23.05.18 - klo:02:30

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Kesä / Vs: Huono emo toukokuussa
« Uusin viesti kirjoittanut rentunruusa 22.05.18 - klo:11:46 »
Keväällä mehiläisille sopivilla ilmoilla kaikki pesät ovat säyseitä.  Niissä on niin paljon vastasyntyneitä ja nuoria mehiläisiä, jotka eivät ole ihmistä nähneetkän, eivätkä oppineet vielä ihmisen temppuja vastustamaan.
Tuota olen miettinyt myös. Mutta tuntuma on, että nuorta porukkaa kuoriutuu enemmän vasta ihan näinä päivinä ja pesissä on todennäköisesti vielä aika paljon vanhoja talvimehiläisiä. Että rauhoittuisiko meno parin viikon päästä, kun vanha polvi väistyy? Sääkin on ollut mitä mainioin pesien tonkimiseen, että ihmetyttää kyllä, enkä enää keksi, miten voisin pesillä vielä rauhallisemmin toimia. Tiedän kyllä että hosumalla voi saada kiltitkin mehiläiset ärtymään. 

Mietin jopa sellaista, että tuoksunko mehiläisten mielestä nyt jotenkin epäilyttävältä. Syön nimittäin tällä hetkellä erinäisiä lisäravinteita, aminohappoja yms. joista jonkun aiheuttama haju voi pukata ihonkin läpi. Haistavatko mehit sen ja ärtyvät? Mutta miksi eivät sitten kaikki pesät?

No voihan näitä spekuloida vaikka kuinka. Emot vaihtuvat heti kun kotimaisia saa. Varasin sellaiselta kasvattajalta, jonka tiedän satsaavan rauhallisiin mehiläisiin. Eri kasvattajilla voi olla hyvinkin erilaisia tavoitteita ja näkemyksiä siitä, mitkä ovat mehiläisten tärkeimmät ominaisuudet. Se sitten luonnollisesti näkyy lopputuloksessa. Näistä syntyisi varmaan mielenkiintoiset keskustelut vaikka tuonne Emo-otsikon alle. Näiden kahden ongelmapesän emoja en ole itse tilannut, tulivat ostettaessa pesien mukana. Myyjän mukaan joko italiaanoja tai buckfastia, veikkaan jälkimmäistä, kovin tummia ovat. Sitäpaitsi yritin vaihtaa emot jo viime kesänä, kun toinen pesistä jo ärhenteli, mutta nämäpä ei huolineet italialaisia emoja, vaikka emonantojaokkeella yritin. Mutta, elämä on -  ja mehiläisten hoito varsinkin.  ;)
2
Kesä / Vs: Huono emo toukokuussa
« Uusin viesti kirjoittanut Sarvika 22.05.18 - klo:11:33 »
Nyt voi vaikkapa simppareissa hoitaa, jos ei niin ovat liian vihaisia.
Jos haluaa tehdä arvostelun, niin kannattaa thedä eri säissä.arviointi thedään kerran sateessa/viileässä, tuulisessa, normi kesäsäässä ja keväällä, kesällä ja syksyllä. Pesiä samoilla emoilla kannataa olla 5-10. Hyvä perusvaatimus on että pesiä voi hoitaa ilman hanskoja.
3
Kesä / Vs: Huono emo toukokuussa
« Uusin viesti kirjoittanut rantola1 22.05.18 - klo:09:05 »
 Paljon on kiinni omista käsittelytavoista miten pesän avaa.
Tällaisena aikana kun maastopalon vaara on suuri niin en
ole tarhalle mennessä ottanut savutinta lainkaan mukaan
sillä jos se vahingossa putoaa ja kansi aukeaa niin maastopalo
on melko todennäköistä, niin herkkää kasvillisuus on syttymään.
Kansi kannattaa avaa hyvin hitaasti ja käsiä ei kannata heilutella
mehiläisten päällä. Suojapukua ja hanskoja kannattaa aina käyttää.


4
Kesä / Vs: Huono emo toukokuussa
« Uusin viesti kirjoittanut Pchelovod 22.05.18 - klo:08:49 »
Keväällä mehiläisille sopivilla ilmoilla kaikki pesät ovat säyseitä.  Niissä on niin paljon vastasyntyneitä ja nuoria mehiläisiä, jotka eivät ole ihmistä nähneetkän, eivätkä oppineet vielä ihmisen temppuja vastustamaan.
5
Kesä / Vs: Huono emo toukokuussa
« Uusin viesti kirjoittanut Emo 22.05.18 - klo:08:12 »
Olen ostanut pesiä mesimestarilta. Siinä sitten illansuussa pesiä hakiessa on avattu pesä ja etsitty emo ja tarkistettu, että kaikki on ok. Ilman varusteita, edes hanskoja ei ole ollut kehiä nostellessa.

Olen uusinut emoja 2 muun kasvattajan emoilla ja omilla emoilla. Eri on ollut valtava. Välillä.käunyt mielessä mehiläisten pyöriessä ympärillä, miksi tätä harrastan. Ja sitten avaan mesimestarin emolla olevan pesän ja se on täysi ja tyyni.

Ei ole niin paljon kokemusta, että voisin sanoa niiden olevan parempia kuin muiden. Mutta tälläinen kokemus mulla on.

Jatkossa litistelen vihaiset emot heti enkä ole hellämielinen ja odota parannusta tapahtuvan itsekseen.

6
Kesä / Vs: Huono emo toukokuussa
« Uusin viesti kirjoittanut jiihoo II 21.05.18 - klo:11:32 »
.
Kerran mulla oli pahiksia mehiläisiä. Kun vaihdoin kantaa omilla kasvattimilla emoilla, pahiksen geenejä riitti vielä 2 vuotta eteenpäin.

.
7
Kesä / Vs: Huono emo toukokuussa
« Uusin viesti kirjoittanut jiihoo II 21.05.18 - klo:11:04 »
.
Nyt kuitenkin tehdään tämän kesän tärkeintä munintaa. Antaa nyt paahtaa, eikä häiritse, että saa jotain hyvääkin aikaan. Emot voi nitistää heinäkuun alussa eli  vaihtoon kuukauden päästä. Silloin voi normaalistikin pitää sikiöintitauon.

Kyllä sun pitää saada uutta verta tarhaan. Ei se muuten parane.

8
Kesä / Vs: Huono emo toukokuussa
« Uusin viesti kirjoittanut rentunruusa 21.05.18 - klo:10:28 »
Niinhän se on, että ei näistä nyt ihan hetkeen eroon pääse. Kovasti on peittosikiöitä pesissä. Kuhnurikehät laitoin kaikkiin pesiin, joten känkkäränkkäkuhnureiden määrää voi ainakin sitä kautta vähän rajoittaa. Jos menee ihan mahdottomaksi, täytyy kiikuttaa nämä ongelmapesät metsään. Siellähän sitten keräävät puolukkaa.

T'äytyy laittaa kotimaisia emoja varaukseen. Ulkomaisista en oikein perusta.
9
Kesä / Vs: Huono emo toukokuussa
« Uusin viesti kirjoittanut jger 21.05.18 - klo:10:03 »
Kun antaa emokennoja, voiko ne antaa pesään saman tien, kun on ensin ottanut vanhan emon pois? Alkavatko herkästi tekemään hätäkennoja annetusta emokennosta huolimatta?
Tässä variaatiossa emoa ei poisteta, vaan oletetaan, että pesä tulkitsee ilmestyneen emokennon/emon hiljaiseksi emonvaihdokseksi.
Näin varmaan tapahtuu, jos pienikin tarve on emonvaihdolle.

Mutta jos haluaa varmistaa emon vaihdon, niin emon poisto on silloin tehtävä..

Vähän riippuu, jos kuoriutuva emo on kovin eri sukua niin helpommin kasvattavat oman emon.
Vihainen pesä vielä suuremmalla todennäköisyydellä kasvattaa oman emon.
Olisi hyvä viikonpäästä poistaa hätäemokennot.
10
Kesä / Vs: Huono emo toukokuussa
« Uusin viesti kirjoittanut jiihoo II 21.05.18 - klo:09:57 »
Viikon muistavat kun olet pahasti häirinnyt pesää.

Niin, tai sotavalmius on koko ajan päällä. Äkäisiä pesiä joutuu savuttamaan olan takaa, ja kyllä ne häiriintyvät.
.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10