Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jiihoo II

Sivuja: [1] 2 3 ... 74
1
Kesä / Vs: Huono emo toukokuussa
« : tänään kello 10:09 »
Nyt voi vaikkapa simppareissa hoitaa, jos ei niin ovat liian vihaisia.


Semmosta legendaa,

Tällä hetkellä on sen verran nokkosia ja mäkäröitä , että jos tulisi toi mieleen, niin menisi heti pois.

Kesällä täytyy pitää hattua päässä paarmojen takia. Muuten ne purevat paloja korvista

Pari päivää sitten vaihdoin kesärenkaat. Mehiläishattu piti olla päässä mäkäröiden takia.

..


2
Kesä / Vs: Huono emo toukokuussa
« : 21.05.18 - klo:11:32 »
.
Kerran mulla oli pahiksia mehiläisiä. Kun vaihdoin kantaa omilla kasvattimilla emoilla, pahiksen geenejä riitti vielä 2 vuotta eteenpäin.

.

3
Kesä / Vs: Huono emo toukokuussa
« : 21.05.18 - klo:11:04 »
.
Nyt kuitenkin tehdään tämän kesän tärkeintä munintaa. Antaa nyt paahtaa, eikä häiritse, että saa jotain hyvääkin aikaan. Emot voi nitistää heinäkuun alussa eli  vaihtoon kuukauden päästä. Silloin voi normaalistikin pitää sikiöintitauon.

Kyllä sun pitää saada uutta verta tarhaan. Ei se muuten parane.


4
Kesä / Vs: Huono emo toukokuussa
« : 21.05.18 - klo:09:57 »
Viikon muistavat kun olet pahasti häirinnyt pesää.

Niin, tai sotavalmius on koko ajan päällä. Äkäisiä pesiä joutuu savuttamaan olan takaa, ja kyllä ne häiriintyvät.
.

5
Kesä / Vs: Huono emo toukokuussa
« : 21.05.18 - klo:09:54 »
Kun antaa emokennoja, voiko ne antaa pesään saman tien, kun on ensin ottanut vanhan emon pois? Alkavatko herkästi tekemään hätäkennoja annetusta emokennosta huolimatta?

Pitäisi varmaan seuraavaksi kokeilla näitä tee-se-itse -emoja tarhan kilteimmästä ja tuottoisimmasta pesästä, kun pari pesää on vaihtanut känkkäränkkä-vaihteen päälle. En jaksa sitä systeemiä, että ne seuraa pesältä lähtiessä ja päivystää pihapiirissä kauan jälkeenpäin. Kotimaisia emoja ei varmaan vielä hetkeen saa, mutta toisaalta pääsatokausi taitaa alkaa jo hyvissä ajoin ennen juhannusta, jos tätä vauhtia mennään. Tekisi lyhyen sikiökatkoksen siinä samalla.

Pulma tulee olemaan, että sulla on tarhassa känkkäränkkä pesän kuhnureita . Pariuttaminen siellä  voi tuoda huonoa onnea.
Kannattaa ostaa pariutuneet emot.  Kun känkkäränkät munivat nyt, niitä on pesissä vielä koko heinäkuun. Mutta ei kiva, jos ne riehuvat vielä elokuussakin. Ostamalla pariutuneet emot pääset eroon tarhasi sukuviasta.

Ainut vaihtoehto on ulkomaiset emot nyt, mutta  minkälaisia ne sitten ovat. Tuskin ne niin pahoja ovat että päivystävät pihaa. Nehän voi vaihtaa myöhemmin kotimaisiin. .
.
.

6
Sikiötaudit / Vs: Petetty tyhjä kenno.
« : 19.05.18 - klo:14:48 »
Outo homma. Mehiläisten tuotantovirhe kun peittävät turhaan kennoja. Jos kennossa on jotain valkoista, jotainhan se on. Oisko toukka peitetty esim  2 päivää vanhana. Minulla oli tällainen pesä kerran. Se oli kai hakenut vehnän oraasta rikan torjunta -ainetta juomavedeksi

7
Sikiötaudit / Vs: Petetty tyhjä kenno.
« : 19.05.18 - klo:14:26 »
.
Onko siellä kennoja, joissa reuna vähän pullistelee, kansi on vain rinkula ja kotelo silmineen on esillä? Jos on , niin se on varroan hommia.  Jos on kansissa pikku reikiä, niitäkin syntyy kun on paljon punkkia, mutta miten sisältö on voinut kadota.

Auopa kuhnurikennoja, mitä löytyy?.
.

8
Kesä / Vs: Huono emo toukokuussa
« : 18.05.18 - klo:11:07 »
Yksi kokenut tarhaaja sanoi tarjoavansa emokennoja säännöllisesti pesille. Pesät sitten tekevät hiljaisen emonvaihdoksen, jos tarpeelliseksi kokevat.

Onko kokemuksia ko tavasta?

Onpa outo juttu. Ei tarvitse lähteä kaikkeen mukaan mitä tulee vastaan.
 Mulle riittää normaali emonvaihto, ja yleensä vaihdan emot joka vuosi. Ei jää kuin pari vanhaa.
.
Jos pesät kokevat tarpeen vaihtaa emoa, niin alkaahan ne vaihtaa sitä. Itse en hyväksy näitä hiljaisen emonvaihdon emoja, vaan laitan pesään valikoidun emon.  Jotain vikaa on emossa kun vaihtavat. Jos yrittää estää vaihtoa, on keväällä pesässä kuhnurimunija.

Tee se itse emot ovat osoittautuneet keskinkertaisiksi. Toisin viime elokuussakin näitä tuli vastaan, mutta kun piti talvisikiöt munia niin en ryhtynyt vaihtosählinkiin.  Elokuussa joutuu helposti vaikeuksiin.

Jos emoja pariuttaa etätarhoissa, sieltä tulee helposti metsäkrainien verta ja parveilua. Seudulla on nimittäin kraineja jotka pesivät rakennuksissa.  On vain kaksi luotettavaa paikkaa, missä voi pitää parituspesiä.
.

9
Kesä / Vs: Huono emo toukokuussa
« : 17.05.18 - klo:19:16 »
.
Pitäisi olla oikea emo. Sitten pitäisi nyysiä parhaista pesistä sikiökakkuja, jotta saisi pesän aikaan. Ne sikiökakut ovat tarpeen hyvienkin pesien vahvistumiselle, jotta saa ne keruukuntoon.

Onhan noita emotappioita joka kevät. . Yhdeltä ei tullut mitään ulos. Toinen oli kuhnurimunija.  Kolmas oli äkäinen, ja plus että  pesässä oli säkkivirus.

10
Kesä / Vs: Valeparviin valmistautuminen
« : 17.05.18 - klo:10:43 »
.
Käytän noita styrofoam kattoja väliaikaisesti pari viikon ajan, kun on noita tilapäisiä pesiä.. Siinäkin ajassa ne ehtivät jyrsimään kattoa.

Halpa pehmeä styrokslevyä ei voi käyttää. Vesi menee siitä läpi.


Kun aloin käyttää muovipesiä, mulla oli 9-kehäisiä 3 cm paksuja puulaatikoita. Laatikoiden väliin jäi  rako.
Tein 4  mm kyllästetystä vanerista välilevyt.

Levy koostuu kahdesta vaneriliuskasta  päällekkäin. Ylempi kerros tulee ylälaatikon kokoiseksi ja alempi alalaatikon. Idea on, että levy ei muodosta sadevedelle hyllyä, josta vesi valuu pesään.

Levyt laitetaan yhteen niin, että ylä ja alaliuska menevät ristiin toistensa yli vuorotellen. Väliin tulee liimaa, joka tiivistää raon vedenpitäväksi.

11
Tiedotteet / Vs: Muistakaa laajennukset.
« : 15.05.18 - klo:18:53 »
.
Täällä kukkii hopeapaju ja sen siitepöly täyttää nopeasti sikiökakkuja.

Näinkin voi tehdä laajennuksen että toinen sikiölaatikko alapuolle. Talvilaatikosta kerätään kaikki ruokakakut alalaatikon keskelle. Ylempään lastikoon laitetaan tyhjät jakut tilalle.

Mehiläiset alkavat putsata ruokakakkuja sikiöintiin, ja syövät ainakin osa suihinsa ja ruoaksi toukille.

Vahapohjuksia ei kannata vielä laittaa.
..

12
.
Tuon kätevämmin pulmaa ei voisi hoitaa

13
Aloittajien kysymyksiä / Vs: Kosteus kevytpesässä
« : 10.05.18 - klo:16:37 »
Joskus kokeilin kuitulevyjä, ja kokemukset olivat samat kuin Pselolla. Plus, että levyä ei voi puhdistaa liekillä.

Mulla on hengittävät välikatot, enkä aio pilata sitä ominaisuutta muovilla.

Joskus mulla jäi pois se ihmeellinen aukko keskellä välikattoa. Sillä oli monenlaisia tarkoituksia. Verkon mehiläiset kittasivat kiinni. Hiiret tykkäsivät rakentaa siihen lämpimään aukkoon pesänsä. Monille tämä aukko on osa tärkeää talvista tuuletusjärjestelmää.  Systeemejä piisaa.
.

14
Aloittajien kysymyksiä / Vs: Kosteus kevytpesässä
« : 07.05.18 - klo:08:55 »
.
Eikös niitä kolmea halteksia käytetä ilman muovia, jolloin kondenssikosteus imeytyy levyihin ja kuivuu levyjen läpi ulkoilmaan. Ite en ole niitä käyttänyt
 

15
Aloittajien kysymyksiä / Vs: Kosteus kevytpesässä
« : 04.05.18 - klo:14:55 »
.
Kosteus tiivistyy kylmimpiin pintoihin. Se tarkoittaa että katossa on liian vähän eristettä. Tai on pieni porukka sisällä ja koko pesä on kylmä.

Kun kevytpesän seinän paksuus on 4 cm, sisäkaton eristyksen pitää olla parempi. .

Itse käytän 1 cm paksua sälelautaa ja siinä on 7 cm vaahtomuovia. Melkoinen määrä kosteutta siirtyy ullakolle rakenteen läpi. Näitä muovikelmuja en ole kokeillut koska silloin hengittävä välikatto menettää merkityksensä.

Missään nimessä tuuletusta ei pidä lisätä. Kiintopohjan verrattuna verkkopohjassa on 40-kertainen tuuletusreikä.

Monenko kakun miehitys on pesässä?
..


Sivuja: [1] 2 3 ... 74