Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - mehitonttu

Sivuja: [1]
1
Tiedotteet / jäsen maksut
« : 11.07.16 - klo:20:49 »
Heips,
 kuinka paljon maksan jäsen maksua jos kuulun useampaan mehiläishoitaja yhdistykseen?

2
Kesä / etikkahappo desinfiointi ja tuuletus
« : 09.06.16 - klo:15:45 »
heippa. kuinka kauan pitäisi etikkahapon jälkeen tuulettaa kehiä ennen pesään laittamista ? haju on sen verran hirveä että auttaako vuorokausi vai pakeneeko porukka löyhkää karkuun?  :-\

3
Hunajan käsittely ja pakkaus / hunaja pakkasessa
« : 30.08.15 - klo:16:21 »
Kuinka juoksevan hunajan kuuluu käyttäytyä pakkasessa?, eikö hunjan kuulu kovettua pakkasessa? olen laittnut joskus pari  purkkia hunajaa pakkaseen ja ainakin aikojen päästä katsottuani ovat olleet kovia kuin kivi. laitoin 3 päivää taakse päin juoksevaa hunajaa  pari kiloa pakkaseen ( mittari näyttää -20 astetta ) 300 gramman puriste pulloissa ja ovat edelleen helposti paineltavia , ei valuvia mutta ei mitään koviakaan, laitoin pakkaseen koska kosteus mittari näytti  20 % :a ja varmaanki lukema oikea kun hunajasta oli peitetty vain pieni osa ja tarkoitus on mahduttaa pakkaseen kaikki kosteampi tavara. Kun olen säilyttänyt normaali kuivaa hunajaa kylmäkellarissa (+5-+7 astetta ) se on sielläkin tullut pian kovaksi kuin kivi ja pehmennyt normaaliksi oltuaan vähän aikaa huoneen lämmössä .

4
Syksy / siitepöly
« : 22.08.15 - klo:21:47 »
Oli taas tälläinen kesä että piti ruokkia pesiä vielä heinäkuun alussa ja nyt ei ole hunajaa käytännössä mitään tulossa mutta mehit ovat lisääntyneet sentään kohtalaisesti ja peitto sikiöitä on tarpeeksi mutta siite pölyä ei näy kuin nimeksi , saakohan nuo vielä pohjoissavossa kerättyä sitä luonnosta vai onko pesät tuhoon tuomittu kun ei ole mitään pesiä mistä sitä ottaa? :(

5
Kesä / mehiläisten vesipiste ja suola
« : 09.06.15 - klo:10:01 »
Heippa kaikki
Mikähän on kun meheille ei kelpaa vesi jonka annan ämpärissä johon olen laittanut merisuolaa ja sammalta. sen sijaan ovat kovia nuolemaan jälkiä kun joku käy vajuttamassa omaa vettään navetan takana . tietääkseni mehit etsii virtsasta suolaa ja siksi laitan sitä juoma ämpäriin mutta kun ei kelpaa.tässä muutamien vuosien aikana kun mnulla  on pari pesää ollut antamani vesi on yhtenä kesänä kelvannut ja muutoin on ämpäri saanut olla aika hyvin rauhassa. toivottavasti  se kusi ei  sentään hunajaan asti pääse?

6
Hunajan käsittely ja pakkaus / hunaja vaaka
« : 06.12.14 - klo:09:39 »
Olenko siis ymmärtänyt oikein että jos aion myydä parin pesän hunajat niin minulla pitää olla käytössä virallisesti tarkistettu vaaka? kuka sitä tarkistaa ja missä ? pitääkö olla torilla mukana jonkun paperin pyörittäjän (viranomaisen )kuitti tarkistuksesta? voiko mhl esitellä mistä tälläisia halvimpia ,toimivia vaakoja voisi saada ? tai voisko joku tarhaaja suositella jotain halpaa ja hyvää ?
alkaa tuntua että näistä valtion ja kuntien byrokraateista pitäis puolet laittaa kilometri tehtaalle.
olen punninnut purkit halvalla vaa`alla jonka olen tarkistanut punnuksilla jotka olen mitannut postin ja kaupan virallisilla vaaoilla ja varmuuden vuoksi jokaiseen purkkiin lorahtaa vähän ylimääräistä ettei kenenkään tarvii valittaa vajaista purkeista, pitäis riittää.

7
Muihin aiheisiin sopimattomat / yhdistyksen vaihto
« : 28.10.14 - klo:19:56 »
Kuinka voin vaihtaa toiseen paikallis yhdistykseen kun olen jäsenenä eräässä  etelä suomen paikallisyhdistyksessä j a mehiläiseni ovat toisella puolella suomea?

8
Varroa ja sisuspunkki / punkkien määrä
« : 25.09.14 - klo:15:30 »
Kuinkahan paljon noita punkkeja tähän aikaan vuodesta pesässä voi oll että pesä selviää vielä eteenpäin ? otin hunajat pois 20.8 ja laitoin tymolit pesiin ja kun katsoin levyt 6,9 oli yhdestä tippunut punkkeja tosi paljon ja niinpä laitoin  pesään vielä toisen tymol tyynyn (en ottanut edellistä edes pois), laitoin myös verkkopohjan  paremmin kiinni ja lentoaukon pienemmmäksi , putsasin punkkilevyn pari päivää sitten (punkkeja oli enemmän kuin laki sallii, en laskenut),ja laitoin levyn takaisin ja tänään oli taas  tippunut  n. 150-160 punkkia jotjka oli siis tullut parissa päivässä.??
sopeutuukohan nuo mehiläiset jatkuvaan tymolin hajuun jos pitää tälläisissa pesissä torjunnan päällä sinne hapotukseen asti?

9
Syksy / kakkujen peittäminen
« : 09.08.14 - klo:12:54 »
Kuinkahan kauan meheiltä kestää kakkujen peittäminen kun pitäis kai alkaa talviruokintakin hiljalleen ja kun oli tarkoitus hakea hunajat pois ja laittaa syöttö päälle niin kovin vähän kakuista oli peitetty eli suurin osa peittämättä ja osasta kakkuja pieni osa peitetty .kävin jo pari viikoa sitten hakemassa peitettyjä kakkuja pois mutta n. 70 % sadosta on kuitenkin vielä korjaamatta. pikemminkin näyttää siltä että rakennetaan kennostoa lisää ,(jätin  muutaman rakentamattonan kehän viime käynnillä,,rakennettujen puutteessa,ettei ainakaan tekemisen puute yllätä) , ja mettä tulee lisää sisälle, enkä oikeastaan tiedä mistä sitä kerätään kun katselee luontoa täällä savon  korkeudella

10
Hunajan käsittely ja pakkaus / kosteusmittareista
« : 03.08.14 - klo:10:37 »
Olisi aikeissa ostaa tuollainen refraktometri ja kun ne maksaa sentään jonkun verran niin oliskohan noista ulkomaisista verkkokaupoista( ebay ?) apua? sieltähän niitä saisi parilla kympillä. onko jollain kokemusta tuleeko sellaisia käyttöohjeita mukaan että ymmärtää jotain vai ovatko niin ilmeisiä käyttää ettei oikein voi tälläinen tollokaan ymmärtää väärin . ja ovatko yleensäkin sellaisia että lukemiin voi luottaa.?

11
Syksy / siitepölynkeräin
« : 22.07.14 - klo:12:06 »
Olisi tarkoitus saada talteen siitepölyä kevättä varten mutta kokeiltuani tuota muovista keräintä lentoaukolle huomasin ettei meheillä ollut oikein haluja mennä sen kautta sisälle, reiät josta pitäisi kulkea ovat sen verran ahtaita. kyveessä on muovinen keräin jota myydään ainakin mesimestarilla ja hunaja yhtymällä.
jos alkavatkin kulkea siitä sisälle ( kun eivät muualta pääse ) niin kuinkahan tuo haittaa pesän elämää? Pitäisikö keräintä käyttää vain tietyn aikaa että pesän elämä ei pahasti häiriinny vai kuinka tehdään tavallisesti .Onko  väliä mihin aikaan keräintä käytetään , muuta kuin että silloin kun siitepölyä on saatavilla.

12
Aloittajien kysymyksiä / jääetikka kaasutus
« : 15.05.14 - klo:22:00 »
Kuinka usein teette jääetikka kaasuksen ja voiko tehdä näin alku kesällä ,eli koska kaasutuksen jälkeen kehiä voi laittaa pesiin?

13
Aloittajien kysymyksiä / ruoka ja riittävyys
« : 25.03.14 - klo:20:15 »
Heippa kaikille,
 
Kävin viikko sitten pesillä ja oli yhdestä syöty sokerit kokonaan pois, joten annoin LS pesään pari sokerikakkua jotka oli jääneet yli viime talvesta, ja vielä ruoka kehään pari kiloa kuivasokeria liemenä, että kuinkahan pitkään tälläinen muona annnos riittää kun mehejä oli noin 4-5 kakkuväliä? Osaiskohan joku konkari vastata kun on tuonne  pesille sentään useampi sata kilometriä matkaa, niin ei kehtais ihan huvikseen käydä jos ei ole välttämätöntä.

Sivuja: [1]