Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jiihoo II

Sivuja: [1] 2 3 ... 80
1
Syksy / Vs: Lämmin syksy
« : 14.10.18 - klo:10:54 »
.
Puola, Saksa ja Hollanti. Noin 20C lukemia sielläkin tällä viikolla.

2
Syksy / Vs: Lämmin syksy
« : 12.10.18 - klo:15:54 »
Ahkerasti pörräävät, vaan ei ole mitään ottamista. Pakkanen vei balsamitkin.

3
Syksy / Vs: Lämmin syksy
« : 12.10.18 - klo:14:04 »
.
Jos katsot pesän sisään, niin luulen että aika hiljaa ne siellä ovat ja talviteloilla.  Mitä nyt kakalla käyvät.

4
Syksy / Vs: kaluston desinfiointi
« : 04.10.18 - klo:12:25 »
.
Olen upottanut 30 vuotta vanhoja seinälevyjä kiehuvaan lipeäveteen. Likakerros ei poistunut seinästä, vaan se piti harjata irti.


70 litran kotapataan voi upottaa puoli laatikon kulmaa ja kuumalla vedellä voi sitten harjata kulma kerrallaan.

5
Syksy / Vs: kaluston desinfiointi
« : 04.10.18 - klo:10:16 »
.

Ne ovat värikkäässä spraypullossa, sinistä ja oranssia.

Käytän vahvinta rasvanliuottajaa.  Lidlissä  ainakin myydään tuotesarjaa.

Homeenpoisto ei auta jos homeen kasvualusta säilyy, eli likakerros laatikon pinnassa.

6
Syksy / Vs: kaluston desinfiointi
« : 04.10.18 - klo:09:39 »
.
Itse olen käyttänyt laatikkojen sisäpintojen pesuun Cillit Bang spray puhdistusainetta. Se puhdistaa  20 C lämmössä mehiläisten likaa, ja lisäksi huuhtoutuu helposti pois. Olen kokeillut kaiken maailman muitakin aineita.

Jos on esim nosemakakkaa tai ripulia seinissä keväällä, siten pitää käyttää lämpöä liuotukseen. Esim lasten amme ja siihen kuumaa lipeävettä. Lämpö liuottaa keltaiset siitepölymönjät seinistä.

Vuosien mittaa laatikon pintaan tulee likakerros. Se on ilmeisesti se, joka vetää mustaan tai harmaaseen homeeseen ajan mittaa. Siihen käytän Cillit Bangiä.

Cillit Bangin kanssa pitää käyttää kumihanskoja.

Painepesurilla tuhoaa laatikot nopeasti jos sitä käyttää pesuun tai huuhteluun. Harjaaminen vedellä on paras keino huuhteluun. Auton pesuharja on kätevä.
.


7
Syksy / Vs: Hunajan kiteytyminen.
« : 01.10.18 - klo:09:21 »
Pitää odotta vielä sillä mielestäni kaikki Suomalainen hunaja kiteytyy.
.

Etelä-Suomalainen kyllä. Pohjoisempana voi saada puhdasta horsmahunajaa.

8
Syksy / Vs: Hunajan kiteytyminen.
« : 01.10.18 - klo:09:19 »
.
Voihan ottaa sitä tummaa hunajaa esim 3 litraa ja sekoitat siihen kiteistä tavaraa. Sitten näet mitä tapahtuu ja kuinka nopeasti.

Itselläni on myös hitaasti kiteytyvää tavaraa, mutta pakko sitä oli laittaa myyntiin. Eli sekoitin siihen paljon kiteistä, mutta silti meni viikko, ettei se enää valunut purkista ulos. Näin kuitenkin että tavaraan tuli hyvä koostumus. Kovettuminen saattaa jatkua, mutta purkissa ovat.

9
Syksy / Vs: Hunajan kiteytyminen.
« : 30.09.18 - klo:23:06 »
No eihän ympistä sitten kannata puhua vaan purkitusseoksesta.

Kun kiteytymistä on tutkittu, 10-15% on riittävä ymppi. Enempi ei tuo lisäetua.

Toinen asia on, missä suhteessa haluaa sekoittaa hunajalaatuja. Uudet seokset, joista ei ole kokemusta, kiteytyvät sitten miten kiteytyvät

.

10
Syksy / Vs: Hunajan kiteytyminen.
« : 30.09.18 - klo:10:26 »
.
Sulla on varmasti aikaisempaa satsia, joka on kiteytynyt hienoksi. Lämmitä purkillinen mikrossa, jotta se pehmenee ja sen voi sekoittaa juoksevaan siemeneksi.

Jos oma tavara on karkeaa, sitten voi ostaa kaupasta siemenen alkua. Lidlin pehmeä  monikukka hunaja on erittäin hyvä siinä.


11
Syksy / Vs: Vahasta
« : 26.09.18 - klo:17:54 »
Vahakilon tuottamiseen tarvitaan 6-8 kg hunajaa
Ei  kannata sellainen tuotanto.

Oman vahan vaihto pohjuksiin maksaa 3,5 €/kg.

12
Syksy / Vs: Vahasta
« : 26.09.18 - klo:12:12 »
.
Aika paljon menee kakkuja pilalle muullakin tavalla kuin vanhenemalla. Lingotessa vaurioituu ja paikkakohtaan tulee herkästi kuhnurikennoja.
Hiiret pääsevät pesään talvella. Jos pesä kuolee, kakkuja menee pilalle. Paskaripulissa joutuu poistamaan kakkuja.paljon.


Tänä kesänä ja keväänä kun sulatin kakkuja, kuvaavaa on että 80% oli langstrottia eli sikiökakkuja.


13
Syksy / Vs: Vahasta
« : 25.09.18 - klo:12:31 »
Tietääkö joku vastauksen? Jos laittaa langstroth kehän ostetulla pohjukkeella, niin mitä se painaa, ?


Kehän kanssa muistaakseni 150 grammaa. Sitten älysin punnita puoliksi rakennetun pohjukkeen ja se painoi saman. Eli mehiläiset rakentavat pohjukkeen vahalla kakkuseiniä noin 5 mm korkeaksi, eli liki puoliväliin.

14
Syksy / Vs: Vahasta
« : 25.09.18 - klo:11:55 »
.
Langstroth pohjuke painaa 100 g. Jos laittaa vaalean rikkoutuneen kakun aurinosulattimeen, sieltä lirahtaa aikamoinen määrä vahaa.
.
Kun laittaa synkän mustan kakun, siltä ei tule paljon mitään, mutta saapahan kakun rimoista hyvin irti ja ehjät langat. Vanhan kakun vaka imeytyy toukkasilkkiin.

Haarukalla tulee vähän kuorimavahaa ja sähköveitsellä enemmän.

Kun kuorimavahan ja kakkuvahan ottaa talteen, sillä olen pyörittänyt vahapohjustarpeen. Jossain vaiheessa lopetin aurinkosulatuksen ja vahasta oli silloin pulaa.

Hyörytyshommaa en ole harrastanut.  Vedessä sulattaminen on niin työlästä etten tykkää siitä.

Joskus olen nähnyt taulukon, kuinka hyvin eri menetelmä ottavat talteen vanhoista kakuista. Oli niissä eroja. Vekottimia voi hommata, mutta niiden säilytys ympäri vuoden on yksi juttu.
.

15
Talvi / Vs: 70% talviruoasta muuttuu vesihöyryksi
« : 18.09.18 - klo:14:38 »
.
Muuten vaan muistutan mieliin, kuinka paljon vettä syntyy kun pesä syö talviruokaansa.  Kaikki on niin teoreettista ja laskennallista.

Kun pesä kuluttaa 20 kg syötettyä sokeria, ensinnäkin 1/4, eli 5 kiloa kuluu säilömisprosessiin heti alussa. Pesään on myös jäänyt hunajaa joku määrä.

Puolet sapuskasta kulutetaan huhti-toukokuussa kun sikiöinti käynnistyy.


Joka tapauksessa  kasvi valmistaa auringon avulla sokeria niin, että se halkaisee vesimolekyylin vedyksi ja hapeksi. Happi menee ilmaan ja very sidotaan kemiallisesti hiilidioksidiin. Happi ei siis irtoa hiilidioksidista.

Kun sokeri syödään, sokerissa on 2 painoyksikköä vettä, H2, ja ilmasta otetaan 16 painoyksikköä happea. Eli H2O. Hiilidioksidi vapautuu ilmaan.

Ensi tuntuu, etä miten 20 kilosta sokeria voi tulla 14 kg vettä.  Selitys on siis, ilmasta tullut happi  on niin painavaa 16 yksikköä, että vedyn 2 yksikköä ei veden  painossa paljon tunnu.


Suomeksi sanottuna, 20 kg sokeria tulee puolitoista ämpäriä vettä mehiläisten hengittämänä. No sitten ihmetellään, että eikö mehiläinen kuole janoon pakkasella, tai miksei rakko halkea.

Sivuja: [1] 2 3 ... 80