Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - VilleS

Sivuja: [1] 2
1
Kesä / Vs: Emon ylhäällä.
« : 13.07.17 - klo:11:32 »
Itsellä ollut suurin osa pesistä emo ylhäällä, mutta näistä osassa selvästi ongelma siinä, että keräävät ylös niin paljon hunajaa että emon munintatila jää pieneksi, toisissa pesissä taas homma menee hienosti. Mikä lie sitten syynä.

Horsmasta jotkut kokeneemmat sanoneet, että täällä etelässä se antaa niin harvoin satoa että sitä ei kannata odottaa, tiedä sitten mikä on totuus.

2
Varroa ja sisuspunkki / Vs: muurahaishappo
« : 21.08.15 - klo:08:25 »
Oliko muurahaishapolla jotain lämpötilasuosituksia koska voi pesiin laittaa? Ei tietenkään keskellä päivää kuumimpaan aikaan, mutta nyt kun tänne varsinais-suomeenkin luvataan 26 asteen lämpöjä päivällä niin onko ok jos nyt laittaa?

3
Kesä / Vs: Kimalaiset ja ampiaiset kesällä 2015
« : 06.08.15 - klo:12:34 »
Kimalaisia joka paikka täynnä tällä suunnalla, ampiaisia ei juurikaan (viime vuonna ampiaisia aivan järkyttävän paljon). Yhden leppäkertun olen nähnyt, ilmestyi jostain avonaisen pesän kehien päälle, pelastusyritys epäonnistui ja putosi kehien väliin, taisi sillekin käydä huonosti.


4
Kotitarhani naapurissa n. 30-40m päässä on uima-allas jossa mehit ovat nyt alkaneet käydä. Viime syksynä hunajan pois oton jälkeen naapurin isäntä kävi asiasta mainitsemassa ja tälle vuodelle tein pari juottoastiaa missä ovatkin käyneet ahkerasti - naapurin 4,5m leveä sinipohjainen klooriallas taitaa kuitenkin viedä voiton, kuulemma ihan kuhina käy paremmalla ilmalla. Ja ensi kesänä naapurit ovat suunnitelleet isompaa allasta... Onkohan tässä mitään muuta tehtävissä kuin siirtää pesät muualle? Suolaa jotkut muistaakseni ovat juottoveden joukkoon laittaneet.

5
Soini Koski kirjoittaa Mehiläinen lehdessä 5/2012 seuraavaa:

"Italialainen mehiläinen ei hermostu, vaikka emo nostetaan ylälaatikkoon eroon muusta porukasta. Ylälaatikkoon ei tule emokennoja, siitä italialainen on helppohoitoinen. Muut rodut kuulemma villiintyvät rakentamaan emokennoja joka paikkaan."

Itsellä on ollut tänä kesänä sekä italialaista että buckfastia emo ylhäällä menetelmällä ja hyvin on mennyt (kai?). Miten muut yläemohoitajat, onko kokemuksia muista kuin italialaisista?

6
Aloittajien kysymyksiä / Emon muninta
« : 19.07.15 - klo:14:03 »
Yhdessä pesässä emon muninta jotenkin epämääräistä, muninta niin kuin juosten kuseksittu. Osa munista kennojen pohjalla, osa kennojen seinillä jne. Olikohan emolla joku vika vai ei?

Vaikutti vielä munivankin huonosti eli laitoin joka tapauksessa vaihtoon, emon historiakaan ei ollut tuttu kun tuli tämän vuotisen ostopesän mukana ja oli merkkaamaton emo.


7
Peltokasvit / Vs: Hunajakukka
« : 17.07.15 - klo:09:16 »
Onko hunajakukasta tuleva hunaja nopeasti vai hitaasti kiteytyvää? Vielä kun olisi lentokelejä niin mehiläisetkin pääsisivät lentoon, kimalaisia pellolla on älyttömän paljon huonollakin ilmalla.

8
Kesä / Vs: Parveilu
« : 05.06.15 - klo:20:53 »
Yhdistä emottomat emollisiin ja laitat sanomalehden väliin, tai yhdistät suoraan - maku asia, yleensä ei,hirveästi synny hässäkkä kun hieman savuttaa samalla.

Siis voisiko tuon jo nyt yhdistää takaisin? Jostain aikaisemmasta viestistä muistan, että pääsadon alkaessa olisi hyvä yhdistämisaika.

Ja jos yhdistää nyt niin emottomasta pesästä kaikki viikon aikana rakennetut emokennot pois? Menikö oikein?

9
Kesä / Vs: Parveilu
« : 05.06.15 - klo:20:50 »
.
Onko ne emokennon kantoja, vai onko sinne munittu/toukka

Kyllä oli jo toukka sisällä, kymmenkunta niitä taisi olla. Toisessa pesässä oli pelkkiä munimattomia emokennon kantoja.

10
Kesä / Vs: Parveilu
« : 05.06.15 - klo:18:55 »
Viime viikonloppuna tein kolmelle pesälle harhautukset (emo parin sikiökakun kanssa vanhalle paikalle + pohjukkeet, muut kolmen - neljän metrin päähän sivulle). Nyt kävin kaksi pesää tarkastamassa ja toisessa emopesässä taas joitain emokennoja, toisessa ei yhtään eli tämä pesä taisi uskoa kerrasta. Emo oli ja muni molemmissa. Siitä pesästä missä emokennojen alkuja oli nypin ne kaikki pois. Mikä tuon emokennoja rakentavan kanssa olisi järkevää?

Ja miten nuo emottomaksi jääneet pesät, mitä niille nyt pitäisi tehdä? Emokennot näistä tuhosin kaikki kun jaoin pesät ja tarkoitus olisi pesät vielä takaisin emolliseen pesään yhdostää.

Yhden parvenkin kävin männynoksalta keräämässä, se oli ilmeisesti tarhalle tällä viikolla tulleesta ostopesästä...
11
Kesä / Vs: Parveilu
« : 07.06.14 - klo:16:20 »
Merkatkaa emot vuosivärillä. Ompahan emokanta paremmin hallinassa.

Varmasti merkkaan tulevat emoni. Eilen emo löytyi helpolla, tänään ei millään...

Emokenno ja nykyinen emo sulkuristikon eri puolilla nyt. Nyt on pesää tongittu parina päivänä sen verran että annetaan mehiläisille taas kunnon työrauha!


12
Kesä / Vs: Parveilu
« : 06.06.14 - klo:23:48 »
Ok, kiitos vinkeistä.

Tuosta kolmen kakun jaokkeestä vielä, mitä oli tarkoitus laittaa jaokkeeseen?

13
Kesä / Vs: Parveilu
« : 06.06.14 - klo:21:14 »
Tuo oli ainoa emokenno mitä näkyi, käytiin kaikki kakut läpi.

Munia sekä emo löytyi eli emoton pesä ei ole. Vanha emo on merkkaamaton ja pesän myyjä ei osannut tarkkaa sanoa minkä ikäinen emo pesässä on. Eli miten nyt kannattaisi edetä?

14
Kesä / Vs: Parveilu
« : 06.06.14 - klo:20:16 »
Apuuuva!

Omalta ensimmäiseltä pesältäni liitteen kuvat, onko nyt niin että vaatii pikaisia toimenpiteitä että ei parveile? Tilaa pesässä kyllä on.


15
Muihin aiheisiin sopimattomat / Pääkallokiitäjä
« : 20.05.14 - klo:18:22 »
http://www.kaleva.fi/teemat/luonto/paakallokiitaja-on-perhosten-lordi/24991/

Onko kukaan pidempään tarhannut ikinä törmännyt pesillään kyseiseen otukseen? Vai onko henki lähtenyt jokaiselta ken tuollaisen on nähnyt?  ;)

Itse nuorena kun perhosia tuli harrastettua niin tuo olisi ollut se kaikkein kovin juttu jos kyseisen perhosen olisi kokoelmaansa saanut.

Sivuja: [1] 2