Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kraini15

Sivuja: [1] 2 3 ... 11
1
Syksy / Muurahaishappo
« : 15.09.17 - klo:11:03 »
Laitoin muurahaishappogeelipussit pesiin kaksi viikkoa sitten. Nyt kävin ottamassa pois ja annoin loput sokerit. Yhden pesän lentolaudan edessä paljon kuolleita mehiläisiä, noin kolme kourallista. Onko happo tappanut vai mikä mahtaa olla kyseessä. Mitään ulkoisia vaurioita en mehiläisissä nähnyt. Mielestäni olvat vanhoja mehiläisiä joiden takaruumiit olivat jo mustia(ei nuoren mehiläisen raidoitusta). Muissa pesissä en moista havainnut.

2
Eipä krainitkaan innostuneet parveilusta, kuten ei viimevuonnakaa. Oli varmaan työtä medenkeruussa riittävästi ja kun pesät väljinä niin mahtui hunajat hyvin kennoihin eikä tarvitse lähteä pesästä.

3
Tässä on ainakin minun tiedossani oleva systeemi. Nopeammista en tiedä.

https://www.slideshare.net/hunajanet/janne-leimi-mehilispesien-lisminen

4
Aloittajien kysymyksiä / Vs: Loppuuko talviruoka?
« : 15.03.17 - klo:14:37 »
Tänään 6-astetta lämmintä. Auringossa lämpimämpää. Kaikkiin pesiin kuskattiin vauhdilla vettä. Lento voimakasta pesän edustan kosteasta ruohikosta. Ai niin tuulettavat kevytpohjat ja kevytpesät.

5
Muihin aiheisiin sopimattomat / Makeus?
« : 07.02.17 - klo:17:33 »
Olen tehnyt aistivaraista tutkimusta.
Väitetään, että hunaja on makeampaa kuin sokeri!
Laitoin kahteen kahvikuppiin kuumaa vettä ja toiseen kukkupäisen lusikallisen sokeria ja toiseen hunajaa. Yllätys sokerivesi maistui makeammalta. Hunajavesi ehkä hapahkolta ja vähän makealta.
Mutta kun lisäsin kumpaankin 4 cl tummaa rommia  niin hunajarommi maistuikin makeammalta.
Joten pitääkö hunaja nauttia aina rommin kera?
Tai onko minulla täysin kieroutunut makuaisti


6
Aloittajien kysymyksiä / Vs: Loppuuko talviruoka?
« : 04.02.17 - klo:12:39 »
Kiitos kommenteista ja neuvoista. Ehkäpä annan pesien olla rauhassa ja katselen sitten puhdistuslennon jälkeen mikä on tilanne. Ja väheneehän tuo mehiläisten määrä pesässä joten ruokaakin kuluu vähemmän lopputalvesta.
Niin kyllähän kovalla pakkasella kuluu polttopuitakin enemmän kun suojakelillä, mikäli pitää pirtin saman lämpöisenä. Niin miksei sitten mehiläisilläkin sama tilanne.

7
Aloittajien kysymyksiä / Vs: Loppuuko talviruoka?
« : 04.02.17 - klo:08:29 »
Itsekin epäilen tuota sikiöimistä ja sitten syöneet ruuan vähiin. On ollut jopa 8-asteen lämpötiloja ja aurinko paistanut. Siitepölyä ali pesissä paljon syksyllä. Ruokaa ottivat n, 23 kuivakiloa/pesä
Tuskin emoton koska mehiläisten määrä olisi mielestäni tällöin vähäinen. Nyt kaikissa kakunväleissä porukkaa, päältä katsoen.
Mitään kummempaa ääntä ei kuulu pesästä, vain vaimea hurina.
Mutta nuo ennustukset lupailivat viimetalvenakin vähintään kaikkien pesien tuhoa, mutta hunajaa sentään tuli 150 kg neljällä pesällä, eikä kesä ollut kovinkaan hyvä.
On myös kaksi jaoketta, joissa runsaasti ruokaa (paino), mutta vähän mehiläisiä, neljän kehän pallo keskellä. Tarvittaessa yhdistä näihin nälkäpesät.

8
Muihin aiheisiin sopimattomat / Vs: ennustus!?
« : 04.02.17 - klo:08:13 »
Onko SML alkanut pörssikeinottelijaksi? En ole kuullutkaan.

9
Aloittajien kysymyksiä / Vs: Loppuuko talviruoka?
« : 03.02.17 - klo:09:08 »
Enpä usko, että mehiläiseni ovat koko talvena palloutuneet, ainakaan kovin tiiviisti. On ollut lämmintä ja aurinkoakin. Joten uskon talviruuan kulutuksen olleen runsasta. Pystyykö mehiläiset käyttämään ravinnokseen kuivasokeria vaikka kehien päältä joltakin alustalta?

10
Aloittajien kysymyksiä / Loppuuko talviruoka?
« : 03.02.17 - klo:06:23 »
Kävin tarhalla ja kokeilin pesien painoa nostamalla kulmasta. Olivat kovin keveitä ja vasta helmikuun alku. Mehiläisiä pesissä runsaasti, mutta eivät missään pallossa vaan tasaisesti koko pesässä. Mikä on paras keino lisäruokinnalle, mikäli tarvetta on. Aion avata pesän ja katsoa kunhan tulee aurinkoinen päivä.

11
Niinpä. Kyllä sitä muurarillakin ruokaa ja aikaa kuluu, vaikka apupoika tuokin tiilet ja laastin käsivarrenmitan päähän työmaalle ;)

12
Aloittajien kysymyksiä / Vs: Tyhjennyslento pakkasella
« : 03.01.17 - klo:09:36 »
Eilen kävin hapottamassa pesät. Oli suuret erot pesien välillä. Ne pesät joihin viimepäivien aurinko oli osunut suoraan niin olivat kovin lentohalukkaita ja lumihuurussa näkyi tyhjennysläiskiä, pesissä kova kuhina ja liikehdintä. Kun taas varjopaikassa olevat pesät eivät juuri liikkuneet, vaan olivat tiiviissä pallossa. Pakkasta oli päivällä viitisen astetta. Ainakin suurin osa lentoon pyrähtäneistä mehiläisistä osasivat takaisin pesään lentoaukosta vaikka lumiestelauta olikin aukon edessä viistosti. Keväällä näkee miten erilaiset pesät kehittyvät, no on niitä varaa yhdistelläkin.

13
Viimekesähän oli kovin aikainen, joten linkosin ensimmäiset hunajat heti Juhannuksen jälkeen, tämä pysyi kaikista kauimmin juoksevana, kiteytyi vasta Syyskuussa. (omena, herukat, kiurunkannus, voikukka, paju, raita, yms aikaista). Koemielessä säästin muutamaan purkin havaintoja varten, muuten vietiin käsistä. Loppukesän linkomiseen hunajaa tuli apilasta, maitohorsmasta, ohdakkeista ym luonnonkukista. Tämä kiteytyi nopeasti, mutta siemenhunajalla ympätty on edelleen voimaista.
Ainakin minun tarhassani vaatisi aikamoista valvontaa, mikäli aikoisi saada esimerkiksi pelkkää horsmahunajaa purkkiin, kun viereinen pelto kukkii valkoapilaa samaan aikaan, Maistiaisissa alkukesän hunaja todettiin aromikkaammaksi kuin loppukesän hunaja ja silminnähden oli tummempaakin.
Mutta mihin lämpötilaan hunaja kuumennetaan, että se pysyy juoksevana? Mitä hunajasta tällöin tuhoutuu? Vertailun vuoksi vaikka marjat jotka keitetään hilloksi tai mehuksi.

14
Miten hunajan saa pysymään "juoksevana" pitkään? Kaupan hyllyllä näin vieläkin juoksevaa hunajaa puristepulloissa ja purkissakin. Omani kiteytyi jo alkumetreillä ja osan kiteytin hallitusti, on nyt voimaista tahnaa. Ihmiset kyselee tuota juoksevaa hunajaa, jota toimitin heille alkukesästä. Joten kysyntää olisi.

15
Talvi / Vs: hiirenestimet
« : 11.11.16 - klo:16:44 »
Aika runsaasti nuo mehiläiset "hikoilee". Pakkasta yöllä -12 ja kevytpesien verkkopohjista roikkuu jääpuikot. Lentoaukosta nousee pakkasaamuun hienoinen huuru. Pesät melko täynnä, vain yksi kehä kummallakin laidalta ulkoreunastaan mehiläisetön. Katsoin muovin läpi.

Sivuja: [1] 2 3 ... 11