Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Emo

Sivuja: [1] 2 3 ... 20
1
Syksy / Vs: Vahasta
« : 26.09.18 - klo:14:36 »
Sellainen tuntuma on minulle tullut, etttä jos meinaisi vahaa tuottaa niin pitäisi olla hyvät systeemit sen talteenottoon. Vähän sinnepäin puristamalla menee hukkaan vähän, mutta merkittävä osa pienestä tuotannosta.

Mustat kakut on masentavia keitellä. Kauheasti mössöä ja vähän vahaa,

Mitä vahasta maksetaan tällä hetkellä? Voisin käydä vaihtamassa vahat pohjukkeisiin.

2
Syksy / Vahasta
« : 24.09.18 - klo:10:30 »
Puhdistin vahoja padassa keittämällä. Tuli mieleen, että mahtaako vahaa kertyä juurikaan enempää kuin mitä olen pohjukkeita  ostanut.

Miten mahtaa olla? Kertyykö vahaa paljoakaan enempää kuin mitä on pesiin on laittanut?

3
Minä päätin myydä koko sadon pakkaamolle. Mulla ei oikein saa linkoomoa lämpimäksi ja olin todella helpottunut, ettei pakkaamolle myytävää tarvitse siivilöidä. Hunaja nimittäin nippanappa valuu ulos lingosta, siivilöinti lämmittämättä olisi ollut mahdotonta.

4
Hunajan laatu ja ominaisuudet, lajihunajat / Hunaja 2018
« : 21.08.18 - klo:09:57 »
Linkosin eilen ensimmäiset hunajat. Hunaja on kuivaa ja todella hyvää, aivan erilaista kuin viime vuosina on ollut.
Mistähän johtuu? Kuivuudesta? Pesät on samassa paikassa ja aikalailla samanlaisia vijjelykasveja on ollut alueen pelloilla. Voisiko olla, että mehiläiset ovat joutuneet keräämaan satoa eri kasveista kuin sateisempina vuosina? Meillä  oli tosi kuivaa ja sateetonta, ollaan vielä soraharjun päälläkin.

Entä mitä on kakkujen pinnassa oleva pieni vaalea ryyni? Näyttää vähän homeelta ja siten ei kuitenkaan. Uskaltaako sellaisia lingota? Ei ole mikään suuri ongelma, muutamassa kakussa vähän on.

Enpä tajunnut ottaa kuvaa. Maistelin kyllä, oli ihan normaalin makuista.  :D

5
Sinä teet tuottajana ilmoitukset.

Sitten annat hunajaa veljellesi, joka myy sitä hintaan x ja sinä saat x-jotain. Ja veljesi vie välistä jotain.

Kirjanpitoon merkitset myyneesi hinnalla x. Näinhän se käytännössä menee.

Tai sitten rekisteröidyt työnantajaksi, maksat virallisesti palkkaa myynnistä. Mutta 13 v ei saa tehdä töitä ehkä muulloin kuin kesälomalla? Joka tapauksessa ei kukaan oikeasti tee näin.

6
Syksy / Vs: Peittosikiöitä ruokinnan alussa.
« : 11.07.18 - klo:16:47 »
Taitaa olla 5. vuosi tätä hommaa. Vaikka olen ollut melko nöyrä minua fiksumpien ohjeiden noudattamissa, niin olen sortunut hellämielisyyteeen. Eli käytännössä hyysännut huonoja emoja ja heikk8ja pesiä. Mut4a nyt olen liiskaillut vanhat emot ja vaihtanut uudet. Kunnolliset ostoemot. Ja syksyllä en jätä heikkoja talvehtimaan, kun se ei oikeastaan riitä, että pesä on hengissä. Kun tarkoitus on tuottaa hunajaa.

Eli jos ei löydy kokonaista farrariaylimääräistä, unohdan jaokkeenteon syksyllä.

Meillä tulee nyt hunajaa iham niinkuin muinakin vuosina. Kauheasti rypsiä ympäristössä ja vihreää siitepölyä, oliko se mesiangervosta?

7
Syksy / Peittosikiöitä ruokinnan alussa.
« : 11.07.18 - klo:14:05 »
Kuinka paljon peittosikiöitä ja yleensä mehiläisiä pitäisi olla ruokinnan alussa?

Mietin, jos tasaisi sikiöt ja tekisi vielä jaokkeen ylimääräisistä elokuun alussa. Pesien vieressä kukkii silloin hunajakukkapelto eli siitepölyäkin riittää.

8
Kesä / Vs: Huono emo toukokuussa
« : 12.06.18 - klo:13:30 »
Mutta mitä ihmettä nyt pitää tehdä? Tai kannattaa.

Annoin pesälle, jossa ei ole emoa, sikiökakun 26 vrk sitten ja pesästä löytyi nyt (tai jo vähän aiemmin)  päästä avattu emokenno. Mutta yhä on työläisten munia, kennot täynnä sikinsokin munittuja munia, jopa 4 samassa.

Annoin taas uuden sikiökakun mutta olisiko viisainta kantaa koko pesä kauemmaksi ja tyhjentää? Vai laittaa uusi pesälaatikko vanhan paikalle ja siihen emo? SIis ennenkuin tyhjentää mehiläiset.

Tuleeko tästä pesää enää? Entä jos mehiläiset  jättää ilman pesää, niin onko riskinä, että hermostuvat enemmän? Kun pesät on mulla pihassa. Olisi hyvä pysyä väleissä...

9
Kesä / Vs: Huono emo toukokuussa
« : 23.05.18 - klo:08:39 »
Kyllä meillä on pesissä eroja tähän aikaan vuodesta. Ja näillä ilmoilla. Nyt kun eka pesä rivissä on vihainen, niin pesien taakse ei ole mitään asiaa. Normaalisti pesien lentoa voi käydä seuraamassa. Ja kun jätin pesien lähelle tarvikkeita, niinkuin aina, niin hakiessa niitä hyökkäsi mehiläinen. Onneksi on paljon hiuksia, sotkeutui hiuksiin ja ei pistänyt.

Mulla on ollut pari tuontiemoa. Rauhallisempia oli nekin, kuin omat ja suurin osa ostetuista.

10
Kesä / Vs: Huono emo toukokuussa
« : 22.05.18 - klo:08:12 »
Olen ostanut pesiä mesimestarilta. Siinä sitten illansuussa pesiä hakiessa on avattu pesä ja etsitty emo ja tarkistettu, että kaikki on ok. Ilman varusteita, edes hanskoja ei ole ollut kehiä nostellessa.

Olen uusinut emoja 2 muun kasvattajan emoilla ja omilla emoilla. Eri on ollut valtava. Välillä.käunyt mielessä mehiläisten pyöriessä ympärillä, miksi tätä harrastan. Ja sitten avaan mesimestarin emolla olevan pesän ja se on täysi ja tyyni.

Ei ole niin paljon kokemusta, että voisin sanoa niiden olevan parempia kuin muiden. Mutta tälläinen kokemus mulla on.

Jatkossa litistelen vihaiset emot heti enkä ole hellämielinen ja odota parannusta tapahtuvan itsekseen.


11
Kesä / Vs: Huono emo toukokuussa
« : 17.05.18 - klo:22:23 »
Missä vaiheessa vanha emo tapetaan kun tehdään hiljainen emonvaihdos? Jos pesässä ei ole peitettyä emokennoa mutta on työläispeittosikiöitä, onko vanha eli vielä hengissä? Eli pitäisikö se nyt löytää?

12
Kesä / Huono emo toukokuussa
« : 17.05.18 - klo:17:40 »
Mitähän pitäisi tehdä?

Pesä vaihtoi emon elo-syyskuussa. Nyt puolet peittosikiöistä on kuhnureita ja sikiöitä ylipäätään on vähän. Ja joissain kennoissa on kaks munaa. Emokennokupeissa oli sitä emoruokaa, ei tule nyt nimitys mieleen. 😂 Emoa ei löytynyt mutta voi se ollakin siellä.

Siirsin hyvästä pesästä sikiökakun mutta onko se nyt kummoinen ratkaisu?

13
Olet varmaan itse laittanut ilmoituksen puhelinnumeroineen. Poista ihmeessä, jos ei ole enää ajankohtainen.


14
Kevät / Vs: Ruoka loppu
« : 30.03.18 - klo:10:51 »
Tämä on outo pesä. En olen nähnyt sitä kunnolla pallossa ollenkaan. Siis oksaalihappotiputuksen aikaan ei myöskään ollut kunnolla pallossa.

Viime keväänä annoin 5-6 kg sokeria. Ja pesä oli ihan täynnä, siis reunimmaiset kakut mukaan lukien, sikiöitä toukokuu alussa.  2-farraria ja lisäsin silloin kolmannen. Muistaakseni, en jaksa kaivaa papereita.

Jätin emon vielä talveksi vaikka se on nyt 3 v. Saapa nähdä. Muutaman uuden emon olen tästä kasvattanut, mutta ei niistä tullut kummoisia. Mutta uusia pesiä ja 40 kg hunajaa sain pesästä viime kesänä.

Erikoinen pesä ja erikoinen emo.

15
Kevät / Vs: Ruoka loppu
« : 30.03.18 - klo:09:23 »
Itse asiassa beefondaa ruoka onkin.

Niinhän sen pitäisi mahtua kehien päälle, mutta kun mehiläisiä on niin että rutina käy kantta sulkiessa ilman beefondaakin.

Mulla on ostopaikka työmatkan varrella, ei tarvitse miettiä postikuluja. Samalla kun poikkeaa ostoksille voi ihan livenä turista mehiläisistä.

Eikö nämä taikinat juuri ole sellaisia, joita voi antaa ennen puhdistuslentoa?

Sivuja: [1] 2 3 ... 20