Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - khl

Sivuja: [1]
1
Syksy / höyrypesuri
« : 17.10.18 - klo:06:16 »
Onkohan kukaan käyttänyt höyrypesuria kehien sulatukseen ja kaluston putsaukseen? Jossain oli asiasta jotain mutta en muista missä. Kuinka onnistuisi ?

2
Syksy / Vs: kaluston desinfiointi
« : 04.10.18 - klo:10:07 »
olisko tuo killig bang jota käytät mustassa tai kellertävässä pullossa kun näyttaa olevan samaa tavaraa useampaa lajia ,ilmeisesti kuitenkin sellainen jota mainostetaan   homeen poistoon ?

3
Syksy / kaluston desinfiointi
« : 04.10.18 - klo:09:09 »
Heippa,

Pitäisikö pesu + virkon s käsittely riittää aina desifioimaan styrox laatikot vuodesta toiseen eli eikö tarvitse koskaan käyttää muita "myrkkyjä " pitämään laatikot puhtaana, puu kalustoa kun voi vaikka liekittää mutta muovia ei. tämä siis kun ei ole ekm: mää näkynyt.

4
Pesät / mureneva vaha
« : 15.09.18 - klo:13:59 »
Heips,
mitä tapahtuu kehän vahalle kun unohtuu varastoon pitemmäksi aikaa ja muuttuu murenevaksi , tuleeko siitä vielä kunnon vahaa sulatuksen kautta?

5
kiitos :)

6
Muut hoitotekniikka- ja menetelmäaiheet / kehien sulatus
« : 07.06.18 - klo:15:13 »
Taas yksi kysymys viisaammille,  on ollut puhetta padan käytöstä vanhojen kehien sulatukseen, mutta taitaa olla kyseessä uudemmat teräs padat. minulla on vanha muuripata jostain  50-luvulta , olisko valurautaa? voisinko käyttää tätä kehien sulatukseen että vaha tippuisi veteen padassa ja pystyisin vielä käyttämään samaa pataa kehien desinfiointiin, vai käykö niin että vaha jumittuu padan seinämiin niin ettei sitä saa enää puhtaaksi . tämä tuli mieleen kun erehdyin sulattamaan pienen määrän vahaa tavallisessa keitto kattilassa ja aika putsaaminen oli. Ei  kai ole tarkoitus että kehiä desinfioidessa , keitellessä, ne kiehuu vahavedessä?

7
Luonnonkasvit / Pajun kukinta
« : 04.05.18 - klo:15:47 »
Koskahan paju alkaa kukkia pohjois-savossa ? Että vois aatella että saavat mehit mettä pahimpaan hätäänsä kun on kovin pitkä matka tarkistamaan tilanne ja syöttämään😕

8
kiitos taas kaikille vastauksista, lämpökaappi toimi hienosti , ei mennytkään ikuisuutta niin kuin odotin, vajaa pari vrk. riitti ja hunaja pehmenikin aika tasaisesti ja on purkeissa :)

9
osaako kukaan sanoa mitä ottaa aikaa kun lämmittää kovettunutta hunajaa 40 kg:n muovisaavissa purkitus kuntoon? siis lämpökaapissa jossa puhallin ja lämpö patteri, hunaja huoneen lämpöistä mutta kovaa. vai pitäisikö lapioida väkisin pariin pienempään astiaan? tein valmiiiksi kiteytyneestä hunajasta ympin mutta hunaja tuli kuitenki kovaksi parvekkeella , lämpö n. 10 astetta , eikä pehmene huoneen lämmössä. ostin mesimestarin tämän vuoden pehmeää  hunajaa josta ympin tein, en tiedä mikä meni vikaan, oliko ehkä siinä että hunaja ehti hiukan kiteytyä ennen kuin laitoin ympin siihen. olisiko pitänyt laittaa välittömästi  linkouksen jälkeen?

10
Syksy / Vs: Sadonkorjuu ja ruokinta 2017
« : 16.09.17 - klo:09:35 »
mikä määrää mihin asti mehit voi peittää talviruokaa , aina siihen asti kun alkavat palloutua eli pelkkä ilmojen viileneminenkö?  ja kuinka kauan menee ajassa että ruoka on peitetty?

11
Syksy / Vs: Sadonkorjuu ja ruokinta 2017
« : 09.09.17 - klo:08:04 »
Pchelovod kirjoittti tässä jossain "pakkosyötöstä" , miten sellainen tapahtuu? olisi kiva tietää kun laitoin ensimmaiset 9 kiloa pesiin jo  27/8 ja nyt pääsen takaisin jatkamaan  syöttöä vasta 15/9:ttä. Yleensäkin olen ottanut hunajat pois vasta elokuun 20. päivä mutta nyt venähti viikon vielä siita eteenpäin ja en ole ennen pitänyt eka ja viimeisten sokerien välillä kolmen viikon taukoa.

12
Syksy / koska linkous
« : 06.09.17 - klo:22:03 »
Otin liian kosteaa hunajaa pesistä jo  yli viikko taaksepäin ja olen kuivattanut laatikoita pinossa siitä lähtien ja nyt kun   hunajat voisi lingota pitääkin lähteä yli- huomenna reissuun jolloin en pääse vaivaamaan hunajaa viikkoon, eli pitäisikö linkous siirtää vielä viikolla eteenpäin (laatikot parvekkeella tai sisätiloissa) vai pitäisikö kuitenkin lingota vaikka hunajaa ei pääse vaivaamaan viikkoon?
eli kuinka pitkään voi säilyttää hunajaa pesälaatikoissa ja kiteytyykö hunaja linkouksen jälkeen viikossa liikaa, jos sitä ei silloin pääse vaivaamaan? hunaja on seka hunajaa jossa on varmaan paljon horsmaa.

13
Muut taudit ja tuholaiset / tiaiset pesillä
« : 30.12.13 - klo:21:42 »
On taas uusi miettimisen aihe tullut lintujen muodossa. eli onkohan linnuista ,lähinnä talitinteistä kuinka paljon haittaa mehiläisille kun tuntuvat mieltyneen enemmän mehien pesiin
 kuin talipalloihin ja siemeniin joita on kyllin tarjolla. Rakensin jo aikaisemmin alkutalvesta lentoaukon eteen myyräverkosta esteen etteivät pääse ainakaan sisälle nokkimaan mutta tuossa tapanina kun pääsin käymään pesillä niin tinttejä pyöri pesien päällä ja ympärillä enemmän kuin ruokinta läutojensa kimpussa. eivät kai niin paljon niistä tykkäisi ellei sieltä joskus joku makupala irtoaisi. tapanina oli + 5 astetta ja näin pari mehiläistä lennossakin, eli vaikka linnut eivät kaikkia mehiläisiä syökään niin onko noista vakavaakin haittaa jos jatkuvasti koputtelevat pesiä? En ole tällaista pesiin mieltymistä ennen nähnyt vaikka lintuja on lähitienoolla ollut ennenkin ja muutama vuosi on samassa paikassa ollut joitakin pesiä.

Sivuja: [1]