Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - TiinaA

Sivuja: [1]
1
Pesät / Vs: Styrox-kevytpesät
« : 01.03.14 - klo:17:56 »
Hyvä tietää tuo huullos asia.

2
Pesät / Styrox-kevytpesät
« : 01.03.14 - klo:17:35 »
Kevytpesä merkkejä näkyy olevan tarjolla montaa eri mallia mm. Honey Paw, Paradise Honey, Nacca ja mitä vielä lisäksi lieneekin.  Käyttäjä kokemuksia kovasti kaipaisin. Eli mikä malli  tai mitkä mallit on hyväksi havaittu käytössä?

3
Minulla ne rakensi muovikehät aika hyvin. Kehistä oli helppo putsata pois peittämätön talviruoka ynnä muut taltalla, mutta siihen se helppous loppuikin. Kehiin jää tietty vahajäämiä, joiden poistaminen kotikonstein oli täysin mahdotonta. Olisi tarvinnut jonkin sortin höyryttimen niiden putsaamiseen ja desifiointiin. Kehät lähti siis roskiin. En jaksanut niiden kanssa enää puljata.

4
Tarhapaikan etsiminen ilman omia maita ja kapealla suhdeverkostolla on ongelma. Millä tavalla te etsitte paikan tarhoillenne? Puhelin käteen ja soittelemaan läpi maatilalliset tai ajeletteko seutukunnat läpi vai miten tarhapaikka löytyy?

5
Rodut / Krainilaisen rodun edut ja haitat
« : 26.02.14 - klo:17:03 »
Koetin tuossa etsiä tietoa kirjoista mm. Mehiläishoitoa käytännössä, Mehiläishoitajan käsikirja, Mehiläisten hoito ja Matalakehäisen mehiläispesän hoito, mutta kaikissa kirjoissa krainilainen rotu oli lähinnä vain sivumaininta. Googlekaan ei suuresti valaissut minua asiassa. Elikkä voisiko joku krainilaisiin perehtynyt hieman jakaa tietoaan? Lähinnä kiinnostaa krainilaisen rodun erot verrattuna italialaiseen.

6
Onko tämä menetelmä varroan torjunnassa kuinka tehokasta? Kovasti annettiin lupauksia juutuupi viiteoissa menetelmän tehoksi jopa 98%-100%, mutta mikä lie totuus. Hirvittävän kallis oli minun mielestäni tuo kärytinkauha: 150€!

7
Minä ostin muovikehät heti alkuun. Jouduin putsaamaan tässä taannoin niitä kun niissä oli peittämätöntä talvisapuskaa. Putsaaminen kävi näppärästi pesätaltalla ja kävi helpommin kuin tavallisesta. Pesin ne vain sitten harjan kanssa ja laitoin kuivamaan. Kehiin tosin jäi vielä vanhaa vahaa. Olen tässä koettanut miettiä näppärää konstia miten sulattaa loput vahat kehistä. Mutta liekkö ees tarpeen.

Sivuja: [1]