Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - seppo

Sivuja: [1]
1
Kesä / Ruiskutukset
« : 17.06.17 - klo:13:30 »
Oltiin ajelemassa mehiläistarhalle tänä aamuna klo 9,30 vastaan ajoi traktori ruiskutus pönttö perässä. Lähellä tarhaa, alle kilometri, oli iso traktori ruiskutus laite perässä levittäen oraalle jotain nestettä.
Meillä  ei ole kokemusta noista ruiskutuksista, Ruiskutetaanko pelloille muuta kuin torjuntaaineita joiden ruiskutus ohje on että aamu kuuteen mennessä pitäisi ruiskutukset olla tehty.
Ei oikein viitsisi mennä kyselemään koska uskoisin viljelijöiden olevan niin valistuneita että ei vaaranneta pölyttäjiä. :-\

2
Karhut alkavat heräillä talviunilta myöskin täällä Itä-Suomessa ja samalla mehiläistarhaajilla pelko karhuvahingoista kasvaa.
Vaikka sähköaidat osaltaan ehkäisevät karhuvahinkoja, pitäisi mielestäni kiinnittää enemmän huomiota haaskalupien myöntämiseen. Eviralla voisi olla tässä luvanmyöntämisprosessissa tärkeä rooli, koska se myöntää luvat haaskan pitäjille ja sillä on myöskin tiedossa rekisteröityjen mehiläispesien sijainnit.

Ongelman osittainen ratkaisu voisi olla, että haaskalupia ei myönnettäisi lähemmäksi kuin 20- 30 km. päähän mehiläispesistä.
Peto-ongelma koskee  muitakin ihmisiä kuin pelkästään mehiläistarhaajia, sillä haaskapedot tottuvat ihmisten hajuun ja tulevat siksi liian lähelle asutusta.3
Kevät / Lintuja ja mehiläisiä
« : 03.04.16 - klo:11:26 »
Meitä askarruttaa , että miten linnut ja mehiläiset tulevat toimeen samassa pihapiirissä näin keväällä. Olemme laittaneet entisten lisäksi linnunpönttöjä metsäiseen pihapiiriimme miljoona linnunpönttöä projektin innostamana. Häiritsevätkö linnut mehiläisten toimintaa, kun lentokausi alkaa? ::)

4
Muut hoitotekniikka- ja menetelmäaiheet / wunderbaum
« : 18.11.15 - klo:17:13 »
Wunderbaum tuoksukuusi on kuulemma tehokas karhun karkottaja ainakin karjatiloilla. Kaksi maatalon emäntää oli kokeillut niitä täällä pohjois-karjalassa hyvällä menestyksellä. Mitenköhän toimii mehiläis tarhoilla? Onko kellään kokemusta?

5
Muut hoitotekniikka- ja menetelmäaiheet / Melassi
« : 10.06.15 - klo:11:17 »
Muuan entinen maanviljelijä tarjosi minulle melassia mehiläisten ruuaksi. Epäilin sen sopivuutta mehiläisille joten aloin etsiä tietoa siitä mutta eipä tunnu löytyvän, joten kertokaahan asiasta jotain tietävät miksi melassi ei käyne ruuaksi syysruokinnassa? :-\

6
Muihin aiheisiin sopimattomat / opasviitta
« : 10.05.15 - klo:19:30 »
Meinasin laittaa tuonne ison tien varteen "hunajaa 5km."-opaskyltin. Pitäisi varmaankin hakea jostain lupa kyltin pystyttämiseen? Mistä kannattaisi kysellä ja saako siihen yleensäkkään lupaa? 8)

7
Mehiläishoito mediassa / Karhutuhoja Pohjois-Karjalassa
« : 03.04.15 - klo:14:49 »
Julkaistu: 02.04.2015 17:50
 
 
 
Karhut tuhosivat mehiläispesät - Omistaja: Ne palaavat vielä - kuvat   
 
 Karjalainen 
 
   
 

   

Karhut tuhosivat mehiläispesät - Omistaja: Ne palaavat vielä - kuvat 

 
 

Kaksi karhua on vieraillut mehiläispesillä Kontiolahden Heinävaarassa jo kuutena yönä.

Karhut ovat rikkoneet kaikki 11 mehiläispesää ja levitelleet niiden osia laajemmalle alueelle.

Pesien omistaja Hannu Vattulainen arvelee, että karhut jatkavat vierailujaan tulevinakin öinä.

- Eikä sitä oikein voi estääkään, hän toteaa.

Vattulainen on päätellyt jäljistä, että pesillä on käynyt kaksi eri karhua, joista toinen on selvästi pienempi.

Karhut ovat levitelleet pesät ja viskoneet muutaman pesälaatikon usean metrin päähän.

- Näille ei voi tehdä enää mitään. Jos löytyy joku ehjä laatikko, niin sellaisen voi vielä säästää, Vattulainen pohti rikottujen pesien luona.

Lue lisää perjantain Karjalaisesta.

8
Talvi / oksaalihappo
« : 08.11.14 - klo:12:14 »
Tein liian vahvan oksaalihappoliuoksen mittavirheen takia ja tiputtelin liuosta muutamalle pesälle ennen kuin huomasin virheen. Tapoinko mehiläiset ja onko mitään tehtävissä? :-[

Sivuja: [1]