Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - seppo

Sivuja: [1] 2 3
1
Aloittajien kysymyksiä / Vs: Sokeriliuos
« : 31.08.18 - klo:19:06 »
Minä olen tehnyt liuoksen aitosokerilla siten että ensin 8 litraa lämmintä mutta ei kiehuvan kuumaa vettä ja kaadan veteen 12 kg. Sokerjauhoa, sekoitan seosta puumelalla useita kertoja vuorokaudessa. Ämpärit ovat kylpyhuoneessa jossa on lattialämmitys. Kyllä sen sokerin liukenemisen huomaa helposti puumelalla sekoittaessa. Riittävä sekoitus on tärkeää.

2
Syksy / Vs: Sokeri 2018
« : 15.08.18 - klo:20:50 »
Kuopiossa käytiin ja prismssa yllätys, aito sokeri 45 c. kg.

3
Syksy / Vs: Sokeri 2018
« : 27.07.18 - klo:18:46 »
Ostin Joensuusta Prismasta 10kg. Paketeissa aito sokeria hinta 6.90. kilon paketeissa olisi ollut 59c/kg. Eipä taida sokerin hinta tulla alas enää tänä kesänä?

4
Korjaus edelliseen. "Tarhaaja urani" aikana piti olla🤔. Nimimerkki Reijon mielestä kauran viljely pitäisi lopettaa täältä itäsuomesta?🙄

5
Eipä taida karhut olla ongelma muualla kuin täällä Itä-Suomessa? Yllättävän vähän tulee kommenttia tähän viestiin vaikka minulla lyhyen tarjoaja urani aikana on jo kaksi karhu tapahtumaa ollut ja sähköaidat olen joutunut asentamaan joka tarhalle (4kpl.) Esim. Ilomantsissa ei myönnettä tänäkään syksynä yhtään hirvenkaatolupaa. Hirvet säästetään karhulle?

6
Tänä aamuna postinhakureissulla huomasin pihatiellä isot karhunpaskat ja pois tullessa katselin vähän tarkemmin mehiläispesille päin, jolloin huomasin lumessa karhun jäljet(lunta 40cm).  Karhu oli käynyt liikuttelemassa kahta reunimmaista pesää, mutta oli tullut häirityksi kesken puuhiensa. Taloon on matkaa n.30metriä ja pystykorvan kopille 50 m.
Yöllä neljän aikaan emäntä oli laskenut toisen koiramme ulos tarpeilleen, olisikohan otso häiriintynyt tästä?
Tämä päivä  onkin sitten mennyt sähköaitoja viritellessä hankien keskelle.
Joko muilla on havaintoja karhuista? Petoyhdyshenkilölle tämä oli ensimmäinen havainto tältä keväältä.

7
Kesä / Vs: Ruiskutukset
« : 08.03.18 - klo:18:41 »
Eipä kannata kysellä täällä "tyhmiä" kysymyksiä, vastaukset on näköjään kaikkitietävien vastauksia.  :-\

8
Minä ostaisin suomalaisilta tarvikemyyjiltä, vaikkakin me mehiläistarhaajat ollaan "tarkan markan" ihmisiä. Jäisi nekin eurot tukemaan kotimaista pien yrittäjää, tarvike myyjillä ei varmasti ole helppoa pärjätä pienillä kotimaisilla markkinoilla. Haluaisitko että hunajan ostajat ajattelee mistä saa halvimmalla hunajaa? Pyöritetään eurot suomessa ;D

9
Kesä / Ruiskutukset
« : 17.06.17 - klo:13:30 »
Oltiin ajelemassa mehiläistarhalle tänä aamuna klo 9,30 vastaan ajoi traktori ruiskutus pönttö perässä. Lähellä tarhaa, alle kilometri, oli iso traktori ruiskutus laite perässä levittäen oraalle jotain nestettä.
Meillä  ei ole kokemusta noista ruiskutuksista, Ruiskutetaanko pelloille muuta kuin torjuntaaineita joiden ruiskutus ohje on että aamu kuuteen mennessä pitäisi ruiskutukset olla tehty.
Ei oikein viitsisi mennä kyselemään koska uskoisin viljelijöiden olevan niin valistuneita että ei vaaranneta pölyttäjiä. :-\

10
Muuten, missä päin ne petriksin mehiläispesät sijaitsevat kun ei ole karhuvahinkojen pelkoa? :o

11
 Voisiko SML ruveta ajamaan tätä haaska asiaa aktiivisesti?
Eduskunnassa on ollut keskustelua metsästyslain muuttamisesta haaskojen pitoon liittyen.
Onkohan liitto viestittänyt niiden pidon ongelmista mehiläistarhauksen osalta lainlaatijoille?
Mielestäni haaskojen pitäminen voidaan lopettaa kokonaan tai ainakin lakiin pitäisi saada pykälä, joka kieltää niiden pitämisen vähintäin 30 km päästä mehiläistarhoista.

12
Karhut alkavat heräillä talviunilta myöskin täällä Itä-Suomessa ja samalla mehiläistarhaajilla pelko karhuvahingoista kasvaa.
Vaikka sähköaidat osaltaan ehkäisevät karhuvahinkoja, pitäisi mielestäni kiinnittää enemmän huomiota haaskalupien myöntämiseen. Eviralla voisi olla tässä luvanmyöntämisprosessissa tärkeä rooli, koska se myöntää luvat haaskan pitäjille ja sillä on myöskin tiedossa rekisteröityjen mehiläispesien sijainnit.

Ongelman osittainen ratkaisu voisi olla, että haaskalupia ei myönnettäisi lähemmäksi kuin 20- 30 km. päähän mehiläispesistä.
Peto-ongelma koskee  muitakin ihmisiä kuin pelkästään mehiläistarhaajia, sillä haaskapedot tottuvat ihmisten hajuun ja tulevat siksi liian lähelle asutusta.13
Kevät / Vs: Kevät 2017
« : 17.03.17 - klo:09:47 »
Meillä vielä lunta 60 cm. Pesät lumen peitossa osittain. Muutamasta pesästä on käyty puhdistuslennolla mutta aika vähäistä on ollut. Eilen oli aurinkoa ja lämpöä ainakin 5 astetta, nyt taas talvinen ja lumisateinen aamu. Katselen pesiä tarkemmin vasta huhtikuussa kun lumet on sulaneet pesien ympäriltä.
Ollaan siis Pohjois-Karjalassa Joensuun korkeudella. ;D

14
Tiedotteet / Vs: Pääsadon aika.
« : 24.06.16 - klo:19:11 »
TERVETULOA JIIHOO TAKAISIN TÄLLE FOORUMILLE!  8) Tuli heti elämää näihin keskusteluihin.

15
Muihin aiheisiin sopimattomat / Vs: Sokerin hinta
« : 03.06.16 - klo:10:21 »
Laskee...0,49/kg Prismassa 1,6-16.  :)

Sivuja: [1] 2 3