Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Horsmapelto

Sivuja: [1]
1
Miten monta lämpöeristettyä pesälaatikkoa kussakin pesässä pitää olla? Riittääkö, että kaksi alinta ovat eristettyjä?  Siirrytäänkö näiden jälkeen eristämättömiin?

2
Sain pesäni viikonloppuna ja tänään tutkin pörriäispesiäni huolellisesti. Yllätyin, miten tummia kakkuja pesissä oli. Tummista kakuista on syytä päästä eroon tämän kesän aikana.  Miten  minun pitäisi toimia?  Kun lisään seuraavan laatikon, nostanko joka kerta nyt ostetusta alkuperäisestä pesälaatikosta uuteen laatikkoon vanhoja, tuhottavia kakkuja?  Miten tuo kakkujen poisto tapahtuu helpoiten ja mehiläisille lempeästi? 

Terveisin Horsmapelto, joka muistuttaa kyselyikäistä mukulaa!

3
Horsmapellon kaksi ensimmäsitä pesää on  nyt hankittu ja  paikallaan.  Myyjä suuositteli, että tällä viikolla olisi korkea aika laittaa uudet laatikot. Tänään ooin lisäystouhuissa.  Ihastuttavan surinan ja pörinän keskellä  seurasin  pesien  touhua ennen  niiden avaamista.  Toinen pesä oli aktiivinen ja toinen pesä taas kummallisen laiska.  Aktiivisesta pesästä löysin munia, mutta en emoa.  Laiskasta pesästä  taas löysin emon, mutta uusia munia en löytänyt yhtään.  Toukkia kyllä löytyi runsaasti. Jos löydän emon, enkä munia, voinko kuitenkin olla huoleton?

Pesien sulkemisen jälkeen aktiivinen pesä hiljeni ja  hiljainen pesä taas aktivoitui hyvin virkeäksi. Aiemmin touhukas pesä oli niin hiljainen, että mietin olenko tehnyt jotain täysin väärin. Meneekö mehiläisillä  vain aikaa siihen, että saavat avaamisen jälkeen elämänäsä taas harmonisen tasapainoiseksi?

Monia mietteitä heräsi:

Pitäisikö minun  jokaisen käynnin yhteydessä tuhota kuhmurikennoja varroa-punkin torjumiseksi?

Toisen pesän pohjalla oli roskaa/likaa/valkeita möykkyjä.Tulisko minun putsata pohja säänöllisesti vai tekeekö mehiläiset sen itse?

4
Minua kummastuttaa  pesäkalustoon liittyvä desinfiointi. Tietääkö joku, miksi Virkon S ei ole sallittu luomussa?  Onko tuotteessa  jotain, joka kuitenkin jää hunajaan?  Luomusäännöistä pikaisesti luin, että oksaalihappo ja muurahaishappo ovat hyväksyttäviä tuotteita luomussa. Voidaanko  myös näillä aineilla desinfioida  pesiä vai ovatko aineet vain varroan torjuntaan?  Miten desinfiointi tapahtuu  em. aineilla ja millaisella liuoksella?

Ja sitten vielä kysymyksiä ihan konkretiaan:
Miten luomutarhaaja desinfioi esim. muovisia syöttölaatikoita tai siitepölyn kerääjiä, hiirenestimiä  jne? Toho taitaisi tuhota tarvikkeet. Tapahtuuko puhdistus Höyryllä? Kiehuvalla vedellä? 

Miten tarkkaa touhua tuo desinfiointi oikein on? Voinko desinfioida kalustoani vanhan maatalon pihassa, jossa  juokseva vesi tulee kaivosta? Pihassa ei  ole myöskään viemäröintiä.  Onko esim. Virkon S  sellainen tuote,  jota voin huuhtoa turvallisesti pihanurmelle pesuveden mukana?

Ensi viikolla saan pesät ja puhdistustyöt pitäisi aloittaa. Kysymystulvan keskellä pohdiskelin, olisiko kuitenkin  ollut järkevää hankkia pesille kaikki tarvikkeet ihan uutena!

Sivuja: [1]