Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Niittykukka

Sivuja: [1]
1
Kävin S-marketissa ja nyt oli tullut hyllyyn kotimaista hunajaa. Hunajan hinta 4,99/500g pisti miettiin että millähän hinnalla tarhaajat myy hunajaa tälle pakkaajalle? Toisaalta vapaa kipailu on hyväksi ja heikot karsiutuu pois. ::) 


2
Kevät / Kesään 2017 suurin odotuksin
« : 14.05.17 - klo:18:03 »
Tänään kävin tarhoilla kierroksella ja osaan lisäsin farrar-osaston. Sikiöitä hyvin monta kakkua ja emot munii. Luonto ei ole viellä herännyt kukkaan kuin osa pajuista. Voikukan kukintaan tänä keväänä pesät vahvoina kerään :) Pääsadon aikaaan pesät tulee oleen tällä menolla todella huippukunnossa verratuna viime kesään jolloin kesän kukinta tuli ja meni vauhdilla ::)
Se on sitten syksyllä hunajaa kaikki paikat täynnä ja alkaa polkumyynti..... ;D

3
Katselin teeveestä leijonanluolaa ja siellä amerikkalaiset sijoittajat sijoitti tähän tuotteeseen https://www.beefreehonee.com/   ;D Onneksi sijoittivat omia rahojaan eikä suomalaisten eläkeyhtiöiden.  Minäkin aion käyttää tätä pelasta mehiläiset tuotetta omassa markkinoissani.... ;) ja meinaan että saan pysyviä asiakkaita joille myyn lähiruokaa tulevaisuudessa

4
Kaikkea sillä uretaanivaahdolla voi tehdä http://www.mehilaishoitajat.fi/?x118281=3533148  . Ovatkohan kotimaisia mehiläishoitajia vai etelästä vai ...tietysti tääkin arvuuttelu on taas vihapuhetta...toivottavasti pesärosvot jäisivät kiinni.

5
Luonnonkasvit / Kuusen kerkkä
« : 26.06.16 - klo:22:43 »
Tänään kuusen kerkissä isot tipat mesikastetta. Huomasin asian kun kuusi kusi alleen...sotkien alla maalauksessa olevat parituspesät  >:(   Mehiläisen näin myös keräämässä

6
Vaihdoin italialaisen emon 24.5 Krainilaiseen tuontiemoon.  12.6 havaitsin että Krainilaisia lähtee lentoonpesästä ja vierailee syreenin kukissa :)  Alan kirjallisuuden mukaan ei pitäisi olla mahdollista ::)  Uuden emon jälkeläiset  pitäisi heinäkuussa vasta olla kenttämehiläisenä.

Pesän työvire muuttui välittömästi emon vaihdon jälkeeen ja satoo tulee


7
Aloittajien kysymyksiä / Emokennon siirto
« : 03.06.15 - klo:15:15 »
Lasipesää täyttäessäni tuli emo mukaan vahingossa.  Huomasin parin päivän päästä että lasipesässä  munia, muttei tee hätäkennoa sikiökakulle  :o ja löytihän se emo lasin takaa ja laitoin takasin kotipesäänsä.  Kotipesässä oli aloitettu kasvattaan hätäkenoja. Nostin tämän kakun sulkuristikon yläpuolen ja ajattelin saavani uuden emon...

Nyt hätäkennot 5 kpl on peitetty ja ahne kun olen ;)  mietin saisiko noista emokennoista osan siirretttyä leikkaamaalla ja tekisi jaoekkeen? Onko tuhoon tuomittu yritys siirtää?
 Emon siirsin vahingossa 24.5 eli milloin koitan siirtää?

8
Aloittajien kysymyksiä / Vahapohjukeiden laatu
« : 09.05.15 - klo:22:30 »
Ostin vahapohjukkeita ja edellis vuoden pohjukkeisiin verrattuna nämä näyttävät kalpeilta, ohuilta ja murtuvat helposti vaikka ovat huoneen lämpöisiä.  Onkohan näihin pohjukkeisiin mahdollisesti lisätty jotain halvempaa vahaa?  Onko kotikonsteja jolla tutkia onko pohjukkeet aitoa mehiläisvahaa?

9
Kevät / Kevään 2015 puhdistuslento
« : 09.03.15 - klo:22:35 »
Tänään oli se päivä 9.3 pirkanmaalla, tunnelma katsellessa oli sanoin kuvaamaton  :D , taas on talvi takana päin. Aamupäivällä ei mitään merkkiä puhdistuslennosta, mutta puolelta päivin alkoi lento ja pesän putsaus, kivaa oli istuskella seuraamassa mehien touhuja.  Pari pesää kellarissa talveutuksessa ja siirrän nekin ulos raikkaaseen ulkoilmaan loppuviikosta jos säät ovat suotuisat

Sivuja: [1]