Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ronnberg

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Meilläkin oli yllättävän hyvä sato - jätin hunajaoton aika myöhään kun toivoin että kelit vähän viilenisi - joten pesissä koko kauden sato kerralla.    Oli maaseudun pesät kyllä aika nopeasti kovenevaa sorttia - jämähti tynnyreihin tosi nopeasti sekoituksen jälkeen.    Jouduin lämmittämään melkein 30 asteeseen jotta sain purkitettua ja silloinkin hidasta..

2
Syksy / Vs: Yli 30 astetta
« : 31.07.18 - klo:13:22 »
On ihanaa olla 30asteen kuumuudessa puvut ja vermeet päällä...  tuntee että on oikea kesä.    Kunhan joku keksisi sen ilmastoidun puvun.   Märkä paita alle tietysti auttaa myös.

3
Syksy / Vs: Sokeri 2018
« : 25.07.18 - klo:10:46 »
mikä on "aito sokeri"

4
Minä yleensä teen valmiiksi noihin 25 litran pönttöihin - ja pidän ulkotallissa -- kyllä ne on useaman viikon hyvin säilyneet - joskin harvoin nyt niin pitkään olleetkaan.   Toisaalta - onhan ne siinä pesien päällä syöttölaatikoissa useamman viikon (lämpimässä) ilman sen kummoisempia ongelmia.   

5
Tiedotteet / Vs: Mehiläismäärä.
« : 11.06.18 - klo:15:48 »
Kuivuuttaa minäkin pelkään - Vadelma meillä normaalisti pääsato Raaseporin seudulla eikä vettä tullut yli kuukauteen... kaikki rutikuivaa..   jostain ihmeestä ne kuitenkin ovat mettä löytäneet.

6
Tiedotteet / Vs: Mehiläismäärä.
« : 11.06.18 - klo:12:42 »
Minäkin laittanut uudet laatikot siten laatikossa on puolet pohjukkeita ja puolet edellisvuoden. 

Nyt on kyllä pesissä pörinät - ylin laatikko ihan täynnä taas kaikissa pesisssä - nyt on kaikilla 6-8 Farraria -- en ole aikaisemmin tällaista kevättä/alkukesää nähnyt.     Mutta iso kysymys tietysti on että million sieltä pitää ruveta hunajaa ottamaan pois.   Veikkaan että muutaman viikon pasta ei enää ole hirveästi mettä antavia kukkia --- maitohorsmaa pitää vielä odottaa.

Mutta jos näin jatkuu niin aika aikaisin joutuu kyllä linkoamaan. 

7
Tiedotteet / Vs: Muistakaa laajennukset.
« : 28.05.18 - klo:09:20 »
Meillä oli perjantaina ensimmäinen parvi Espoossa.   Aukaisin sitten pesät sekä Espoossa että Raaseporissa ja kaikki aivan töpöten täynnä - vaikka olinkin laatikon lisännyt viikko sitten.   Parhaimmissa pesissä oli jo hunajaa kerätty kaksi täyttä Farrar laatikkoa.    Nyt on pienimmissä pesissä 5Farrar laatikkoa ja isoimmissa jo 7 laatikkoa -- eli kyllä on erikoisin kevät/alkukesä mitä olen koskaan nähnyt.   

8
Pesät / Vs: Styrox-kaluston maalaus
« : 07.05.18 - klo:21:00 »
Joo - joskus "sulatin" yhden styroxpesän kun käytin siihen jostain ylijääneestä automaalispraypurkista loput siihen pesään -- suli melkein silmissä :)    Eli - pitää tietty nuo öljymaalit ensin kokeilla että ei syö styroksia.     
Perusmaalit mielestäni ihan ok - ne on vain ne kovitmmat liuotinmaalit jotka sulattavat styroxia.

9
Pesät / Vs: Styrox-kaluston maalaus
« : 27.04.18 - klo:23:31 »
Itse olen käyttänyt öljypohjaisia perusmaaleja Teho, Miranol ym - mitä vain löytänyt viallisten seasta maalikaupoissa.   Väri muuttuu koko ajan sitä myöten kun sekoitan vanhaan maaliin jotain uutta (melkein) ilmaiseksi saatua.   
Tiedän että jotkut vierastaa öljypohjaisia mutta totesin itse ainakin että kestävät ulkona paremmin kun vesipohjaiset. 
Olen jopa tällä samalla tökötillä maalannut syöttöaltaat sisältä - on tosipaljon helpompi pestä kauden jälkeen kun ei home tartu.

10
Kiitos Jiihoo kun jaat tällaista tietoa - tosi hyvää!

11
Puutarhakasvit / Vs: pensasaita mehiläisille
« : 22.09.17 - klo:10:52 »
Jos et hirveän korkeaksi halua niin Marski niminen Mustaherukka pysyy hyvin pystyssä ilman keppejä - ja antaa satoakin :)

Saskatooni kasvaa hiukan kookkaammaksi - puolentoista metrin palloja.    Laita siihen useampia erilaisia pensastyyppejä jotka kukkivat hiukan eri aikoihin.

12
Rodut / Vs: Vesiämpäri mustan mehiläisen kanssa
« : 21.09.17 - klo:11:44 »
Hmmm... miten se menikään - ennen vanhaan laivat oli puuta ja miehet terästä.  :) 

Mutta onhan se totta että pieni määrä piikkejä pitää virkeänä ja tervenä - olin kerran lyönyt itseäni peukaloon ja koko ajan kolotti ja punoitti - kunnes sattuman kaupasta poikkeuksellisen pitkäpiikkinen sai lyötyä piikin hanskan läpi paukalonvarteen -- hanskan läpi nyt ei valtavasti satu - mutta oli riittävästi myrkkyä jotta peukalon kipu hävisi. 

Pitäisikö aloittaa uusi business - myydä mustia mehiläisiä pienissä kipoissa sairaaloihin kipulääkkeeksi.   On avian uskomatonta miten pieni määrä tuota mehiläismyrkkyä riittä - veikkaisin jopa että paljon voimakkaampaa tavaraahan tama on kun monet käärmeenmyrkyt.

13
Rodut / Vs: Vesiämpäri mustan mehiläisen kanssa
« : 20.09.17 - klo:23:01 »
70 piikkiä :)  eikös sinulla ole suojapukua ja hanskat päällä ?   Ehkä olen nykyisin ylivarovainen mutta laitan aina vempaimet päälle - tanä kesänä ei ollut kun pari piikkiä - puvun läpi kun kiristi sopivassa paikassa.   Hunajanoton aikaan laitan kiristäviin osiin pukua vielä rosvoteippiä päälle - siitä eivät piikittele läpi.

14
Syksy / Vs: Syöttölaatikko
« : 18.09.17 - klo:21:33 »
Mesimestarin Honey Paw 15litraiset styroxit ollut käytössä koko 5 vuoden mehiläisurani aikana..  Ei ole muista kokemuksia.    Nämähän on helppokäyttöisiä ja näyttävät hyvin toimivan mehiläistenkin kannalta.   Ainoa haittapuoli mitä itse olen huomannut että homehtuvat helposti käytössä.   Peseminen jälkeenpäin on silloin hankalaa kun styroksista ei home lähde helpolla.   

Teen nyt tämän syksyn ja talven itselleni mahdollisesti kalliin kenttäkokeen - maalasin vastoin hyviä neuvoja sisäpuolelta myös nämä syöttölaatikot - tein näin puolelle pesistäni.   Katsotaan kuoleeko pesät siihen vain eivätkö kuole.   En itse jaksa uskoa että maali liukenisi sokeriliemeen.   Käytin kylläkin öljypohjaista maalia eikä ainakaan vielä ole mitään merkkejä että maali olisi irtoilemassa ja/tai liukenemassa.


15
7e purkki olen myynyt 450grammaiset toreilla ja hyvin menee kaupan - varsinkin paikallisesti.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10