 päivää vanhat tarvitsevat siitepölyä runsaasti saattaakseen loppuun kehityksensä. Ylimäärä varastoidaan pahan päivän varalle.

Onko siitepöly ihmisten välttämätöntä ravintoa, niin tuskinpa. On se niin pientä sen syöminen ja äärettömän kallista ravintoa.

9
Aloittajien kysymyksiä / Vs: Ryöstö...
« : 10.08.18 - klo:14:48 »
.
No joo. 20 asteen lämmössä ryöstössä on ihan tarpeeksi säpinää.

Mikäs vaihe sulla on menossa pesillä mikä innostaa ryöstelyyn?

10
Aloittajien kysymyksiä / Vs: Ryöstö...
« : 10.08.18 - klo:12:56 »
.
Kun on sadoton aika, ryöstön uhka on koko ajan päällä. Jos annat aihetta, se alkaa heti. Joku pesä on nopein ja aina valmiina. Lähtee kuin palokunta liikkeelle kun hälytys käy.

Nyt tietysti on erityisen herkkää kun lämpötila on korkea.

15 asteessa ryöstöä tarvitse hirveästi pelätä.


11
.
Yritin selvittää netistä, miten tuollainen sana perga on mehiläishoitoon tullut. Ei mitään hajua.

Antiikin Kreikan raunioitunut kaupunki on olemassa. Pergaa käytetään työtön etunimenä Israelissa.

12
.
Ihan sama asia kahdella eri nimellä. Kennoihin varastoitu siitepöly.

13
.
Kun nyt on joku loppu, niin se on ihan  normaalia Suomen kesässä. Hyvä juttu jos jotain saavat mutta ei siitä lingottavaa synny.

On vanha tieto että 10.8. on hunajasato loppu. . Normaalisti ahdekaunokki on elokuun alkuviikon kasvi, mutta sehän otti varaslähdön jo kuukausi sitten.

Nyt kun emo munii, mehiläiset kuoriutuvat 21 pv päästä eli elokuun lopussa. Nyt pitää olla emolle munimatilaa, mihin tehdään talvisikiöt.


No miten itse kullakin sateita on tullut ja onko apilapeltoja lähellä. Luonnon kukat ovat  ohi. Ne valmistautuvat talveen. Turha toivoa enempää.

14
.
Mehiläisillä on elokuu elettävänä ja ne tarvitsevat kyllä siitepölynsä, mitä ovat saaneet varastoon. Kuivuuden takia kukkia saattaa olla vähän luonnossa. Kuoriutuneet mehiläiset tarvitsevat myös siitepölyä toukkien lisäksi.

On tuurissa mihin ukkoskuurot ovat tulleet.

Kesällä tehdyllä jaokkeella ei ole siitepölyvarastoja ja se lopettaa sikiöinnin aikaisin. Merkkinä siitä on että toukat syödään pois.
Meillä päin voisi olla elokuussa paljon puna-apila jälkikukintaa, mutta kuivuus estää kasvun.

15
Aloittajien kysymyksiä / Vs: Ryöstö...
« : 04.08.18 - klo:17:35 »
.
Pikkujaoke olisi kannattanut viedä 3 km päähän.
Ryöstäjillä on tapana tappaa emo. Ainakin ne vievät sapuskat ja jaoke kuolee nälkään.

Sivuja: [1] 2 3 ... 78