25.03.18 - klo:04:21

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Aloittajien kokemukset ja muut aiheet / Vs: 2 kuollutta
« Uusin viesti kirjoittanut jiihoo II 24.03.18 - klo:19:28 »
.
Monenlaista kuoleman syytä on. Punkkiakin on ollut Suomessa 80-luvun alusta lähtien.

Kun olen katsellut omia pesiä nyt, huonoimmin ovat pärjänneet pesät, jotka syöttövaiheessa olivat 2 osastolla, muta  nyt miehitettyjä kakkuja on vain muutama, ellei peräti pari. Punkki on verottanut.

Parhaiten ovat pitäneet kutinsa kaverilta saadut parvet. Punkkikuorma on ollut pienehkö.

Huonosti ovat pärjänneet sellaiset sikiökakuista aloitetut paritusjaokkeet, että kun muniva emo on otettu pois, ja jaokkeet yhdistetty, tuplajaoke on saanut myös punkkeja tuplasti ja jotkut triplasti.

Sitten on tämmösiä tapauksia, että pesä itse vaihtoi emon ja teki sikiökatkon. Kun tiputin oksaalihappoa sikiöttömiin pesiin, pesistä tuli oikein hyviä talveksi.


Punkkitilanteen näki jo kesäkuussa kun haluaisin kuhnurikakkuja.


Ensi kesänä (jälleen kerta) pitää ryhdistäytyä ja ottaa käyttämättömät keinot käyttöön.

.
2
Kevät / Vs: Ruoka loppu
« Uusin viesti kirjoittanut rantola1 23.03.18 - klo:21:36 »
Mulla on 8 kakkua peitettyä ruokaa kuolleesta pesästä.
Laitan vielä toisen ruokakakun kuten neuvoit.
3
Kevät / Vs: Ruoka loppu
« Uusin viesti kirjoittanut Pchelovod 23.03.18 - klo:18:08 »
Maaliskuussa kulutus on noussut jo n. 4 kiloon ja huhtikuussa menee n. 10 kg.  Jos siellä on ainoastaa 1 kehä, jossa on ruokaa nyt 1-2 kg, se riittää ehkä viikoksi.  Säästäväisemmät mehiläiset osaavat lopettaa ensimmäisten sikiöiden ruokinnan ja sinnitellä sillä vielä toista viikkoa.  Kyllä pesässä pitäisi olla aina parin täyden kakullisen verran ruokaa, ettei mehiläisten tarvitsisi pitää taukoa sikiöiden kasvatuksessa nälkäkuoleman pelossa.

Taikinaa sinne nyt ennen puhdistuslentoa, tai ruokakakku toisesta pesästä.  Puhdistuslennon jälkeen voi antaa sokerilientäkin.  Jotkut antaa sokerijauhetta, mutta vettä pitää olla myös tarjolla.
4
Kevät / Ruoka loppu
« Uusin viesti kirjoittanut rantola1 23.03.18 - klo:16:18 »
Kuinka kauan riittää täysin rakennettu ja puoliksi peitetty ruokakakku.
- pesä on 1 osastoinen
- mehiläisiä 5 kakulla
5
Uutiset ja tietoa foorumin käytöstä / Vs: Foorumi henkitoreissaan
« Uusin viesti kirjoittanut jiihoo II 23.03.18 - klo:14:17 »
7
Aloittajien kokemukset ja muut aiheet / Vs: 2 kuollutta
« Uusin viesti kirjoittanut hybridi 21.03.18 - klo:15:48 »
Oli niillä varmasti punkkejakin, vilkaisin yhden pohjaroskia ja näin punkkeja ....vaikea sanoa oliko tippuneet tiputuksen jälkeen vai myöhemmin, mutta varsinainen akuutti kuolinsyy oli nälkäkuolema.
8
Aloittajien kokemukset ja muut aiheet / Vs: 2 kuollutta
« Uusin viesti kirjoittanut Sarvika 20.03.18 - klo:10:51 »
Kuulostaa hyvin tyypilliseltä varroanheikentämistä pesistä. Heikkoja jo syskyllä ja muitakin ongelmia. Yleensä ottavat huonsti ruokaa juuri tästä syystä. Pohjuksia kyllä rakentavat jos sokerilientä tulee ja pesä täpötäynnä mehiläisiä.

Nosema ei voi todeta ilman näytettä tai kokemusta. Uloste ei ole nosema.
9
Onko joku löytänyt hyvää tutkimusta / tietoa mehiläisten suolan tai paremminkin eri mineraalien (Na,K, Mg jne) tarpeesta tai kiinnostuksesta niitä kohtaan? Mitä selailin, tuntuu olevan enemmän aminohappojen yms. tarpeesta ja se tieto mitä suoloista äkkiä löysin on, sanoisko aika "moniulotteista". Siitepölystä ja medestä mehit ja toukat saavat varmaan lähes kaiken tarpeellisen, mutta mitä sitten, kun niitä on vähemmän saatavilla, vaikka loppukesästä. Pelkkä sokerihan ei tunnetusti mitään lisäravinteita sisällä. Kokeillahan voi, sekoitella veteen erilaisia suoloja, mutta niitäkin on suoloja ja "suoloja". Kotieläimille tarkoitetut suolakivetkin on.

Onko joku kokeillut tai käytännössä jotain mielenkiintoista havainnut?
10
Aloittajien kokemukset ja muut aiheet / 2 kuollutta
« Uusin viesti kirjoittanut hybridi 19.03.18 - klo:18:31 »
Kolasin lunta ja tarkistin oliko elossa (10 pesää) kahessa pesässä oli hiljaista..... avasin ne kaks....... ruoka oikealla ja porukka vasemmalla :-\   Ehkä nosemaakin yhdessä niistä.. tai sitten pilannutta talviruokaa. Yhteistä niillä oli että molemmat niistä oli ollut ongelmapesiä (emo kadonnut ja uusittu, toinen yhdistetty kahdesta pienestä, sekä molemmat ottanut huonosti sokeria, kai sen takia että oli ei rakennettuja pohjuksia seassa)
Sivuja: [1] 2 3 ... 10